Χριστίνα Λαμπίρη: «Εχω να κολυμπήσω στην Ελλάδα 12 χρόνια λόγω των παπαράτσι»

Χριστίνα Λαμπίρη: «Εχω να κολυμπήσω στην Ελλάδα 12 χρόνια λόγω των παπαράτσι»

Αντιμετωπίζει ως κυρία το διαζύγιό της με το STAR, ρίχνεται σαν λέαινα στη μάχη του ανταγωνισμού μέσα από το κανάλι του Φαλήρου, αποκαλύπτει το πρόσωπο στο οποίο χρωστά το 90% της καριέρας της και παραδέχεται πως έχει πολλές ενοχές ως μάνα και απέραντες «ντροπές» ως γυναίκα...

Διέσχισαν 3 φορές τη Μάγχη ξεχασμένοι στο Eurostar!
Χριστίνα Λαμπίρη: «Εχω να κολυμπήσω στην Ελλάδα 12 χρόνια λόγω των παπαράτσι»
«Δεν είχα κανένα καημό να βγω στο γυαλί, γιατί αυτό το κομμάτι είχε ελαχιστοποιηθεί για μένα εδώ και καιρό. Η απουσία μου από την καθημερινή έκθεση στο γυαλί λειτούργησε μέσα μου ως μια μορφή αποσυμπίεσης. Κατά τη μεγάλη περίοδο της μεγάλης μου σιγής πολλά πράγματα απομυθοποιήθηκαν κι άλλα τόσα ξεβρακώθηκαν...»

Η Χριστίνα Λαμπίρη ανήκει σε εκείνη τη σπάνια γκάμα γυναικών που σε εκπλήσσουν για τη δύναμη των αντιθέσεών τους: εύθραυστη και συνάμα δυναμική, κλειστή και συγχρόνως απέραντα δοτική, μετρημένη και την ίδια στιγμή χειμαρρώδης, ξέρει να παίζει καλά όλους τους ρόλους εκτός από έναν: αυτόν της προσποίησης που χρόνια τώρα υποδύονται επιτυχώς οι περισσότερες κυρίες της μικρής μας οθόνης...

Κλείσιμο


- Θα ήθελα να ξεκινήσουμε από το «τέλος εποχής» (σας) στο STAR, όπου βρισκόσασταν επί 11 συναπτά έτη και για το οποίο είχατε δηλώσει ότι αισθάνεστε στέλεχος και όχι παρουσιάστρια.
Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν κάτι παραπάνω από μια απλή υπάλληλος του καναλιού, μια αίσθηση την οποία εισέπραττα και από την πλευρά της εργοδοσίας. Ηταν πολλά τα χρόνια που μας έδεναν...

- Πώς ήταν το διαζύγιό σας;
Θα αρκεστώ στο ότι κάθε διαζύγιο έχει τα ζόρια του και τα προβλήματά του. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα κι έχω αποφασίσει να μιλάω μόνο για καινούρια και φρέσκα πράγματα. Είμαι τόσο ορεξάτη γι’ αυτό που πάμε να ξεκινήσουμε στον ΣΚΑΪ που δεν θέλω να κάνω καμία αναφορά στο παρελθόν. Αλλωστε, όλα τα πράγματα στη ζωή μας κάποια στιγμή τελειώνουν.

- Από αυτό το τέλος δεν σας έμεινε καμιά πικρία;
Καμία. Εζησα πολύ ωραίες στιγμές, πέρασα πάρα πολύ ωραία, έχω εξαιρετικές σχέσεις με όλους και ήταν το σημαντικότερο κομμάτι της μέχρι τώρα καριέρας μου.

- Πώς προέκυψε η πρόταση από τον ΣΚΑΪ;
Οι συζητήσεις με το κανάλι ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου. Μετά χαθήκαμε. Οταν ήρθε ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, μου τηλεφώνησε και κλείσαμε τη συνεργασία.

- Είστε η μόνη παρουσιάστρια που πήρε μαζί του από το STAR. Του χρωστάτε πράγματα;
Πάρα πολλά. Είναι ο άνθρωπος που με προίκισε με πάρα πολύ σημαντικές γνώσεις σχετικά με αυτή τη δουλειά, γι’ αυτό και τον αποκαλώ «δάσκαλο». Κοντά του διδάχθηκα τηλεόραση πίσω και μπροστά από τις κάμερες. Στον Σταμάτη Μαλέλη χρωστάω το 90% της καριέρας μου.

- Σήμερα βρίσκεστε σε ένα κανάλι ενημερωτικού χαρακτήρα. Αισθάνεστε καθόλου σαν τη μύγα μες στο γάλα;
Δεν σας κρύβω ότι τις πρώτες μέρες αισθανόμουν έτσι. Από κει και ύστερα, ο ΣΚΑΪ είναι ένα κανάλι που αγαπώ πάρα πολύ. Ακόμη και όταν δεν εργαζόμουν εδώ, άφηνα όλο το βράδυ την τηλεόραση ανοιχτή στη συχνότητά του για να ξυπνάω με Λυριτζή και Οικονόμου. Μ’ αρέσει η χημεία, η παρέα και το χιούμορ τους. Ως τηλεθεάτρια ήμουν «Σκαϊκή», οπότε η χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ είναι για μένα διπλή. Σε μια δύσκολη εποχή συνεχίζω να εργάζομαι σε ένα κανάλι που εκτιμώ απεριόριστα και το οποίο θέλω να σκίσει, να ανέβει πολύ ψηλά και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό.



- Προτού σας γίνει η πρόταση τι ήταν αυτό που κυριαρχούσε στο μυαλό σας σε επαγγελματικό επίπεδο; Οτι έπρεπε να στραφώ σε άλλα πράγματα, ίσως στον τομέα της παραγωγής. Ποτέ μέσα μου δεν είχα το προαίσθημα ότι θα απομακρυνθώ από την τηλεόραση. Επειδή είναι η μόνη δουλειά που ξέρω να κάνω, με έβλεπα πάντα τοποθετημένη μέσα στο τηλεοπτικό πεδίο. Να έμενα χωρίς δουλειά, υπήρχε περίπτωση. Να άλλαζα δουλειά, δεν έπαιζε ούτε μία στο εκατομμύριο.

- Δεν είχατε λοιπόν κάποιο καημό να βγαίνετε στο γυαλί...
Οχι, γιατί αυτό το κομμάτι είχε ελαχιστοποιηθεί για μένα εδώ και καιρό. Η απουσία μου από την καθημερινή έκθεση στο γυαλί λειτούργησε μέσα μου ως μια μορφή αποσυμπίεσης. Κατά τη μεγάλη περίοδο της μεγάλης μου σιγής πολλά πράγματα απομυθοποιήθηκαν κι άλλα τόσα ξεβρακώθηκαν... Ημουν πραγματικά πολύ τυχερή που για δύο χρόνια έμεινα εκτός τηλεοπτικής καθημερινότητας.

- Οι lifestyle εκπομπές έχουν θέση στη σημερινή ελληνική κοινωνία;
Θέλω να πιστεύω πως, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, οι μικρές καθημερινές χαρές δεν έχουν εξαλειφθεί από τη ζωή μας. Εχουν επισκιαστεί αφόρητα από το βάρος της θλίψης, της αγωνίας και της οικονομικής δυσχέρειας. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει το lifestyle, αλλά στο μέτρο και το μέγεθος που του αναλογεί μέσα στη σημερινή κοινωνία. Κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι το lifestyle είναι η ζωή μας. Ε, λοιπόν, όχι. Δεν είναι η ζωή μας, αλλά μικρά ξέφωτα ικανά να αλλάξουν τη διάθεση και την καθημερινότητά μας, κάτι που θα προσπαθήσουμε να δώσουμε φέτος μέσα από την εκπομπή. Χωρίς να αφορίζω το lifestyle, αυτό που θέλω να πετύχω είναι να χαρίζω χαμόγελα και αισιόδοξα μηνύματα στους τηλεθεατές μέσα από θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν.
- Απέναντί σας θα έχετε την Ελένη Μενεγάκη και την Ελεονώρα Μελέτη. Σας τρομάζει ο ανταγωνισμός;
Οχι. Μου αρέσει.

- Είστε ανταγωνιστικός άνθρωπος;
Λυπάμαι που το λέω, αλλά είμαι εξαιρετικά ανταγωνιστικός άνθρωπος. Να φανταστείτε πως όταν συμμετείχα σε αγώνες κολύμβησης, αν δεν έβγαινα πρώτη δεν με έκανε κανείς καλά. Κι όταν έβγαινα πρώτη, λιποθυμούσα από την ένταση και ο προπονητής μου με έβγαζε έξω τραβώντας με απ’ τα μαλλιά. Είμαι ανταγωνιστική για μένα, αλλά και επειδή θέλω να είμαι εντάξει απέναντι στον άνθρωπο που με επέλεξε και στον άνθρωπο που με πληρώνει. Από κει και ύστερα, όποιος κι αν είναι απέναντί μου είναι εξίσου ισχυρός αντίπαλος. Δεν υπάρχει λιγότερο και περισσότερο καλός ανταγωνιστής.

- Θεωρείτε πως μπορείτε να πείσετε το κοινό σας να σας δει σε μια άλλη εκπομπή, όπως αυτή που θα παρουσιάσετε φέτος;
Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το πείσω και όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

- Αν σας πρότειναν να κάνετε ακριβώς την ίδια εκπομπή με το «Super Star», θα το κάνατε;
Οχι, διότι πιστεύω πως το συγκεκριμένο είδος εκπομπής έχει τελειώσει από τότε που τελείωσα εγώ μαζί του. Δεν θα ξανάκανα το ίδιο λάθος, ούτε μπορώ πλέον να πουλάω χαριτωμενιά. Οι εκπομπές είναι ζωντανοί οργανισμοί, πρέπει να εξελισσόμαστε μαζί τους, κι εγώ δεν θέλω να έχω ενοχές για τις επιλογές μου.

- Είστε ενοχικός άνθρωπος;
Φρικτά.

- Απέναντι στην κόρη σας;
Απέναντι στην κόρη μου έχω πολλές ενοχές και θέλω να ευχαριστήσω βαθιά τους γονείς μου για τη στήριξη που μου προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Σ’ αυτούς οφείλω τα πάντα γιατί με τη βοήθειά τους η Μαρίσα μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια. Αν δεν είχα την ασφάλεια της οικογένειάς μου δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά. Θυμάμαι πως όταν δούλευα στον παλιό ΣΚΑΪ, τηλεφώνησα ένα μεσημέρι στη μητέρα μου και της είπα: «Μαμά, φεύγω σε λίγο από τη δουλειά. Θέλεις να σου φέρω κάτι;». Εκείνη μου απάντησε να της πάω λίγο ψωμί. Η επόμενη φορά που την ξαναπήρα τηλέφωνο ήταν 9.30 το βράδυ! Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με μια ξένη γυναίκα. Δούλευα τόσο πολύ που την κόρη μου την έβλεπα μόνο τα Σαββατοκύριακα. Η καθημερινή μας επαφή ήταν ένα φιλί προτού πάει στο σχολείο. Υστερα απ’ αυτό γίνεται να μην είμαι ενοχικός άνθρωπος;

- Θέλετε να γίνει δημοσιογράφος;
Με τίποτα. Οταν συζητήσαμε τα επαγγελματικά της σχέδια και μου είπε ότι θέλει να γίνει δημοσιογράφος της απάντησα ότι δεν θα της έδινα ούτε ένα ευρώ. Η Μαρίσα μεγάλωσε ανάμεσα σε κάμερες και πλατό και φοβόμουν μήπως η επιλογή να γίνει δημοσιογράφος θα προέκυπτε ως μιμητισμός. Επίσης, δεν θέλω να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα γιατί είναι μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά που σου στερεί πάρα πολλά πράγματα. Για να επιβιώσεις και να εξελιχθείς σ’ αυτόν τον χώρο πρέπει να θυσιάσεις και ενίοτε να θυσιαστείς, κι αυτό δεν το θέλω για το δικό μου παιδί. Σήμερα βρίσκεται στην Αγγλία, κάνει το μάστερ της στην Εγκληματολογία και είμαι περήφανη για εκείνη.

- Τι σας στέρησε η δημοσιότητα;
Τα μπάνια στη θάλασσα. Τα τελευταία 12 χρόνια λόγω των παπαράτσι κάνω μπάνιο μόνο εκτός Ελλάδος, γι’ αυτό και δεν υπάρχει πουθενά φωτογραφία μου με μαγιό. Δεν θέλω να με δω σε κανένα έντυπο ξαπλωμένη στην παραλία.

- Θα ήθελα να κλείσουμε με μια φράση για τον σύζυγό σας. Ο Θανάσης είναι η ισορροπία μου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης