«Κλειδί» για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων το cloud

«Κλειδί» για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων το cloud

COSMOTE και Microsoft επεκτείνουν τη συνεργασία τους παρέχοντας νέες λύσεις cloud για επιχειρήσεις, που βελτιώνουν την παραγωγικότητα και συμβάλλουν στον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό τους

Visual_COSMOTE-Microsoft_logos_2

Sponsored Content

Το 2020 χαρακτηρίζεται ως η χρονιά που -και- στην Ελλάδα καταλάβαμε πλήρως τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Με τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να συνειδητοποιούν ότι η βέλτιστη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών είναι αδιαπραγμάτευτη, προκειμένου να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Στην εποχή όπου μία επιχείρηση καλείται να λειτουργεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και με τους εργαζόμενους, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, να βρίσκονται στο… σπίτι τους, αλλά να είναι ενεργοί και αποδοτικοί, άπαντες αναζητούν λύσεις που θα καλύψουν αυτές τις νέες ανάγκες. Το cloud δείχνει να αποτελεί τη βέλτιστη τεχνολογική επιλογή για να κάνει μία επιχείρηση το επόμενο βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Παράλληλα, όμως, οι επιχειρήσεις καλούνται να επιλέξουν τον κατάλληλο συνεργάτη προκειμένου να κάνουν την μετάβαση σε υποδομές cloud πιο ασφαλή και αποδοτική.

Στην ελληνική αγορά, η εταιρεία που διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην υλοποίηση σύνθετων έργων πληροφορικής και μπορεί να αναλάβει αυτό τον ρόλο είναι η COSMOTE, έχοντας στη φαρέτρα της και την πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας της με τη Microsoft. Η τελευταία, άλλωστε, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως και εκ των κορυφαίων στις λύσεις και εφαρμογές cloud.
Η COSMOTE και η Microsoft συνεργάζονται όσον αφορά στην παροχή λύσεων cloud σε εταιρικούς πελάτες, έχοντας ως στόχο να συμβάλλουν στον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό και στη βελτίωση της παραγωγικότητας κάθε επιχείρησης. Πρόκειται για μία σχέση που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Deutsche Telekom και της Microsoft Corp.

Κλείσιμο
Η επέκταση της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα αφορά στον εμπλουτισμό των cloud λύσεων της COSMOTE με τυποποιημένες λύσεις Azure και Modern Workplace, αλλά και τη νέα υπηρεσία υποστήριξης, Premium Support.
Ένα σημαντικό στοιχείο για τις λύσεις αυτές είναι πως έρχονται να βοηθήσουν ουσιαστικά πολλές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να κάνουν τη μετάβαση στο cloud. Παράλληλα, τους προσφέρουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον λειτουργίας, που βελτιώνει σημαντικά την παραγωγικότητα.

Το εμπλουτισμένο portfolio λύσεων cloud που διαθέτει η COSMOTE, σε συνεργασία με τη Microsoft, περιλαμβάνει:
• Υπηρεσίες αξιολόγησης επιχειρησιακής ετοιμότητας για μετάβαση στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα εργαλεία για την αξιολόγηση της ετοιμότητας των εφαρμογών και πληροφοριακών τους υποδομών που σχετίζονται με το cloud.

• Πιστοποιημένη μεθοδολογία για την ομαλή μετάβαση SAP λύσεων στο Microsoft Azure.

• Εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες Azure. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιολογούν, να διαχειρίζονται και να μεταφέρουν στο cloud όλες τις εφαρμογές τους, αξιοποιώντας τόσο τις λύσεις που αφορούν τις υποδομές (infrastructure-as-a-service), όσο και εκείνες που σχετίζονται με την πλατφόρμα που έχουν επιλέξει (platform-as-a-service).

• Λύσεις Modern Workplace (με τη χρήση των Windows 10 και της γνωστής σουίτας εφαρμογών Microsoft 365), ώστε κάθε επιχείρηση να επιτυγχάνει αποτελεσματικότερη επαφή με τους πελάτες της, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την προστασία ευαίσθητων δεδομένων. Οι επιχειρήσεις βελτιστοποιούν τη λειτουργία τους και αυξάνουν την παραγωγικότητά τους. Μέσα από αυτές τις λύσεις διευκολύνεται η απομακρυσμένη εργασία σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, που έρχονται να καλύψουν οι υπηρεσίες, είναι αυτό της υποστήριξης. Πλέον, η COSMOTE παρέχει τη νέα υπηρεσία υποστήριξης Premium Support, με την οποία ένας πιστοποιημένος από τη Microsoft τεχνικός της, παραμετροποιεί απομακρυσμένα, γρήγορα και με ασφάλεια το εταιρικό email της επιχείρησης στο νέο Microsoft 365, ώστε να αξιοποιούνται άμεσα όλες οι εφαρμογές.

Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις λύσεις της Microsoft σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρει η COSMOTE, αξιοποιώντας τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία για τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης