Spetsathlon: Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση γιόρτασε 10 χρόνια με ρεκόρ συμμετοχών

Spetsathlon: Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση γιόρτασε 10 χρόνια με ρεκόρ συμμετοχών

Κορυφαίοι πρωταθλητές αλλά και σπουδαίοι ερασιτέχνες αθλητές έδωσαν και φέτος το παρόν, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη με τις επιδόσεις τους.

kedriki_spets_TG305785
Με ένα μαγευτικό τριήμερο γεμάτο αθλητισμό και δράση το Spetsathlon γιόρτασε την 10η διοργάνωσή του στο νησί των Σπετσών. Το κορυφαίο event που έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού και συνέβαλε στην διάδοση του τριάθλου σε εθνικό επίπεδο, υποδέχθηκε τους χιλιάδες φίλους του, σκορπίζοντας χαμόγελα, αδρεναλίνη και δυνατές συγκινήσεις. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όλα τα αγωνίσματα, σημειώνοντας ρεκόρ εγγραφών, αλλά και νέων συμμετοχών με αθλητές να δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνατότητές τους, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το μότο της διοργάνωσης «Νίκη είναι η συμμετοχή».

MC_Spetsathlon_5k_0010
Στιγμιότυπο δρομικού αγώνα 5Κ
MC_Spetsathlon_25k_0002
Στιγμιότυπο εκκίνησης ποδηλατικού αγώνα
DJI_0036
Στιγμιότυπο δρομικού αγώνα 5Κ

Από τη μεγάλη γιορτή του αθλητικού τουρισμού, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σπετσών, δεν έλειψαν όπως ήταν αναμενόμενο κορυφαίοι πρωταθλητές, αλλά και σπουδαίοι ερασιτέχνες αθλητές που σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις. Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους , ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, η Δήμαρχος Σπετσών κα Ευγενία Φραγγιά και ο Πρόεδρος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Γείτονας. Παρόντες όπως πάντα στη ξεχωριστή αυτή προσπάθεια, η τοπική κοινωνία, οι εθελοντές και η οργανωτική επιτροπή, που δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες και έδωσαν μια ξεχωριστή πνοή στη διοργάνωση.

GMB_9775
Γιώργος Μαυρωτάς, Σοφία Ζαχαράκη, Δόμνα Μιχαηλίδου, Μαρίνα Κουταρέλλη, Μάριος Θεμιστοκλέους
GK-6125
Μαρίνα Κουταρέλλη, Γιώργος Αρνιακός, Γιώργος Μαυρωτάς

Η εμβληματική πλατεία Ποσειδωνίου μεταμορφώθηκε σε έναν αγωνιστικό χώρο από το απόγευμα της Παρασκευής με την αψίδα της Under Armour να είναι έτοιμη να υποδεχθεί στη γραμμή της εκκίνησης τους χιλιάδες συμμετέχοντες που κατέφθασαν στο νησί δια θαλάσσης, αλλά και για πρώτη φορά δια αέρος, με τα ελικόπτερα της Fly Hoper που κατέκλισαν τον εναέριο χώρο των Σπετσών.

GK-5644
Πένυ Αγοραστού, Ισιδώρα Παυλάκη, Γιάννης Δρυμωνάκος, Όλγα Ντάλλα, Ηλίας Γκότσης, Ελένη Λεκκού, Κατερίνα Γεωργοπούλου
TG306685
Μάριος Θεμιστοκλέους, Γιώργος Αρνιακός, Γιώργος Μαυρωτάς

Η αυλαία των δράσεων άνοιξε με ένα δυναμικό Pilates Session από τη Melissa με στόχο την προθέρμανση του κοινού για το γεμάτο αγωνίσματα Σαββατοκύριακο, δίπλα στο φαντασμαγορικό αίθριο που επιμελήθηκε η Bwin στην πλατεία Ποσειδωνίου. Το RIO Mare, προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου απολαυστικά γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη με εξαιρετικό τόνο και εκλεκτά συστατικά, εξασφαλίζοντας στους αθλητές τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για τους αγώνες και στους θεατές μια μοναδική γευστική εμπειρία.

DJI_0504
Pilates Session powered by Melissa

Την έναρξη της αγωνιστικής δράσης σηματοδότησε το πρωί του Σαββάτου ο ποδηλατικός αγώνας των 25χλμ., με την εμβληματική πλατεία Ποσειδωνίου να γεμίζει δίκυκλα και λάτρεις του αθλήματος και τους Γιάννη Ιλιάδη (Team Under Armour) και Νάντια Συναντζάκη (Team Melissa), να κατακτούν τις πρώτες θέσεις.

KT3_9235
Γιάννης Δρυμωνάκος
DJI_0314
Στιγμιότυπο κολυμβητικών αγώνων
DJI_0768_new
Στιγμιότυπο κολυμβητικών αγώνων


Η δράση μεταφέρθηκε λίγο αργότερα στην παραλία του Αγίου Μάμα για τους κολυμβητικούς αγώνες των 1χλμ. και 3χλμ. αντίστοιχα. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από την Vichy Capital Soleil,  που εκτός από την αντηλιακή προστασία του συνόλου των  αθλητών φρόντισε και για την προθέρμανσή των κολυμβητών με ένα Warm Up Session by Vichy από τον πρωταθλητή κολύμβησης, Γιάννη Δρυμωνάκο.

Στον αγώνα του 1χλμ., μεταξύ πλήθους ερασιτεχνών και επαγγελματιών κολυμβητών, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Απόστολος Γεωργαράς και η Ανδριάνα Ροδίου. Στα 3χλμ. τις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας απέσπασαν ο Γιώργος Αρνιακός (Υπέυθυνος Μάρκετινγκ ΚΟΕ) και η Φιλιώ Ραφτοπούλου.

DJI_0003
Στιγμιότυπο δρομικού αγώνα 5Κ

Το αγωνιστικό μέρος της ημέρας έκλεισε με τον αγώνα τρεξίματος 5χλμ. από την Garmin. Πρώτοι τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν ο Γιώργος Σταμούλης (Τeam Arla PROTEIN) και η Στέλλα Αλεξανδρίδου (Team Arla PROTEIN).

Δυνατές συγκινήσεις προσέφεραν και τα παιδιά από το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας που συμμετείχαν στον δρομικό αγώνα, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης σε θέματα συμπερίληψης και ισότιμης συμμετοχής ατόμων με αναπηρία στα αθλητικά δρώμενα, μια πρωτοβουλία που πρώτοι οι αγώνες των Σπετσών ανέδειξαν στην Ελλάδα.

GK9-0449
Μάκης Καλαράς
MC_Spetsathlon_Sprint___Endurance_0025
Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Δερμιτζάκης, Ποθητή Κυνηγοπούλου

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τις απονομές των αγώνων στην πλατεία Ποσειδωνίου, τις οποίες διαδέχθηκε το αγαπημένο Melissa Pasta Night, προσφέροντας στους αθλητές την απαραίτητη ενέργεια για τους αγώνες τριάθλου που ακολούθησαν την επόμενη ημέρα.

Την Κυριακή η σκυτάλη των αγωνισμάτων δόθηκε στο Spetses Triathlon Sprint και στο Spetses Triathlon Endurance, με συμμετοχές πολλών αθλητών, πρωταθλητών, αλλά και πλήθος first timers που βίωσαν μια μοναδική εμπειρία. Την πρώτη θέση στην κατηγορία Endurance κατέκτησαν ο Παναγιώτης Πολύζος και η Αναστασία Τουρουκτζή και στην Sprint ο Παναγιώτης Δημόπουλος και η Στεφανία Πολυχρονιάδη, ενώ στο Spetses Sprint Triathlon Relay ξεχώρισε η παρουσία της ομάδας της Under Armour, κατακτώντας με διαφορά την πρώτη θέση.

KT3_9486
Στιγμιότυπο εκκίνησης κολυμβητικών αγώνων

Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Spetses Mini Marathon & Spetsathlon, κ. Μαρίνα Κουταρέλλη δήλωσε: «Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που γιορτάσαμε την 10η επέτειο του Spetsathlon. Αισθανόμαστε περήφανοι που βλέπουμε την εκδήλωση να ανθίζει και να εξελίσσεται. Η συνεχής αύξηση των συμμετοχών και η αγάπη που λαμβάνουμε από τους αθλητές και τους θεατές, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το Spetsathlon δεν είναι απλώς ένας αγώνας, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που ενώνει τους ανθρώπους μέσω του αθλητισμού. Κάθε χρόνο, το νησί των Σπετσών μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό όπου ο αθλητισμός και η κοινωνική συναναστροφή συνυπάρχουν σε ένα μαγευτικό σκηνικό».

DSC_9449
Χρήστος Γαρέφης, Χρήστος Γείτονας
image00006
Δόμνα Μιχαηλίδου, Σοφία Ζαχαράκη

Τη διοργάνωση του Spetsathlon 2024 στήριξαν μέσα από πλήθος εκπλήξεων και παράλληλων εκδηλώσεων:
Ο Μέγας Χορηγός του Spetsathlon, η Entain plc με το brand bwin. Η Entain plc αποτελεί παγκόσμια ηγέτιδα στη διαδικτυακή και επίγεια ψυχαγωγία, στην υποστήριξη όλων των αθλημάτων και του Υπεύθυνου Παιχνιδιού ανά τον κόσμο. Με τη μοναδική τεχνολογική της πλατφόρμα, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω μερικών από τα πιο δημοφιλή brands της αγοράς που περιλαμβάνουν τις bwin, sportingbet και Ladbrokes.

MC_Spetsathlon_Sprint___Endurance_0220
Χρήστος Γείτονας
MC_Spetsathlon_5k_0033
Ηλίας Γκότσης

Το Arla PROTEIN, με μία πρωτοποριακή σειρά γευστικών προϊόντων, με φυσική πρωτεΐνη γάλακτος και χαμηλά λιπαρά, που αποτελούν έναν εύκολο και υγιεινό τρόπο ενίσχυσης του οργανισμού για όποιον ακολουθεί ένα δυναμικό τρόπο ζωής, η ομάδα του προσέφερε γευστικές δοκιμές στα προϊόντα της και τον κατάλληλο χώρο για διατάσεις υπό την απαραίτητη καθοδήγηση από έμπειρους γυμναστές του Training Room. Η DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών που με την αξιοπιστία και την ταχύτητά της φρόντισε να βρίσκεται στο νησί έγκαιρα όλο το απαραίτητο υλικό του αγώνα.

Η Herbalife, επίσημος υποστηρικτής διατροφής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και νούμερο 1 Active & Lifestyle Nutrition εταιρεία στον κόσμο, καθώς και η #1 στον κόσμο στα συμπληρώματα διατροφής για το αδυνάτισμα. Η Deloitte, που είναι κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος συμβουλευτικών, ελεγκτικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών και νομικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνου.

KT3_9500
Στιγμιότυπο εκκίνησης κολυμβητικών αγώνων
MC_Spetsathlon_1k_3k_Swimmimg_0048
Γιάννης Δρυμωνάκος, Κώστας Ψάλτης

Το RIO mare, ηγέτης στην κατηγορία του Κονσερβοποιημένου Τόνου, ανέδειξε τη σημασία των ψαρικών στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να απολαύσουν τις RIO mare Insalatissime Σαλάτες με Τόνο: σαλάτες με εκλεχτά λαχανικά, όσπρια και εξαιρετικό τόνο. Ολοκληρωμένα, απολαυστικά γεύματα, με υψηλή διατροφική αξία, χωρίς συντηρητικά, έτοιμα να τα απολαύσεις παντού, εύκολα, ανά πάσα στιγμή. Το Borotalco, το νέο καινοτόμο brand αποσμητικών σώματος έγινε ο αδιαμφισβήτητος σύμμαχος για αθλητές και θεατές, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα και το μοναδικό του άρωμα. Με τα αποσμητικά Borotalco ξεχάσαμε τον ιδρώτα και απολαύσαμε ένα τριήμερο γεμάτο φρεσκάδα και όμορφες στιγμές.

GME_1495
Στέλλα Αλεξανδρίδου
TG308640
Μάριος Θεμιστοκλέους

Το brand ζυμαρικών Melissa, που είναι από τους παλαιότερους χορηγούς του Spetsathlon, με το καθιερωμένο Melissa Pasta Night, θα παρουσιάσει μέσω επετειακών συνταγών τις καινοτόμες σειρές ζυμαρικών του: Ολικής Άλεσης, ζυμαρικά με όσπρια, καθώς και την τελευταία καινοτόμα προσθήκη του, τα ζυμαρικά BOOST με αλεύρι Teff, που αποτελούν πηγή μαγνησίου. Suncare Partner ήταν η εταιρεία Vichy, που φρόντισε για την αντηλιακή προστασία των συμμετεχόντων, μέσω της σειράς CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY, η οποία προσφέρει δερματολογικά ελεγμένη πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία κατά της φωτογήρανσης, σε μία εξαιρετικά λεπτόρρευστη υφή.

KT3_1505
Γιούλικα Σκαφιδά

Η GARMIN, με τα state of the art τεχνολογικά προϊόντα αθλητισμού, ήταν ο Timing Sponsor της διοργάνωσης. Χορηγός αθλητικού υλικού επιδόσεων ήταν η UNDER ARMOUR, το κορυφαίο brand σε τεχνικό ρούχο και υπόδημα, που ήταν εκεί με την #UATeam και παρουσίασε αποκλειστικά για πρώτη φορά το νέο της δρομικό παπούτσι Infinite. Η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των αθλητικών ειδών οργάνωσε για ακόμη μια χρονιά μοναδικά activations, πληθώρα εκπλήξεων στο φαντασμαγορικό περίπτερό της στην πλατεία των Σπετσών, ενώ ανέλαβε και την αποθεραπεία των αθλητών με την ομάδα των Physio Rules.

MC_Spetsathlon_Sprint___Endurance_0035
MC_Spetsathlon_Sprint___Endurance_0066
Δημήτρης Κουλούρης
MC_Spetsathlon_Sprint___Endurance_0249
Δημήτρης Κουτσόπουλος

Οι φαρμακοβιομηχανίες Uni-Pharma και Intermed του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, στήριξαν τον αγώνα και με τα κορυφαία αντισηπτικά Reval και πληθώρα προϊόντων τους. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, φρόντισαν για τη σωστή ενυδάτωση των αθλητών. O Μακεδονικός Χαλβάς, το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων, που γιορτάζει φέτος 100 χρόνια γεύσης, παράδοσης και ποιότητας, χάρισε δύναμη και ενέργεια σε όλους τους συμμετέχοντες με την υψηλή διατροφική του αξία, η Dole Hellas, η μόνη εταιρεία στην ελληνική αγορά, που μπορεί να κάνει ολοκληρωμένη πρόταση φρούτων, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τη διατροφική αξία τους και τη θετική συνεισφορά τους στην υγεία και την ευεξία μας, στήριξε με τις εξαιρετικές της μπανάνες το Spetsathlon 2024, συμβάλλοντας θετικά στην υγεία και την ευεξία των συμμετεχόντων, η GU Energy, η Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο και η πρωτοπόρος στην κατηγορία της, με τα πολύτιμα ενεργειακά gels.

VAL_4625
Arla Protein Team
KT3_3203
Μάριος Θεμιστοκλέους, Σοφία Ζαχαράκη

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ήταν ο «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» του αγώνα, παρέχοντας ολοκληρωμένη ιατρική κάλυψη, διακομιδή και παροχή πρώτων βοηθειών, σε ιατρικές ανάγκες και περιστατικά που θα προκύψουν, για όλους τους παρευρισκόμενους - συμμετέχοντες αθλητές, θεατές και εθελοντές - καθ΄ όλη τη διάρκεια του event. Για τους σκοπούς αυτούς διέθεσε ιατρικό εξοπλισμό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επανδρωμένο ασθενοφόρο.

MC_Spetsathlon_Sprint___Endurance_0079
Χρήστος Μπίρμπας
MC_Spetsathlon_Sprint___Endurance_0181
Γιώργος Τσακαλάκης

Υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν οι κινηματογράφοι Village Cinemas.

Transportation Partners της διοργάνωσης ήταν η Hellenic Seaways και η Alphalines.

Συντελεστής της διοργάνωσης ήταν η Lifeguard Hellas, η οποία παρείχε ναυαγοσωστικές υπηρεσίες κατά τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων τις ημέρες της διοργάνωσης.

Photo Credits: Kosmas Koumianos
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης