Super League 1, ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0: Ποδαρικό με το δεξί

Super League 1, ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0: Ποδαρικό με το δεξί

Δεν ενθουσίασε ο ελλιπής ΠΑΟΚ με την απόδοσή του στην πρεμιέρα, αλλά νίκησε τον Παναιτωλικό στην Τούμπα με σκόρερ τον Μπράντον Τόμας στο 6' και ξεκινά με θετικό πρόσημο στο νέο πρωτάθλημα

5661377
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να επικρατεί του Παναιτωλικού. Αισίως, ο «Δικέφαλος» έφτασε τις 16 σερί νίκες για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος εντός και εκτός έδρας απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου.

Με Τόμας στην κορυφή και τρεις της ακαδημίας στην άμυνα
Η πρώτη ενδεκάδα της νέας χρονιάς, με μ.ο. 25,7 χρόνια, έκρυβε εκπλήξεις για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός εμπιστεύτηκε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κουλιεράκη, Τσαούση (απόντων του τιμωρημένου Βιεϊρίνια και του ανέτοιμου Ρ. Σοάρες) για την τετράδα στην άμυνα, ενώ σε ρόλο εσωτερικών μέσων είδαμε τους Ντάντας και Κούρτιτς, καθώς ο Αουγκούστο επέστρεψε στην… πονεμένη θέση του «10». Στα δύο άκρα ξεκίνησαν οι Νάραϊ (δεξιά) και Μπίσεσβαρ (αριστερά), με τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Αν κάτι έπρεπε να κρατήσουμε από την πρώτη ενδεκάδα της νέας σεζόν, αυτό ήταν η άκρως νεανική (και ελληνική στα 3/4 της) αμυντικής τετράδας, με τους τρεις από τους τέσσερις, πιο συγκεκριμένα τους Λύρατζη, Τσαούση και Κουλιεράκη, είναι παίκτες που προέρχονται από τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, με τον πιο μικρό της παρέας, τον Χανιώτη στόπερ να κάνει απόψε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Γκολ με ασίστ Νάραϊ και σκόρερ τον Τόμας
Επτά λεπτά χρειάστηκαν για να βρει ο ΠΑΟΚ το δρόμο προς τα δίχτυα του Παναιτωλικού. Ο Νάραϊ έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο τον απέκτησε από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο Γερμανός, με καταγωγή από το Τόγκο, μέτρησε πέρσι 15 ασίστ στην Bundesliga 2 και με την πρώτη του στα γήπεδα της ελληνικής Super League σέρβιρε για τον Τόμας. Ο Ισπανός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και «έγραψε» το πρώτο του γκολ (1-0) με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Με δέκα παίκτες του Παναιτωλικού πίσω από την μπάλα, να δημιουργούν δύο και ζώνες άμυνας, οι «ασπρόμαυροι» παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους, χτίζοντας με υπομονή τις επιθέσεις τους από πίσω, με κυριαρχία στη μεσαία γραμμή, πολλές ανακτήσεις και τον Τιάγκο Ντάντας, μπροστά από την αμυντική τετράδα, να παίρνει την πρώτη μπάλα και να οργανώνει τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες.

Κλείσιμο
Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιγνιδιού ο Μπράντον Τόμας άγγιξε το δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά ο Ανέστης απομάκρυνε σε κόρνερ ενστικτωδώς την κεφαλιά του Ισπανού επιθετικού, που λίγο αργότερα είχε και ακόμα μία τελική στην εστία, δείγμα της διάθεσης να μπει στις φάσεις, αν και είχε απέναντι δύο κατά πολύ ψηλότερους αμυντικούς.

Έφτιαξε φάσεις, δεν βρήκε το δεύτερο γκολ
Το μόνο που δεν είχε καταφέρει σωστά να κάνει ο ΠΑΟΚ ήταν να μετατρέψει σε γκολ τις καλές στιγμές του και να «καθαρίσει» το ματς. Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ανέστη, αλλά το γκολ δεν είναι στο ρεπερτόριο του Σουρνιναμέζου, που σήμερα συμπλήρωσε 220 συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και έπιασε τον Λίνο στην 4η θέση των ξένων του «Δικεφάλου».

Ο Λουτσέσκου έβγαλε τον αγαπημένο του «αρτίστα» στο 65ο λεπτό, έριξε στο ματς τον Ελ Καντουρί, λίγο αργότερα έριξε και τους Ολιβέιρα, Φ. Σοάρες στο χορτάρι, με τον Αουγκούστο δευτερόλεπτα πριν τις αλλαγές να σπαταλάει άλλη μια καλή στιγμή για το 2-0, όπως και στο 88ο λεπτό για να «καθαρίσει» το ματς.

MVP: Εκτός από το γκολ της νίκης ο Μπράντον Τόμας μπήκε στις φάσεις, είχε άλλες δύο καλές στιγμές, όταν ένα ματς κρίνεται στο γκολ, τότε ο σκόρερ του είναι αυτός που έχει κάνει τη διαφορά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κάλεντ Νάραϊ πήρε το ζεστό χειροκρότημα της Τούμπας για την εξαιρετική απόδοσή του στα 80 λεπτά που αγωνίστηκε δίνοντας ταχύτητα και ποιότητα από τη δεξιά πλευρά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αουγκούστο σπατάλησε πολλές καλές στιγμές στην επίθεση για τον ΠΑΟΚ.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να πληρώσει το γλίστρημα του κατά τα άλλα πολύ σταθερού Κουλιεράκη στο 89ο λεπτό, αλλά ο Σενγκέλια δεν τον τιμώρησε.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) δεν είχε την παραμικρή δύσκολη φάση για να διαχειριστεί στο παιγνίδι, προσπάθησε να μη σφυρίξει πολύ και επηρεάσει το ρυθμό, ενώ έδειξε μόλις μία κίτρινη κάρτα.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι τρεις βαθμοί ήταν το πρώτο ζητούμενο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που εκτός από το γκολ του Μπράντον Τόμας έφτιαξε πολλές φάσεις, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Γιάννη Ανέστη, που ήταν ο κορυφαίος του Παναιτωλικού και με τις αποκρούσεις του κράτησε την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μέχρι το τέλος μέσα στο παιγνίδι. Ο «Δικέφαλος» φωνάζει ότι θέλει ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις του γηπέδου, με τον χρόνο να δουλεύει υπέρ του, αλλά να παραμένει στάσιμος στο μεταγραφικό κομμάτι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (80’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Νάραϊ (81’ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (71’ Φ. Σοάρες), Μπίσεσβαρ (65’ Ελ Καντουρί), Τόμας (71’ Ολιβέιρα).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης, Μλάντεν (81’ Βαρόνε), Φλόρες, Ντουάρτε (81’ Ξενιτίδης), Ντίας (71’ Σενγκέλια), Χατζηθεοδωρίδης (57’ Ντάγκο), Καρέλης (81’ Ζοάο Πέδρο).

Ειδήσεις σήμερα

Τραγικό τροχαίο στο Γαλαξίδι: Τα δύο νέα παιδιά σκοτώθηκαν μόλις 70 μέτρα από το σπίτι του αγοριού!

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Δεύτερο χρυσό για την Ντρισμπιώτη και στα 20χλμ. βάδην!

Σάνα Μαρίν: Η ιστορία της πρωθυπουργού της Φινλανδίας και τα βίντεο της σε τρελά πάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης