Θεοδωρικάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων στο Δημόσιο - Όχι απολύσεις

Θεοδωρικάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων στο Δημόσιο - Όχι απολύσεις

«Εκτός από τον προγραμματισμό για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε βάθος τετραετίας, θα κάνουμε προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων»

theodorik-ne2
Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο καθώς «δεν υπάρχει λόγος» εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες προσλήψεις πέραν αυτών που έχουν ξεκινήσει στην ειδική αγωγή, τον χώρο της υγείας και την ΕΛΑΣ καθώς είπε «θα δούμε τις ανάγκες και θα αξιολογήσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

Ειδικά για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «πιστεύω ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης το έχει οργανώσει ώστε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου».

Επανερχόμενος στο θέμα των συμβασιούχων, υπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση 3 μήνες πριν τις εκλογές σταμάτησε να ενημερώνει για την πρόσληψη συμβασιούχων» και ότι «δεν θα συνεχιστεί το ίδιο φυσικά» ενώ τόνισε ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα για τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις τους θα ολοκληρωθούν κανονικά».

Εξήγγειλε, δε, ως πολιτική δέσμευση ότι «εκτός από τον προγραμματισμό για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε βάθος τετραετίας, θα κάνουμε προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ
Κλείσιμο


Για το στόχο μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ο υπουργός Εσωτερικών θύμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα τηρήσουμε τις συμφωνίες τα πρώτα δύο χρόνια και μετά θα θέσουμε το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το 2021 θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Ως προς το προσφυγικό και τη διαχείρισή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις «σοβαρές μετακινήσεις με διασπορά για να μην υπάρξει πρόβλημα στην ηπειρωτική χώρα» υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και θα τις στηρίξουμε με επείγοντα μέτρα».

Ερωτηθείς τέλος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «στοίχημα ζωής» και για μια «κατεπείγουσα υπόθεση για την Αττική γιατί την προηγούμενη 4ετια δεν έγινε καμία μελέτη».

Επισήμανε, δε, ότι είναι επείγον να αυξηθεί στο 50% το ποσοστό των απορριμάτων που θα ανακυκλώνονται από 1η Ιανουαρίου 2020 γιατί διαφορετικά «μετά το τέλος του χρόνου θα τρώμε πέναλτι για το θέμα της ανακύκλωσης καθώς σήμερα το ποσοστό ανέρχεται σε 18%».

«Το μείζον είναι να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξέφρασε την πρόθεση «εάν κάπου δεν γίνεται αυτό, θα έχει συνέπειες»

«Δεσμεύομαι ότι είναι στόχος μέσα στην 4ετία να τελειώσουμε με το πρόβλημα των σκουπιδιών σε όλη τη χώρα» κατέληξε για το θέμα ο υπ. Εσωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης