Παναθηναϊκός - ΑΠΟΕΛ 1-1: Σε ανοδική τροχιά αλλά και πάλι άστοχος - Δείτε τα γκολ

Παναθηναϊκός - ΑΠΟΕΛ 1-1: Σε ανοδική τροχιά αλλά και πάλι άστοχος - Δείτε τα γκολ

Ο Παναθηναϊκός ήταν θετικός απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αλλά έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο β' ημίχρονο και όντας προβληματικός στις εναέριες μονομαχίες, τελικά δεν κατάφερε να φτάσει στην πρώτη «φιλική» νίκη της σεζόν

paoapoel
Στο πρώτο του φιλικό μπροστά στο κοινό του, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, με 1-1. Το Τριφύλλι ήταν διπρόσωπο. Ένα προβληματικό πρώτο ημίχρονο, ένα πολύ καλύτερο δεύτερο, με ένα εξαιρετικό γκολ από τον Καμπετσή και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες που θα έπρεπε να γίνουν γκολ. Από κει και πέρα, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προβλημάτισε με την συμπεριφορά του στο αμυντικό τρανζίσιον και τις στατικές φάσεις

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε και πάλι ο Χατζηγιοβάνης, ο Καμπετσής συνδέθηκε με το αντίπαλο πλεκτό ενώ ο νεαρός Σιδεράς επιβεβαίωσε σε ακόμη ένα ματς το γιατί έχει κερδίσει τον Σέρβο τεχνικό. Δραστήριοι οι Αϊτόρ και Αγιούμπ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdg3ogj3ary9-sf)


Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdg1mxi0gnox-sf)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdg2oo8ef1g1-sf)


Η διάταξη και τα πρόσωπα


Το 4-2-3-1 του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αλλάζει και ο Σέρβος τεχνικός απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, την ομάδα στην οποία έχει γράψει χρυσές σελίδες ιστορίας και δόξας στον πάγκο της, ξεκίνησε με την εξής ενδεκάδα:

Ο Διούδης κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κότσιρας και ο Σιδεράς με τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Μαουρίσιο και Ρούμπεν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερός εξτρέμ ο Νγκμπακοτό, δεξιός ο Χατζηγιοβάνης, ο Βιγιαφάνιες σε ρόλο επιτελικού και… φουνταριστός ο Καρλίτος. Στο 29’ ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε πλευρές τους δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Καμπετσής αντικατέστησε τον Καρλίτος και ο Αϊτόρ τον Νγκμπακοτό ενώ στο 70’ ο Αλεξανδρόπουλος άλλαξε τον Μαουρίσιο και ο Μπουζούκης τον Βιγιαφάνιες. Έξι λεπτά αργότερα ο Σάντσες πέρασε στην θέση του Σάντσες, ο Αγιούμπ σε εκείνη του Χατζηγιοβάνη και ο Ξενόπουλος αντί του Διούδη.

Υποτονικός, ελάχιστη δημιουργία, πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με κέφι το πρώτο δεκάλεπτο, πήρε την μάχη της μεσαίας γραμμής, κράτησε μπάλα, πάτησε περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να βρει την σωστή ενέργεια στο επιθετικό τρίτο για να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση. Το Τριφύλλι είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή(63-37 στο ημίωρο, 59-41 στο ημίχρονο), ωστόσο, παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα στην μετάβαση από φάση επίθεσης σε φάση άμυνας όταν έχανε την μπάλα έξω από την περιοχή του αντιπάλου. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο, οι πράσινοι παρουσίασαν δύο… βαρβάτες αποσυνδέσεις των γραμμών στις επιστροφές. Στην πρώτη το χαζό φάουλ του κάκιστου απόψε στο πρώτο μέρος Ρούμπεν έδωσε την ευκαιρία στον Ντε Βινσέντι να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση έξω από την περιοχή στο 12’ ενώ στην δεύτερη οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 21’ με την κεφαλιά του Θεοδώρου μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έκαναν εύκολα λάθη με την μπάλα στα πόδια και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 29’ για να έρθει η πρώτη ευκαιρία με το άστοχο σουτ του Χατζηγιοβάνη εντός περιοχής. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας και την καλή κυκλοφορία που είχε στα 2/3 του γηπέδου. Στο 44’ μια καταπληκτική μπαλιά του Βιγιαφάνιες έβγαλε τον Νγκμπακοτό σε θέση βολής αλλά το πλασέ του Κογκολέζου βρήκε το δοκάρι.

Αυτή ήταν και η μοναδική μεγάλη στιγμή του Τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η εικόνα ήταν προβληματική και δεν θύμιζε σε τίποτα το πολύ καλό σαρανταπεντάλεπτο κόντρα στην Λοκομοτίβα λίγες ημέρες πριν στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Την… έκρυψαν Χατζηγιοβάνης-Καμπετσής, ‘’καμπανάκι’’ στις στατικές φάσεις, έχασε ευκαιρίες

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και πάλι δυνατά και με έναν καταπληκτικό συνδυασμό από δεξιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο αδιαμφισβήτητος… mvp της προετοιμασίας, Τάσος Χατζηγιοβάνης συνδυάστηκε με τον Καμπετσή, πάτησε περιοχή, ντρίμπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο πάνω στην τελική γραμμή και έδωσε τον ασίστ στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντίπαλου πορτιέρε.

Οι Κύπριοι μετά το γκολ από το κόρνερ, χτύπησαν εκ νέου… καμπάνακι στον Παναθηναϊκό για τις στατικές φάσεις. Στο 51’ ο Βινίσιους νίκησε τους πάντες στον αέρα αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η είσοδος του Αϊτόρ έδωσε περισσότερη πνοή στους πράσινους, με τον Ισπανό στο 59’ μετά από πάσα του Βιγιαφάνιες να σουτάρει πάνω στον Ουζόχο ενώ στο 74’ μετά από καταπληκτική διαγώνια του Ρούμπεν, νικήθηκε και πάλι από τον Αφρικανό τερματοφύλακα. Στο 84’ ο Καμπετσής από το ύψος του πέναλτι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του ενώ στο 87’ η εκτέλεση φάουλ του δραστήριου και θετικού Αγιούμπ πέρασε άουτ.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο πρόσωπα. Ένα προβληματικό στο πρώτο, ένα θετικό στο δεύτερο, επιβεβαιώνοντας τα γνωστά. Είναι σε καλό δρόμο αλλά έχει ανάγκη ποιοτικές προσθήκες για να ανέβει επίπεδο.

Παναθηναϊκός: Διούδης(76’ Ξενόπουλος), Χουάνκαρ(87’ Χατζηθεοδωρίδης), Κότσιρας(76’ Σάντσες), Σιδεράς, Βέλεθ(85’ Σάρλια), Μαουρίσιο(70’ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν(85’ Σαβιέρ), Νγκμπακοτό(46’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης(76’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες(70’ Μπουζούκης), Καρλίτος(46’ Καμπετσής)

ΑΠΟΕΛ: Ουζόχο, Καρώ, Βινίσιους, Νταουσβίλι(64’ Σάντος), Εφραίμ(76’ Νγκοκαλά), Κβιλιτάια(88’ Γουέλερ), Θεοδώρου(86’ Σατσιάς), Τσεμπάκ(64’ Λουντέμο), Ζαμπάλα, Ντανίλο, Ντε Βισέντι

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιές: Αποζημιώσεις «fast track» για τους πυρόπληκτους: Όλο το πακέτο που θα εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο - Πώς θα δοθούν

Ντουμπάι: «Αποφυλακίστηκε» η πριγκίπισσα Λατίφα; - Δείτε φωτογραφία της από ταξίδι στην Ισλανδία


Πύρινος εφιάλτης: Ιστορίες και δάκρυα στα μέτωπα της τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης