Η σύντροφος του Παρασκευόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόληψης Βασανιστηρίων

Η σύντροφος του Παρασκευόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόληψης Βασανιστηρίων

Η καθηγήτρια Ιφιγένεια Καμτσίδου εξελέγη έπειτα από πρόταση της Κυβέρνησης

ifi09
Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, η Κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να βολεύει σε καίριες θέσεις συγγενικά και φιλικά πρόσωπα υπουργών, πρώην υπουργών, κ.λπ., αλλά αναρτά τους διορισμούς στο facebook και συγχαίρει τους διορισθέντες.

Έτσι, η σύντροφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιφιγένεια Καμτσίδου, εκλέχτηκε -μετά από κυβερνητική πρόταση- νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης Βασανιστηρίων (CPT).

Η σχετική ανάρτηση στο facebook της Γενική Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει ως εξής:

«H καθηγήτρια Ιφιγένεια Καμτσίδου νέο μέλος της CPT

Νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης Βασανιστηρίων (γνωστή ως CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης εκλέχτηκε η Αναπλ. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου 2019 της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων η κ. Καμτσίδου εκλέχτηκε με 42 ψήφους στα 47 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κλείσιμο
Η CPT έχει ως κύρια αρμοδιότητα της διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε χώρους στέρησης της ελευθερίας (Φυλακές, Αστυνομικά κρατητήρια, Ψυχιατρεία) και διενεργεί τακτικές και έκτακτες επισκέψεις σ’ όλα τα κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Συγχαρητήρια!».












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης