Άντονι: Ένας παίκτης αφοσιωμένος στο «Ten Hag ball» - Γιατί η Γιουνάιτεντ ξόδεψε 100 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του

Άντονι: Ένας παίκτης αφοσιωμένος στο «Ten Hag ball» - Γιατί η Γιουνάιτεντ ξόδεψε 100 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του

Η έλευσή του στο Μάντσεστερ θα φέρει αφοσίωση και μαχητικότητα - Δύο στοιχεία που έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια από τους «Κόκκινους Διαβόλους»

066_DPPI_40221525_037
Ο Έρικ Τεν Χαγκ το καλοκαίρι πήρε μία απόφαση ζωής. Άφησε την ηρεμία του Άγιαξ και αποφάσισε να «κολυμπήσει» στα «βαθιά νερά» αποδεχόμενος την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκοπό να την επαναφέρει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Κάτι που δεν είχαν καταφέρει οι προκάτοχοί του. Προτού φτάσει στο Κάρλινγκτον ζήτησε διακαώς την απόκτηση ενός παίκτη του Άγιαξ για τον οποίο πίστευε ότι ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο που ήθελε παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο. Και το όνομα αυτού Άντονι Σάντος. 

Οι ιθύνοντες της ομάδας του Μάντσεστερ δεν ήθελαν να του χαλάσουν το χατίρι και έκαναν το παν για την απόκτησή του από τον Άγιαξ. Αν και οι πρώτες προτάσεις που είχαν καταθέσει στον «Αίαντα» πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων εν τέλει υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές με τον Άντονι να γίνεται κάτοικος Μάντσεστερ έναντι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ (95 εκατ. ευρώ + 5 εκατ. μπόνους). 

Βέβαια δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν ότι τα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτησή του ήταν υπερβολικά. Ανάμεσά τους και ο θρυλικός Μάρκο φαν Μπάστεν ο οποίος μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση είπε πως σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να δοθούν 100 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. 
Τι θα φέρει στο Μάντσεστερ ο Άντονι

Ο Τεν Χαγκ ζητούσε εναγωνίως την απόκτηση του Βραζιλιάνου ακραίου μεσοεπιθετικού γιατί πιστεύει ότι μπορεί να του δώσει στο γήπεδο πράγματα τα οποία δεν μπορούν να προσφέρουν πολλοί από τους παίκτες που βρίσκονται σήμερα στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι  λέξεις αφοσίωση και μαχητικότητα είναι δύο από τις βασικές αρχές του Έρικ Τεν Χαγκ.

Είναι ενδεικτικό ότι πριν την εκτός έδρας νίκη των «Κόκκινων Διαβόλων» απέναντι στη Σαουθάμπτον ο Ολλανδός τεχνικός δήλωσε πως «όταν δεν τα δίνεις όλα, όταν δεν έχεις τη διάθεση για το 100%, όταν δεν έχεις το σωστό ομαδικό πνεύμα, δεν χρειάζεται να μιλάς για φιλοσοφία ή σχέδιο παιχνιδιού ή οτιδήποτε άλλο».

Όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα η αλλαγή κουλτούρας με φόντο το ομαδικό πνεύμα στο Old Trafford έχει οικοδομηθεί γύρω από τους παίκτες που έχει φέρει ο Έρικ Τεν Χάγκ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Λισάντρο Μαρτίνεθ, ο Ταϊρέλ Μαλάσια, ο Κρίστιαν Έρικσεν αλλά και ο νεοαφιχθείς Κασεμίρο. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν από τους πρώτους που συνεχάρη τον Μπρούνο Φερνάντες για το γκολ που πέτυχε. 

Ο Άντονι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Τεν Χαγκ αλλά και ένας από τους πιο αφοσιωμένους παίκτες στο πλάνο του. Ο Ολλανδός coach πρόσφατα του έπλεξε το εγκώμιο μιλώντας για την εξέλιξή του με τον Βραζιλιάνο να τον ευχαριστεί μέσα από συνέντευξη που έδωσε στην De Telegraaf.

«Κάθε παίκτης υπό την καθοδήγησή του γίνεται καλύτερος ποδοσφαιριστής μέσω της προπόνησής του», είπε και πρόσθεσε πως «είμαι ευγνώμων για αυτό. Τον σέβομαι πολύ».

Το «Ten Hag Ball»

Ο Έρικ Τεν Χαγκ είναι γνωστός λάτρης του παιχνιδιού που βασίζεται στην κατοχή. Αν και στις δύο πρώτες αγωνιστικές αυτή η τακτική πήγε περίπατο με την Μάντσεστερ να χάνει εντός έδρας από την Μπράιτον με 1-2 και να δέχεται τέσσερα γκολ στην έδρα της Μπρέντφορντ εν τέλει τα πρώτα δείγματα γραφής άρχισαν να φαίνονται στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ όπου οι «Κόκκινοι Διάβολοι» νίκησαν με 2-1.

Κλείσιμο
Εκεί όμως που οι παίκτες φάνηκε να αφομιώνουν ακόμα περισσότερο το σύστημα  «Ten Hag Ball» ήταν στο Σαουθάμπτον. Οι παίκτες πίεσαν ψηλά και στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης χάρη στο «Ten Hag Ball» ο Μπρούνο Φερνάντες πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Αφότου δημιουργήθηκε χώρος στα πλάγια ο Ντιόγκο Νταλότ πήρε μέτρα στο γήπεδο έκανε τη σέντρα με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να ανοίγει το σκορ. 

Ο Τεν Χαγκ θα είχε νικήσει στο πλευρό του αποβάλλοντας την κατοχή, αλλά ξέρει ότι δεν υπήρχαν πολλές επιλογές καθώς κυνήγησε μια νίκη στο St Mary's, ή τουλάχιστον μια ισοπαλία. Αντίθετα, η ομάδα πάλεψε για την κατοχή ψηλότερα στο γήπεδο και στη συνέχεια προσπάθησε να τη χρησιμοποιήσει.

Και κάπου εδώ εμφανίζεται ο Άντονι. Ο αριστεροπόδαρος άσος που αρέσκεται να παίζει στα δεξιά - αυτή η θέση τα τελευταία χρόνια είναι προβληματική για την Μάντσεστερ - έρχεται να «κουμπώσει» στο «Ten Hag ball». Κατά το παρελθόν ο Ολλάνδός τον συνέκρινε με τον Άριεν Ρόμπεν εξαιτίας του ότι του άρεσε να παίζει με αντίθετο πόδι. 

Την προηγούμενη σεζόν ο Άντονι αγωνίστηκε 33 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε 12 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ με τη φανέλα του Άγιαξ. Κατά μέσο όρο είχε 1,8 ντρίπλες ανά παιχνίδι. Επιπλέον ο Άντονι είναι ένας από τους γρηγορότερους παίκτες των ευρωπαϊκών γηπέδων. Την σεζόν που μας πέρασε είχε καταγράψει  35,7 χλμ/ώρα (22,2 μίλια/ώρα). Αυτό το στοιχείο θα τον έβαζε μέσα ή γύρω από το top 10 με τους ταχύτερους παίκτες στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Άντονι είναι πιθανόν να αντικαταστήσει τον Άντονι Ελάνγκα, λαμβάνοντας υπόψιν το δυνατό ξεκίνημα του Σάντσο, ενώ στη θέση του επιθετικού εναλλάσονται ο Άντονι Μαρσιάλ, ο Μάρκους Ράσφορντ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε περίπτωση που παραμείνει. 

«Αντιστέκεται στην πίεση»

Εκτός των άλλων το «παιδί» του Έρικ Τεν Χαγκ μπορεί να αντισταθεί στην πίεση,  να κρατήσει ψηλά τη μπάλα στο γήπεδο ενώ η επιτάχυνση και ο ρυθμός στο παιχνίδι του τον κάνουν διαρκή απειλή για τους αντιπάλους.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Ο Πούτιν θέλει αστάθεια και ο Ερντογάν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα

Με C-130 μεταφέρεται το απόγευμα στη Λάρισα η σορός της 19χρονης Θάλειας

Ουκρανία: Εντείνονται οι φόβοι για πυρηνικό «ατύχημα» - Φωτογραφίες δείχνουν τρύπες στο εργοστάσιο της Ζαπορίζια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης