«Πιο καλή η μοναξιά» είναι το τραγούδι αφιερωμένο στα (πρόσφατα) 60ά γενέθλια του Χάνζι Φλικ, ο οποίος είδε την Μπαρτσελόνα να ξεπερνάει με άνεση το εμπόδιο της Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-0) και να ανεβαίνει στην κορυφή της ισπανικής La Liga, ούσα πλέον μόνη της, στο +1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο +3 από την Ρεάλ.
Οι φιλοξενούμενοι, παρότι έπαιζαν με πολλές απουσίες (Αζέρ, Κούμπο και Σούτσιτς οι πιο σημαντικές), μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Σέρχιο Γκόμεθ, γκολ που ακυρώθηκε ορθά, αφού είχε προηγηθεί οφσάιντ του Χάβι Λόπεθ.
Η Σοσιεδάδ έδειχνε αποφασισμένη να κοντράρει στα ίσα την αντίπαλό της, την πίεζε ψηλά και δυσκόλευε την κυκλοφορία της, αλλά όλα ανατράπηκαν στο 17ο λεπτό, όταν ο Αρίτς Ελουστόντο αποβλήθηκε ορθά επειδή σταμάτησε αντικανονικά τον Ντάνι Όλμο, ενώ αυτός έφευγε μόνος του προς την εστία του Άλεξ Ρεμίρο.
Με παίκτη λιγότερο οι Βάσκοι έχασαν τα… αυγά και τα καλάθια, αφού αδυνατούσαν να αλλάξουν μια πάσα στο αντίπαλο μισό, με τους Καταλανούς να έχουν την απόλυτη κατοχή της μπάλας και το πιο σημαντικό, γνωρίζοντας καλά τι να την κάνουν.
Στο 25’, ο Λαμίν Γιαμάλ «χόρεψε» τον Χάβι Λόπεθ, πάσαρε στον Όλμο μέσα στην περιοχή και αυτός, βλέποντας πολύ έξυπνα τον Ζεράρ Μαρτίν να προωθείται στο δεύτερο δοκάρι του σέρβιρε την μπάλα, με τον νεαρό αριστερό μπακ να σημειώνει με ωραίο σουτ το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας για το 1-0.
Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και φρόντισε να το επιβεβαιώσει μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαρκ Κασαδό, ο οποίος έβαλε (κατά λάθος;) το αριστερό του γόνατο στην πορεία της μπάλας σε σουτ του Όλμο, αλλάζοντάς της όμως αρκετά την πορεία της ώστε να την στείλει στο δοκάρι και από εκεί στα δίχτυα, για το πρώτο του γκολ επίσης ως παίκτης της πρώτης ομάδας.
Κλείσιμο
Κατά σύμπτωση, Ζεράρ και Κασαδό ήταν δύο από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Φλικ στο πλαίσιο του ροτέισον, ώστε να ξεκουράσει Αλεχάντρο Μπάλντε και Φρένκι Ντε Γιονγκ ενόψει του πρώτου αγώνα με την Μπενφίκα του Βαγγέλη Παυλίδη για τους «16» του Champions League (Τετάρτη 05/03, 22:00).
Με 2-0 στο σκορ, παίκτη παραπάνω και τον Γιαμάλ να έχει κέφια, η Μπάρτσα κυριαρχούσε χωρίς αντίπαλο και έψαχνε και για τρίτο γκολ, το οποίο δεν βρήκε σε προσπάθειες των Πέδρι και Όλμο, κόντρα σε μια ομάδα που περίμενε καρτερικά την ανάπαυλα.
Ο πιο παραγωγικός «Λέβα»
Οι Μπλαουγκράνα δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι και, αφού άγγιξαν το 3-0 σε εκτέλεση φάουλ του Ραφίνια που έφυγε ελάχιστα άουτ και σουτάρα του Πέδρι που βρήκε στην συμβολή των δοκών, το πέτυχαν με κοντινή κεφαλιά του Ρόναλντ Αραούχο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και μια πρώτη απόκρουση του Ρεμίρο σε κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (56’).
Παρότι ο Φλικ έκανε τρεις αλλαγές (έξω Πάου Κουμπαρσί, Πέδρι και Ραφίνια) στο πλαίσιο του ροτέισον, η Μπάρτσα συνέχισε τον… χαβά της και στο 60’ ο Λεβαντόφσκι έβαλε έξυπνα το πόδι και άλλαξε την πορεία της μπάλας σε μακρινό σουτ του Αραούχο, σημειώνοντας το 21ο του γκολ στο πρωτάθλημα και το 34ο συνολικά (σε 37 συμμετοχές!), στην πιο παραγωγή του σεζόν στα κυανέρυθρα και ενώ υπολείπονται τρεις μήνες για το τέλος της σεζόν.
Η Μπάρτσα συνέχισε να επιτίθεται, έχασε ευκαιρίες και για πέμπτο γκολ με Λεβαντόφσκι και Φεράν Τόρες, μένοντας εντέλει στα τέσσερα και, βεβαίως, στην ικανοποίηση ότι, 99 ημέρες μετά, επέστρεψε στην μοναξιά της κορυφής, δώδεκα στροφές πριν από το τέλος του μαραθωνίου.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.