Προολυμπιακό μπάσκετ, Ελλάδα-Σερβία 64-75: Λάθη και τρίποντα έστειλαν το μήνυμα

Προολυμπιακό μπάσκετ, Ελλάδα-Σερβία 64-75: Λάθη και τρίποντα έστειλαν το μήνυμα

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε από τη Σερβία στο φινάλε του τουρνουά «Ακρόπολις» με 64-75 και ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά στη Βικτόρια του Καναδά, πληρώνοντας τα λάθη (16) και την κακή εικόνα στην τρίτη περίοδο

ethikiserbia
Η αναμέτρηση με τη Σερβία στο φινάλε του τουρνουά «Ακρόπολις» ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ρικ Πιτίνο να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση των διεθνών κόντρα σε έναν αντίπαλο σαφώς πιο ποιοτικό σε σχέση με το Μεξικό ή το Πουέρτο Ρίκο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc8o3gvc5px5-sf)


Με τον Νικ Καλάθη, λοιπόν να παρακολουθεί το ματς στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Παπαγιάννη να μένει ξανά προληπτικά εκτός λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, η Εθνική ομάδα πλήρωσε τα λάθη της κόντρα στους Σέρβους που έχτισαν διψήφια διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και διατήρησαν το προβάδισμα ως το τέλος, βρίσκοντας λύσεις με το μακρινό σουτ και τις πρωτοβουλίες των Ντόμπριτς, Αβράμοβιτς.

Η Εθνική παρουσίασε ξανά πρόβλημα στο τρίποντο πριν βρει λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο κυρίως με τον Γιαννόπουλο και ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Ντίνο Μήτογλου (17π.).

Ο αγώνας
Η Εθνική ομάδα παρατάχθηκε κόντρα στη Σερβία με starters τους Σλούκα, Λαρεντζάκη, Κασελάκη, Μήτογλου και Κώστα Αντετοκούνμπο, αρχίζοντας τον αγώνα με δυο «κολλητά» τρίποντα ενώ στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο μέτρησε 1/19 και τελείωσε με 4/23. Η Ελλάδα έπαιξε καλές άμυνες, δεδομένων των απουσιών και της ποιότητας του ρόστερ της Σερβίας, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 21-19, έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Ντίνο Μήτογλου που σημείωσε 7 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά, οι Σέρβοι προσπάθησαν να περάσουν την μπάλα στον Μαριάνοβιτς δεδομένης της απουσίας του Γιώργου Παπαγιάννη. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί όπου το ποσοστό της Εθνικής πίσω από τα 6μ.75 έπεσε (2/7 τρίπ.) ενώ η Σερβία έκανε επιμέρους σκορ 13-18 και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 34-37, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Ντόμπριτς (11π.).

Τα πολλά λάθη της Εθνικής και η αστοχία στο τρίποντο έδωσαν την ευκαιρία στους Σέρβους να αρχίζουν να χτίζουν διαφορά στα μέσα της τρίτης περιόδου, αρχικώς με τον Ντόμπριτς που έκανε το 36-44 ενώ ο Πετρούσεφ σκόραρε για το +11 (40-51, 27'). Στη συνέχεια ο Πετρούσεφ τελείωσε τη φάση με κάρφωμα και εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (42-58, 28'), υποχρεώνοντας τον Πιτίνο να καλέσει δεύτερο timeout μέσα σε λίγα λεπτά! Μάλιστα ο Γιόβιτς ευστόχησε σε τρίποντο για το 47-64 στο 32' για τη Σερβία που επέβαλε τον ρυθμό της, συνέχισε να χτυπάει στη ρακέτα με τον Μαριάνοβιτς που κυριάρχησε στο ματσάρισμα με τον Κώστα Αντετοκούνμπο και έφτασε στη νίκη με 64-75.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Σερβία... πάτησε γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο, είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Ελλάδας σε αυτό το διάστημα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ντόμπριτς και Αβράμοβιτς ηγήθηκαν επιθετικά της Σερβίας με 18 πόντους έκαστος.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς μέτρησε 12 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Λίνος Χρυσικοπουλος είχε 0/1 δίποντο, 0/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 11:46.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η απόδοση της Σερβίας στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ έκανε επιμέρους σκορ 11-23 και προηγήθηκε με 45-60 στο 30'.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ελλάδα τα λάθη και την απόδοσή της στο τρίτο δεκάλεπτο, η Σερβία τα 18 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 34-37, 45-60, 64-75.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καρολάιν: Οι ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τα εγκλήματα του πιλότου

Γλυκά Νερά: «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο» - Όλα όσα κατέθεσε φίλη της Καρολάιν που την είχε δει λίγο πριν την δολοφονία

Ελληνικό: Αυτά είναι τα έργα που ξεκινούν – 70.000 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωση του έργου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης