Koriopolis: Αθώοι οριστικά Μπέος, Κομπότης, Μπάκος, Μποροβήλος, ένοχος ο Τσακογιάννης!

Koriopolis: Αθώοι οριστικά Μπέος, Κομπότης, Μπάκος, Μποροβήλος, ένοχος ο Τσακογιάννης!

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αθώωση των Μπέου, Μπάκου, Μποροβήλου, Κομπότη κι όσους κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία!

3497565
ΎΣε αθωωτική απόφαση κατέληξε, έπειτα από έξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για μερίδα των κατηγορουμένων που δικάζονταν για το αποκαλούμενο σκάνδαλο «Koriopolis».

Με απόφασή του το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε αθώο τον Αχιλλέα Μπέο καθώς και άλλους συγκατηγορούμενούς του παράγοντες του ποδοσφαίρου, που αντιμετώπιζαν, κατά περίπτωση αδικήματα για παθητική και ενεργητική δωροδοκία. Έτσι, εκτός από τον Αχ. Μπέο, αθώοι κρίθηκαν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, κ.ά.

«Η αλήθεια έλαμψε» δήλωσαν με αφορμή την αθώωση του εντολέα τους οι συνήγοροι του Αχιλλέα Μπέου Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Αθανασόπουλος και Ευθύμιος Ναυρίδης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους: «Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε πρώτο βαθμό, είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της αλήθειας. Σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε δεύτερο βαθμό, αποκατέστησε πλήρως την αλήθεια και έκρινε τον Αχιλλέα Μπέο αθώο όλων των κατηγοριών. Οκτώ, περίπου, χρόνια μετά την άδικη προσωρινή κράτηση και διαπόμπευση του Αχιλλέα Μπέου, η αλήθεια έλαμψε».

Ωστόσο, με την απόφασή του το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους 12 κατηγορούμενους της υπόθεσης. Η καταδίκη τους αφορά αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Μεταξύ αυτών είναι και ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι 25 από τους 26 κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης