Συνταγή: Παραδοσιακή ψαρόσουπα

Συνταγή: Παραδοσιακή ψαρόσουπα

Από τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

MLA_0118
1 ΏΡΑ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΆ • ΕΎΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

- 1 ροφό 500 γρ.
- 1 σκορπίνα των 500 γρ.
- 12 μύδια
- 12 γαρίδες
- 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσο
Κλείσιμο
- 1 πατάτα
- 2 σέλερι στικ
- 3 καρότα
- 50 ml λευκό κρασί
- λίγους στήμονες σαφράν
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- κόλιανδρο, φρέσκο
- μαραθόσπορο
- θυμάρι, φρέσκο
- 1 ντομάτα
- 250 γρ. φινόκιο
- λίγο μαϊντανό
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

ΖΩΜΟΣ: Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα φιλετάρουμε και τοποθετούμε τα κόκαλα σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν προσθέτοντας και τα λαχανικά. Ξαφρίζουμε τον ζωμό όποτε χρειάζεται. Μετά από 30΄ τον σουρώνουμε και τον κρατάμε στην άκρη.

ΣΟΥΠΑ: Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά και σοτάρουμε για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού και τα μπαχαρικά. Ξαφρίζουμε καθώς βράζουν. Ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄.

Χτυπάμε τη σούπα σε μπλέντερ, την περνάμε από σήτα και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο σκεύος αχνίζουμε τα θαλασσινά. Τοποθετούμε τα ψάρια και τα θαλασσινά σε ζεστά πιάτα και
σερβίρουμε τη σούπα.

TIP
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούπα με φρυγανισμένα ψωμάκια σε καλαθάκι και σάλτσα αγιολί σε σαλτσιέρα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Πληρωμένη» απάντηση Μητσοτάκη σε Ολλανδή δημοσιογράφο για την «εργαλειοποίηση» των μεταναστών από την Τουρκία

Επιστράτευση: Σήμερα τηλεδιάσκεψη για την εύρεση γιατρών - Όλο και χειρότεροι οι επιδημιολογικοί δείκτες

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά το «ρεκόρ» των 8.613 κρουσμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης