Super League 1 play off, ΠΑΟΚ-Άρης 2-0: «Αφεντικό» της… δεύτερης θέσης - Δείτε τα γκολ

Super League 1 play off, ΠΑΟΚ-Άρης 2-0: «Αφεντικό» της… δεύτερης θέσης - Δείτε τα γκολ

Με πέναλτι του Σβαμπ στο 69' και πλασέ του Ζίφκοβιτς στο 90' + 1' ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Αρη, σχεδόν εξασφάλισε τη δεύτερη θέση της Super League 1 και θέτει τον αντίπαλό του σε θέση... αναμονής για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

paok_toumba_9_2
Ανήμερα της στέψης του για πρώτη φορά ως πρωταθλητής Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ γιόρτασε την επέτειο με νίκη επί του Άρη (2-0) που τον φέρνει αγκαλιά με τη 2η θέση. Μια δίκαιη νίκη που ήρθε με τον γνωστό τρόπο και τον «Δικέφαλο» να χτυπά δύο φορές στο β’ μέρος, όπου έχει κάνει στα περισσότερα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb8shi429atd-sf)


Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν καλύτερη των «κίτρινων» και δικαιούταν τη νίκη, που ήρθε ως συνέχεια των πολύ καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων (πέντε νίκες σε οκτώ ματς) στη διαδικασία των πλέι οφ

Χωρίς εκπλήξεις στο «3-4-3»
Με μόλις δύο Έλληνες (Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης) στους 22 ποδοσφαιριστές παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στο χορτάρι της Τούμπας για το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Ο «Δικέφαλος» παρατάχθηκε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στο κέντρο της άμυνας αποτελούμενη από τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και στα δύο άκρα τους Ροντρίγκο (δεξιά), Μπάμπα (αριστερά).

Κλείσιμο
Οι δύο εσωτερικοί μέσοι ήταν ο Αουγκούστο με τον Σβαμπ, σε ρόλο ακραίων οι Ζίβκοβιτς (δεξιά) και Ουάρντα (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης αυτή τη φορά επιλέχθηκε να ξεκινήσει ο Σφιντέρσκι.

«Κούμπωσε» στο σύστημα του ΠΑΟΚ
Ο Άκης Μάντζιος «κούμπωσε» πάνω στο «3-4-3» και για πρώτη φορά φέτος που οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν με τρεις στην άμυνα, δείγμα της μη ικανοποίησης του Έλληνα προπονητή από τις επιδόσεις της ομάδας του στα playoffs.

Για την ακρίβεια, ο Χουλιάν Κουέστα ήταν σταθερά κάτω από την εστία του Άρη, με τους Μπεναλουάν, Ιωάννου (αριστερά), Ροζ (δεξιά) η τριάδα των στόπερ.

Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Σούντγκρεν (δεξιά), Γκάνεα, ενώ οι Λούκας Σάσα, Χαβιέρ Ματίγια είναι τα δύο κεντρικά χαφ.

Στην επίθεση, ο Μπρούνο Γκάμα κινήθηκε αριστερά, ο Ματέο Γκαρσία κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα και ο Σάντε Σίλβα στην κορυφή της επίθεσης.

Ελάχιστες φάσεις στο πρώτο μισό
Μια εξαιρετική μπαλιά του Ζίβκοβιτς, που έφερε τον Ουάρντα φάτσα με τον Κουέστα και στην εξέλιξη της άνοιξε τη συζήτηση για το αν υπήρχε ή όχι πέναλτι στην ανατροπή του Αιγύπτιου από τον τερματοφύλακα των «κίτρινων», ήταν η μοναδική αξιόλογη στιγμή των πρώτων 20 λεπτών.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της και αυτή που αναζητούσε τρόπους προκειμένου να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Άρη, που με εξαίρεση δύο συνεχόμενα κόρνερ στο ξεκίνημα του ντέρμπι, δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο μέχρι τότε στο ματς.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ένα σουτ του Βιεϊρίνια, που δοκίμασε από μακρινή απόσταση τα αντανακλαστικά του Κουέστα (28’) και μια προσωπική ενέργεια του Ματέο Γκαρσία (32’), που προσπάθησε να γίνει απειλητικός για την εστία του Πασχαλάκη, ήταν οι μοναδικές φάσεις των δύο ομάδων.

Από την «άσπρη βούλα» μπήκε μπροστά ο ΠΑΟΚ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb8r9vj0dsfd-sf)

Ο ΠΑΟΚ έχασε τον Αντρέ Βιεϊρίνια μετά τα πρώτα 15’ λεπτά του β’ μέρους (ο Πορτογάλος αρχηγός του «Δικεφάλου» δεν μπόρεσε να συνεχίσει μετά το δυνατό μαρκάρισμα του συμπατριώτη του, Μπρούνο Γκάμα), με τους Γκαρσία και Μάντζιο να ανακατεύουν την τράπουλα, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την εικόνα των ομάδων τους

Ο «Δικέφαλος» βρήκε το γκολ που έψαχνε περισσότερο από τους «κίτρινους», με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ στο 69ο λεπτό (1-0), με τον Μάνο στο 80’ να υποχρεώνει τον Πασχαλάκη να πέσει στη γωνία του και να διώχνει, ενώ στο επόμενο λεπτό (81’) ο Κουέστα έκανε την απόκρουση του αγώνα στο πλασέ του Κρμέντσικ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ξαναχτύπησε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Το κλέψιμο της μπάλας από τον Μουργκ έφερε τον Μιχάι μέσα στην περιοχή, ο νεαρός στόπερ είδε τον Σέρβο μεσοεπιθετικό και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb8rnh7bvc4x-sf)


MVP: Ο Ράχμαν Μπάμπα ήταν ο κορυφαίος των νικητών προσθέτοντας άλλη μια καλή εμφάνιση στα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει πάρει στα πλέι οφ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ξαναχτύπησε στο τέλος και έβαλε το κερασάκι στη νίκη του «Δικεφάλου».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το πείραμα του Μάντζιου με τον Σίλβα στην κορυφή της επίθεσης δεν βγήκε με τον Πορτογάλο να είναι ωσεί παρών στο γήπεδο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο τρόπος που πάει ο Σάσα πάνω στον Κρμέντσικ και κάνει το πέναλτι πάνω στον Τσέχο επιθετικό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ έδειξε να είναι πολύ σίγουρος στη φάση του 21ου λεπτού, όπου ο ΠΑΟΚ φώναξε για πέναλτι πάνω στον Ουάρντα όταν ο Αιγύπτιος τσίμπησε την μπάλα με τον Κουέστα να τον ανατρέπει, οι «ασπρόμαυροι» ζήτησαν έντονα την κόκκινη κάρτα στο μαρκάρισμα του Γκάμα πάνω στο Βιεϊρίνια, ενώ στο 67’ χρειάστηκε να πάει ο ίδιος στο VAR για να δει τη φάση όπου ο Σάσα πατάει το πόδι του Κρμέντσικ και να καταλογίσει το πέναλτι με το οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα τέλος στο σερί των εντός έδρας ισοπαλιών με τον Άρη και με τη δικαιότατη νίκη του αγκάλιασε τη 2η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα υποχρεώνει τους «κίτρινους» να ψάξουν βαθμό ή βαθμούς στα επόμενα δύο παιχνίδια των πλέι οφ για να εξασφαλίσουν την έξοδο τους στην Ευρώπη.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια (62’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα (86’ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ (78’ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (62’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (62’ Κρμέντσικ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ιώαννου (74’ Μπρούνο), Μπεναλουάν, Ρόουζ, Γκανέα, Ματίγια (83’ Μήτρογλου), Σάσα, Σούντγκρεν (73’ Μπερτόγλιο), Γκάμα, Σίλβα (56’ Μάνος), Γκαρσία (57’ Μαντσίνι).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

Lockdown: Το πρώτο Σαββατοκύριακο «ελευθερίας» - Γέμισαν παραλίες, εστιατόρια και καφετέριες

ΗΠΑ: Πέθανε ο «Μπο», ο σκύλος του Μπάρακ Ομπάμα και... σταρ του Λευκού Οίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης