Στέλιος Νιάκαρης: Η ζωή του στο Λος Άντζελες

Στέλιος Νιάκαρης: Η ζωή του στο Λος Άντζελες

Έχει δουλέψει σε βουλκανιζατέρ και σε κομμωτήριο. Από τις πισίνες όπου έπαιζε πόλο, και τις μπάρες των κλαμπ, έφτασε να ποζάρει δίπλα στην Kate Moss, για την καμπάνια του Versace. To 25χρονο μοντέλο εξηγεί τι χρειάζεται κάποιος για να κάνει διεθνή καριέρα.

Στέλιος Νιάκαρης: Η ζωή του στο Λος Άντζελες
Ο Στέλιος Νιάκαρης έγινε ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα τέσσερα χρόνια πριν, όταν έκλεισε την πρώτη του μεγάλη συνεργασία με τον Roberto Cavalli. Φορώντας ένα denim πουκάμισο και γυαλιά ηλίου, πόζαρε στο φακό των Mert & Marcus και άρχισε να γίνεται περιζήτητος στο χώρο της μόδας, κλείνοντας τη μια σημαντική δουλειά μετά την άλλη.

Αποκορύφωμα η φωτογράφισή του το 2013 για την παγκόσμια καμπάνια του οίκου Versace, με την Kate Moss. «Η Kate Moss ήταν χαμογελαστή, χαρούμενη, χαλαρή, ομιλητική και προσιτή κατά τη διάρκεια του shooting. Όσον αφορά στα χρήματα που πήρε, αυτά έφτασαν στα 500.000 ευρώ. Εκεί βρισκόταν και η Donatella, αρκετά απόμακρη με όσους δεν ήξερε, αλλά χαμογελαστή με όσους είχε συνεργαστεί ξανά. Εγώ πήρα 4.500 την ημέρα –μας πήρε 3 για να ολοκληρωθεί- και είχα μάλιστα και δικό μου σεφ που μου ετοίμαζε ό,τι ήθελα να φάω. Χαίρομαι πρώτα από όλα που ήμουν μέρος αυτού του project και αυτής της ιδιαίτερης συνάντησης και μετά γιατί γέμισα το book μου με φοβερά ενσταντανέ με βαμμένα κόκκινα μαλλιά από τους πιο hot φωτογράφους Mert & Marcus, με τους οποίους είχα συνεργαστεί ξανά για την καμπάνια του Cavalli».

Κλείσιμο


Αυτή ακριβώς ήταν η στιγμή που αποφάσισε να το δει σοβαρά και να αφήσει τη σιγουριά της Αθήνας, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στο εξωτερικό. Πρώτος σταθμός η Νέα Υόρκη. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν όπως ακριβώς τα περίμενε. Επί ένα μήνα που έμεινε εκεί δεν κατάφερε να κλείσει καμία δουλειά. Το μάθημα όμως που πήρε, «Μετά το μεγάλο μπαμ έρχεται η κάθοδος», τον έκανε να διαχειριστεί τα πράγματα τελείως διαφορετικά.

Το τελευταίο διάστημα ο Στέλιος Νιάκαρης ζει πια μόνιμα στο Λος Άντζελες, σε ένα σούπερ ανταγωνιστικό περιβάλλον που κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ο ομορφότερος, ο τελειότερος. «Νιώθω ότι βρίσκομαι εκεί ακριβώς που πρέπει να είμαι. Σαφώς και πολλές φορές προβληματίζομαι με την όλη κατάσταση γιατί πολλές φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι όπως θα ήθελα, αλλά παράλληλα γνωρίζω πως αν ήταν εύκολο για κάποιον να πετύχει και να κάνει μια καριέρα στο εξωτερικό, τότε δεν θα υπήρχε κανείς στην Ελλάδα, θα είχαν φύγει όλοι. Όσον αφορά στη Γλώσσα, την έμαθα γρήγορα, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Αν δεν την ξέρεις, σε θεωρούν αμόρφωτο», λέει μιλώντας στο People.

Ώριμος και προσγειωμένος, παρά τα 25 του χρόνια, ξέρει πως πάντα στο δρόμο του θα υπάρχουν απογοητεύσεις. Πολλοί Έλληνες εξάλλου έχουν δοκιμάσει κατά καιρούς την τύχη τους εκεί, όμως έχουν γυρίσει σύντομα πίσω, πατώντας delete στο όνειρό τους για διεθνή καριέρα. Εκείνος όμως είναι αποφασισμένος να πετύχει. Τη σκληρή δουλειά άλλωστε δεν τη φοβήθηκε ποτέ. Από 7 χρονών άρχισε να ασχολείται με το πόλο, σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Παράλληλα πήγαινε σχολείο, ενώ λίγο μετά το χωρισμό των γονιών του –ήταν περίπου 13 χρονών- άρχισε να βγάζει τα δικά του χρήματα, λούζοντας και χτενίζοντας –«ό,τι μου έδειχναν οι κοπέλες το κατάφερνα» σε ένα κομμωτήριο. Στα 17 του, έπαιζε επαγγελματικά στην ομάδα της Γλυφάδας –είχε δυο συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο- την οποία σύντομα άφησε γιατί τα χρήματα στο πόλο δεν ήταν καλά. Πέρασε στα ΤΕΦΑΑ και λίγο μετά άρχισε να γνωρίζει τον κόσμο της νύχτας, φτιάχνοντας ποτά στο «Mercedes». Κάπου εκεί ήρθε η γνωριμία του με τον Γιάννη Καζανίδη και το μόντελινγκ στο δρόμο του. Και πάλι όμως δεν ήταν εύκολο, γιατί χρειάστηκε να χάσει πάνω από 20 ολόκληρα κιλά και να αλλάξει τελείως το σώμα του για να κλείσει τις πρώτες του δουλειές.

Πως είναι όμως το 24ωρο του στο Λος Άντζελες; «Ξυπνάω το πρωί, παίρνω πρωινό, ομελέτα, χυμό πορτοκάλι και καφέ, συνήθως έξω, αυτό είναι το κακό εδώ στην Αμερική, όλοι παίρνουν πρωινό έξω, δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Μετά πηγαίνω σε castings και οντισιόν, έχω δυο φορές την εβδομάδα μαθήματα υποκριτικής, συνεχίζω με γυμναστήριο και κολυμβητήριο. Πάντα όμως βρίσκω χρόνο για να βρεθώ με φίλους και φίλες, είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Γενικά στην καθημερινότητά μου προκύπτουν συνεχώς καινούργια και ενδιαφέροντα projects που με ανανεώνουν». Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η συμμετοχή του στο βιβλίο των Dolce & Cabbana, μια φωτογράφιση για το InStyle δίπλα στη Reese Witherspoon και ένα διαφημιστικό με την Zoe Saldana για τον Stuart Weitzman.



Ο ίδιος είναι φανατικός οπαδός των social media, ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες – τόσο μόνος του, όσο και συντροφιά με πολλούς celebrities– στους λογαριασμούς του και αποσπάει φυσικά χιλιάδες likes καιcomments από τους followers του. «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα σταματήσουν κάποιον διάσημο στο δρόμο για να του ζητήσουν να βγούμε μια φωτογραφία μαζί, είμαι πολύ υπερήφανος για να το κάνω αυτό. Οι φωτογραφίες μου μαζί τους είναι από κάποια δουλειά, ή από κάποια παρέα στην οποία βρεθήκαμε λόγω κοινών γνωστών». Ακριβώς όπως εκείνη με την Paris Hilton που έγινε θέμα σε όλα τα εγχώρια blogsκαι τα sites. «Η Paris Hilton με εντυπωσίασε θετικά. Φαίνεται γατούλα στις φωτογραφίες αν δεν την ξέρεις, αλλά είναι πολύ μαγκάκι και πολύ coolτύπος, καμία σχέση με αυτό που δείχνει προς τα έξω. Απλά είναι ψώνιο, αλλά λογικό είναι, αφού είναι η Paris Hilton. Είχαμε γνωστούς, ήμασταν έξω, περνάγαμε καλά και είπαμε να απαθανατίσουμε τη στιγμή».

Υπάρχουν όμως και άλλες στιγμές που δεν έχει τις απαθανατίσει, όπως η «γνωριμία» του με τον Justin Bieber. «Αγόραζα προφυλακτικά μια μέρα σε ένα βενζινάδικο με τη φίλη μου. Ήμασταν οι δυο μας, ο ταμίας και ακριβώς πίσω μας άλλος ένας που περίμενε υπομονετικά να τελειώσουμε. Πληρώνω και καθώς γυρνάω για να φύγω, καταλαβαίνω πως ήταν ο Justin Bieber. Τον κοιτάω, με κοιτάει, ε και νομίζω πως πρέπει ακόμα να γελάει».

Η Ελλάδα του λείπει. Ο ήλιος, οι φίλοι, η οικογένειά του, είναι πράγματα που καθημερινά νοσταλγεί. Σκέψεις όμως για άμεση επιστροφή δεν κάνει. «Ξέρω πως τα πράγματα είναι απρόβλεπτα. Με τα ταξίδια όλα αυτά τα χρόνια δε σου κρύβω πως ψιλοκουράστηκα. Ο στόχος μου είναι να δουλέψω όσο καλύτερα μπορώ και όταν έρθει η ώρα να γυρίσω, να κάνω κάτι δικό μου, ή να ασχοληθώ με την υποκριτική που αγαπώ πολύ».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης