Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΚ-Κισσαμικός 5-0: Έχει πάρει φόρα

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΚ-Κισσαμικός 5-0: Έχει πάρει φόρα

Η ΑΕΚ χωρίς να συναντήσει τα παραμικρό πρόβλημα... φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον Κισσαμικό και με το χορταστικό 5-0 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσες των τελευταίων αγώνων!

4691621
Το σκορ του πρώτου αγώνα και η τεράστια διαφορά δυναμικότητας, έκαναν σίγουρη την πρόκριση της ΑΕΚ εκ των προτέρων. Οχι ότι ο Κισσαμικός δεν το πάλεψε όσο μπορούσε πάντως... Οι Κρητικοί είχαν, για τα δεδομένα τους, αρκετά καλή παρουσία στο ΟΑΚΑ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για κάτι παραπάνω. Αντιθέτως, για την Ενωση, για την οποία ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέμεινε στο 3-5-2, αρκούσε και μια μέτρια εμφάνιση για να νικήσει με 5-0 και να πάρει το εισιτήριο για τους "8". Γκολ και ασίστ ξανά ο Γκάλο, πρώτη φορά βασικός και γκολ ο Κρίστιτσιτς, δύο γκολ ο Λιβάια, σκόραρε και ο Μάνταλος.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ φάνηκε ότι οι Κιτρινόμαυροι ήταν χαλαροί, αφού έκαναν κάποια εύκολα λάθη, ενώ οι Κρητικοί ήταν ενθουσιώδεις. Τόσο, ώστε να έχουν και ένα-δύο σουτ στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς όμως να απειλήσουν τον Τσιντώτα. Η ΑΕΚ έψαχνε τα πατήματα της, προσπαθούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και τελικά, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο, άνοιξε το σκορ. Αρκούσε η εκτέλεση φάουλ του φορμαρισμένου Γκάλο, στο 21', για να γίνει το 1-0, με τα πράγματα να απλοποιούνται ακόμη περισσότερο για την πρωταθλήτρια. Τουλάχιστον από τη στιγμή που ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά και απέκρουσε το πλασέ του Χαλκιαδάκη στο 26', κρατώντας το 1-0.

Το οποίο, πάντως, δύο λεπτά μετά έγινε 2-0, με το πρώτο γκολ του Κρίστιτσιτς. Ο Σέρβος ξεκίνησε τη φάση με πολύ ωραία μπαλιά και την τελείωσε με το σουτ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, μετά το γύρισμα του Γκάλο από δεξιά, κλειδώνοντας την πρόκριση. Οι παίκτες του Ουζουνίδη, άλλωστε, το μόνο που είχαν να κάνουν στη συνέχεια ήταν να μείνουν σοβαροί και από εκεί και πέρα, ό,τι καλό έκαναν... καλοδεχούμενο. Και η επόμενη φορά που έκαναν κάτι καλό οι Κιτρινόμαυροι ήταν στο 57', όταν ο Πόνσε ανατράπηκε από τον Ζιούλη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Μάνταλος έγραψε το 3-0.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές κάπου εκεί, ο Ουζουνίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής στον πιτσιρικά Μπότο και τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι να φτάσουμε στο 78'. Το φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ σε καλό σημείο έκανε όσους ήταν στο ΟΑΚΑ να ζητούν από τον Γκάλο να εκτελέσει αλλά τελικά αυτός που σούταρε, μετά το "τσίμπημα" του Μάνταλου, ήταν ο Λιβάια και ανέβασε το σκορ στο 4-0. Κι αφού βρήκε δίχτυα εκεί, ο Κροάτης μάλλον... γλυκάθηκε και λίγα λεπτά μετά, στο 82', αξιοποίησε το γύρισμα του Μπακάκη για να κάνει το 5-0 με διπλή προσπάθεια και αφού πρώτα στάθηκε άτυχος με την μπάλα να πάει στο δοκάρι.
Στην επαναφορά, τελικά, κατέληξε στα δίχτυα και αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού, στο οποίο η ΑΕΚ έκανε μεγάλο σκορ χωρίς να κάνει μεγάλη εμφάνιση και αυτό μοιάζει με θετικό. Κι ας υπάρχει διαφορά δυναμικότητας...

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Μπακάκης Κρίστιτσιτς (70' Μπότος), Μάνταλος, Αλεφ, Μπογέ (74' Κλωναρίδης), Πόνσε (58' Λιβάια).
Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Καραγεώργης, Φάζος, Ζιουλής, Σάλιακας (72' Κάσσος), Σιμόν, Γκίνι, Τεγούσης, Ρίσκι (63' Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (78' Αρναρέλλης).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης