Κολομβία: Έβαλαν σε χριστουγεννιάτικο πάρκο ρέπλικα του μοιραίου αεροσκάφους της Σαπεκοένσε με τους 71 νεκρούς

Κολομβία: Έβαλαν σε χριστουγεννιάτικο πάρκο ρέπλικα του μοιραίου αεροσκάφους της Σαπεκοένσε με τους 71 νεκρούς

Η μακάβρια ιδέα ενός δημάρχου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων - Απομακρύνθηκε και τελικώς η διοίκηση του Δήμου ζήτησε συγγνώμη

stolismos-tsapekoense-1
Στο 28 Νοεμβρίου 2016 η πτήση 2933 της LaMia, που μετέφερε την αποστολή της βραζιλιάνικης Σαπεκοένσε στο Μεντεγίν της Κολομβίας για τον πρώτο τελικό του κυπέλλου Sudamericana χάθηκε από τα ραντάρ...

On the 2-year anniversary of the Chapecoense tragedy, E:60 looks back at the moments just before the plane crash, which killed 71 of 77 on board.

Posted by ESPN FC on Thursday, November 29, 2018


Το μικρό αεροπλάνο, λίγο πριν φτάσει στον τελικό προορισμό του, φέρεται να εξέπεμψε σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά του συστήματα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα συνετρίβη έχοντας μείνει από καύσιμα.

Τα συντρίμια του βρέθηκαν την επόμενη μέρα σε μια δασώδη πλαγιά περίπου 50 χιλιόμετρα από το Μεντεγίν και πολύ πιο κοντά στην μικρή πόλη Λα Ουνιόν. Εκεί όπου κάθε χρόνο τελείται μνημόσυνο για τους νεκρούς, όπως θα συμβεί και φέτος, αλλά το κλίμα θα είναι διαφορετικό.
Syntrimia2
Κι αυτό εξαιτίας της απίστευτης ιδέας που είχε ο δήμαρχος της πόλης Έντγκαρ Οσόριο να συμπεριλάβει στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της κεντρικής πλατείας και ένα αντίγραφο του μοιραίου αεροπλάνου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Retiran alumbrado navideño alusivo al accidente del Chapecoense tras polémica


Κλείσιμο
Chape_Plane_2
tsapekoense-aeroplano-1


Πριν καν οι εικόνες ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο οι κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν κάνοντας λόγο για απίστευτη ασέβεια, ενώ αύριο Τρίτη (28/11) συμπληρώνοντας 7 χρόνια από την τραγωδία που κόστιζε τη ζωή σε 71 ανθρώπους (μόλις 6 οι επιζώντες).

Κι αυτό το κύμα οργής ανάγκασε τον δήμαρχο να ζητήσει συγνώμη και να διατάξει την άμεση απομάκρυνση του... μακάβριου αντικειμένου.

«Η τοποθέτηση ενός αντιγράφου του αεροπλάνου, που παραπέμπει στην τραγωδία που σημάδεψε την κοινότητά μας, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Για το λόγο αυτό πήραμε την απόφαση να το αφαιρέσουμε από το κεντρικό πάρκο. Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος δεν είχε ποτέ σκοπό να πλήξει τις ευαισθησίες των ανθρώπων, αλλά καταλαβαίνουμε τη δυσφορία που προκάλεσε και γι' αυτό ζητάμε συγγνώμη και θα προχωρήσουμε στην απομάκρυνσή του», ανέφερε σε επίσημη δήλωση του ο Οσόριο τονίζοντας πως ότι έκανε το έκανε για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών Βραζιλιάνων...

tsapekoense-aeroplano-156
Το αντίγραφο φορτώθηκε σε φορτηγά και απομακρύνθηκε από την εκκλησία στο κέντρο της πόλης


Ειδήσεις σήμερα:

Νέος ποινικός κώδικας: 20 χρόνια φυλακή και η απόπειρα βιασμού - Μόνο μια αναβολή στις ποινικές δίκες

Έντεκα διάσημα ζευγάρια που χώρισαν στη ζωή αλλά παρέμειναν συνάδελφοι

Ναυάγιο στη Λέσβο: Η στιγμή που το «Raptor» βυθίζεται - Δείτε σοκαριστικό βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης