Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο

mitsotakis_larisa

Αν υποθέσουμε ότι κερδίζουμε, θα πω «η μπάλα χαμηλά» - Το πρόβλημα με την ανοχή στη βία που έχουμε είναι γενικότερο και όχι μόνο στον αθλητισμό - Είμαι εδώ για όλους, τι πάει να πει «πολλοί και λίγοι»

Η ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ισοδυναμεί με νίκη στο α' ημίχρονο, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, συμπλήρωσε, «θα πω "η μπάλα χαμηλά" μέχρι το δεύτερο ημίχρονο που είναι οι εθνικές εκλογές».

«Αν και προτρέχουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψω μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές να μας αποσυντονίσει», είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως όσο πιο μεγάλη είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο πολύ ενισχύεται το επιχείρημα Τσίπρα περί ψήφου εμπιστοσύνης και άρα θα πρέπει να προκηρύξει εθνικές εκλογές άμεσα.


Είμαι εδώ για όλους τους Έλληνες, τι θα πει «πολλοί και λίγοι»

Απευθυνόμενος κυρίως προς τους αναποφάσιστους μάλιστα, ο κύριος Μητσοτάκης είπε: "Γιατί δεν αξίζω μία ευκαιρία να κάνω αυτά που λέω ότι θα κάνω; Δώσε μου την ευκαιρία να δοκιμαστώ. Αυτή την ευκαιρία διεκδικώ. Έχω ξεκάθαρο σχέδιο για την χώρα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το σχέδιο μας είναι το σωστό. Για όλους τους Έλληνες. Εφόσον με εμπιστευτούν οι Έλληνες θα είμαι εδώ για όλους τους Έλληνες. Τι θα πει πολλοί και λίγοι. Αξίζουμε κάτι καλύτερο".

Δεν ανέχομαι τα fake news

Για το εάν αντιμετωπίζονται οι πρόεδροι δίκαια από τον κόσμο: "Προφανώς και ακούμε. Ακούμε θετικά, ακούμε αρνητικά. Όποιος είναι στη δημόσια σφαίρα πρέπει κάποιος να είναι καχύποπτος όταν ακούει τον άλλον να του λέει πόσο εξαιρετικός είσαι. Ένα πράγμα δεν δέχομαι τα fake news. Υπήρξαν απίστευτα πράγματα που φέρεται να είπα".


Να μην γίνεται η Βουλή με την κακή έννοια «γήπεδο»

Στην ίδια συνέντευξη στον «sport24» ο κύριος Μητσοτάκης μίλησε για τις πολιτικές συγκεντρώσεις και το πως γίνονταν αυτές παλαιότερα: «Η πολιτική είναι αντιπαράθεση. Χτες ήμουν στη Λάρισα όπου είχαμε μία μεγάλη συγκέντρωση με σημαίες και καπνογόνα που μου θύμισε μία άλλη εποχή. Η πολιτική είναι μία συμμετοχική διαδικασία. Πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει και όχι να απέχει»

Για το γεγονός ότι η Βουλή γίνεται γήπεδο: «Η Βουλή έχει ένταση. Όλα τα κοινοβούλια έχουν έντονες αντιπαραθέσεις. Πρέπει να είναι μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να υψώνει τους τόνους. Δεν πρέπει η Βουλή να γίνεται με την κακή έννοια γήπεδο. Όταν λέμε γήπεδο εμείς στο μυαλό μας έχουμε τους χούλιγκανς. Το γήπεδο δεν είναι αυτό. Δείτε τι γίνεται στο ΝΒΑ. Είναι ταυτόχρονα σπορ και θέαμα. Κατάφεραν και έχτισαν ένα παγκόσμιο προϊόν και είμαστε υπερήφανοι γιατί πρωταγωνιστεί ένας Έλληνας. Βλέπουμε τι μπορεί να γίνει εάν υπάρχει σοβαρότητα στην προστασία του προϊόντος».


Αδιανόητο ο τελικός κυπέλλου να έχει 1000 θεατές και 3000 αστυνομικούς

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Τον είδα τον τελικό Κυπέλλου, αλλά δεν τον είδα όλο. Θεωρώ αδιανόητο να έχουμε 1000 θεατές και 3000 αστυνομικούς. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Με ευθύνη όλων το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου υποβαθμίζεται".

"Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις υποδομές. Θα πρέπει να στηρίξουμε όλες τις ομάδες. Θα πρέπει να καθίσουμε να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση για το πως θα πέσουν συνολικά οι τόνοι και πώς θα αναβαθμίσουμε το προϊόν. Πάρτε για παράδειγμα την Premier League. Κάθισαν όλοι και συζήτησαν. Το ίδιο κάνει και το ΝΒΑ. Ο καλύτερος παίκτης του draft πάει στη χειρότερη ομάδα για να αναβαθμιστεί το προϊόν.

Σε ζητήματα που αφορούν τη διαιτησία είμαι φανατικός οπαδός του VAR. Το VAR λύνει πολλά προβλήματα και θα βγάλει πολλά θέματα καχυποψίας που υπάρχουν. Το 80-90% των φάσεων ξεκαθαρίζουν με το VAR. Βγάζεις την καχυποψία από τη μέση.

Οι ομάδες πρέπει να επενδύσουν σε νέα παιδιά. Ο νέο ποδοσφαιριστής που θα τον πάρεις από την ακαδημία σου δεν σου κοστίζει τίποτα και εάν τον πουλήσεις θα έχεις το ανάλογο κέρδος".

Δεν βλέπουμε ποια μοντέλα δουλεύουν στο εξωτερικό; Πάρτε για παράδειγμα τον Άγιαξ. Ο Άγιαξ είναι διατεθειμένος πέντε χρόνια να πει ότι κάνω ένα πλάνο. Οι χώρες που έχτισαν ποδοσφαιρική υποδομή είδαν ότι έπρεπε να το κάνουν αυτό. Το προϊόν δεν είναι βιώσιμο.
Οι παράγοντες έχουν τις ευθύνες τους. Η δικιά μας δουλειά είναι να βάλουμε το πλαίσιο και να είμαστε αμερόληπτοι".

Για το εάν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: "Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο στεναχωριέται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ποιότητα. Δεν υπάρχει η ποιότητα που θα θέλαμε. Βλέπεις ελληνικό πρωτάθλημα και νομίζεις ότι βλέπεις ποδόσφαιρο σε slow motion"


Είναι γενικότερο το πρόβλημα που έχουμε με την ανοχή στη βία

Για τη βία: "Άλλες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τη βία. Φοβάμαι ότι δεν είναι βία των γηπέδων. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που έχουμε με τη ανοχή που έχουμε στη βία".

Για το εάν πρέπει να υπάρχει αστυνομία στα γήπεδα: "Είναι δύσκολο να έχουμε χιλιάδες αστυνομικούς και να τους κατανέμουμε με τέτοιον τρόπο για να φυλάνε τα γήπεδα. Το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο. Θα ήμουν διατεθειμένος να κάνουμε μία συζήτηση. Να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι. Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια στο πρώτο σπορ της χώρας. Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες εκ των υστέρων. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τον αριθμό ομάδων".

"Είτε θα κάνεις μία κλειστή λίγκα, είτε θα κάνεις ένα πρωτάθλημα 16-18 ομάδων. Δίκιο έχουν τα Γιάννενα και φωνάζουν. Δίνουμε πάντα την εντύπωση ότι υπάρχουν σκοπιμότητες. Όταν ρυθμίζεις την αγορά βγάζεις το καπέλο του φιλάθλου και βάζει αυτό του πολιτικού".


Πώς τα κατάφεραν έτσι στο μπάσκετ!

Για το εάν το αγαπημένο του σπορ είναι το μπάσκετ: "Δεν έχω λύση σε αυτό το ερώτημα. Μου αρέσει να σουτάρω. Αναγνωρίζοντας πλέον την ηλικία μου πρέπει να παίζω πιο έξυπνα. Η ομορφιά αυτών των ερασιτεχνικών είναι το τι θα ειπωθεί πριν, τι θα συζητηθεί μετά. Έχουμε γκρουπάκια και συζητάμε για όλα. Όταν παίζω, το κινητό μου δεν το έχω πάνω μου και η εντολή είναι πως για να με διακόψει κάποιος θα πρέπει να έχει γίνει κάτι σημαντικό".

Για τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ: "Πώς τα κατάφεραν έτσι; Ένα σπορ στο οποίο έχουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας, με δύο ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στην Ευρώπη και τώρα να είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει στο μπάσκετ σήμερα.
Δεν έχω προφανή λύση".

Για το τι θα έκανε εκείνος: "Πρέπει να δούμε δύο πράγματα. Δυστυχώς δεν έχουμε VAR. Θα πρέπει να βάλουμε. Νομίζω ότι είναι και εκεί το πρόβλημα. Έχει γίνει μία προσωπική βεντέτα παραγόντων. Αυτό συμπαρασύρει τις ομάδες. Αυτό ανοίγει το δρόμο για άλλες ομάδες που μπορούν να διακριθούν. Για παράδειγμα πήγα στην Πάτρα και είδα τα όσα γίνονται στον Προμηθέα. Είναι μία ωραία πρωτοβουλία από πάνω προς τα κάτω. Σε λίγο θα έχω συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΕΚ και στηρίζουμε την προσπάθειά της να πάει να παίξει στα Λιόσια"

"Το αποτέλεσμα αν κάνει κανείς τον απολογισμό των τελευταίων 3-4 ετών είναι ότι στο ποδόσφαιρο έχουμε τελικούς χωρίς φιλάθλους και στο μπάσκετ το πράγμα πάει κατά διαόλου. Δεν γίνεται να μην υπάρχει κυβερνητική ευθύνη. Δεν γίνεται να βγάζουμε την ουρά μας απέξω".


Το rotation σημαίνει ότι δίνω ευκαιρίες, είμαι υπέρ αυτής της λογικής

Για το εάν πιστεύει ότι πρέπει να γίνεται rotation: "Εγώ είμαι πάντα υπέρ τη λογικής να δίνουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Το rotation σημαίνει ότι δίνω ευκαιρίες. Το θέμα είναι να μπορείς να εκμεταλλευθείς τις ευκαιρίες και να αντέξεις στο ψυχολογικό βάρος. Είδες το σουτ του Λέοναρντ; Θα δώσεις την μπάλα στον παίκτη που μπορεί να βάλει στο καλάθι στο κρίσιμο σημείο".


Θα υποστηρίξουμε τον μαζικό αθλητισμό

Για τον αθλητισμό και τα πλάνα του: «Συνδέω τον μαζικό αθλητισμό. Το ωραίο κίνημα μαζικού αθλητισμού που γίνεται στη χώρα μας. Είναι μια πολιτική προτεραιότητα να τον στηρίξουμε. Όποιος αθλείται ζει περισσότερο και καλύτερα. Θα τα πούμε και για τον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά πρέπει να στηρίξουμε τον μαζικό αθλητισμό».

Για τη σχέση του με τον αθλητισμό: «Για μένα ο αθλητισμός ήταν πάντα ένας τρόπος ζωής. Κάνω πολλά σπορ. Είναι η πιο όμορφη εκτόνωση. Από μικρός ασχολούμαι και αθλούμαι. Πάντα το βράδυ θα δω ότι έχει η τηλεόραση. Από το να δω μία πολιτική εκπομπή σίγουρα ή να δω έναν αγώνα του ΝΒΑ ή του Τσιτσιπά σίγουρα θα επιλέξω το δεύτερο».


Αντετοκούνμπο ή Τσιτσιπάς: Θα χώριζα την οθόνη!

Για το εάν θα έβλεπε αγώνα του Αντετοκούνμπο ή του Τσιτσιπά: "Θα χώριζα την οθόνη. Τον Στέφανο τον έχω γνωρίσει. Έχει ψυχική δύναμη. Μπορεί να γίνει το Νο1 στον κόσμο. Αυτός και ο Γιάννης έχουν βρει τη λεπτή γραμμή της φιλοδοξίας να γίνεις ο καλύτερος, με την αλαζονεία. Τα δύο αυτά παιδιά δεν έχουν αλαζονεία, δεν έχουν έπαρση. Εκπροσωπούν επάξια την πατρίδα. Ο Τσιτσιπάς θα δώσει την δυνατότητα σε νέα παιδιά να ασχοληθούν με το τένις. Δεν είναι μόνο ο Τσιτσιπάς. Είναι και η Σάκκαρη".

Για τους νέους και τις ακαδημίες τένις: "Γιατί να μην φτιάξουμε εδώ. Έχουμε τέλειο καιρό. Έχουμε τέλειες εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ που ρημάζουν. Είναι δυνατόν να μην έχουμε ένα τουρνουά ΑΤP; Πρέπει να μπουν ιδιώτες να φτιάξουν τις εγκαταστάσεις και να δημιουργηθούν ακαδημίες. Είμαι διατεθειμένος να συζητήσω τη μακροχρόνια παραχώρηση των εγκαταστάσεων του τένις υπό αυτή τη συνθήκη. Ο Στέφανος και η Μαρία θα είναι πρεσβευτές αυτής της προσπάθειας. Τα παιδιά βλέποντας αυτούς τους δύο αθλητές θέλουν να γίνουν σαν αυτούς".


Είμαι Λίβερπουλ - Είχα ίνδαλμα τον Πλατινί

Για την ομάδα που υποστηρίζει στην Αγγλία: «Είχα πάει να παίξω σε φιλανθρωπικό παιχνίδι και οι φανέλες που μου έδωσαν ήταν της Τότεναμ. Εγώ είμαι Λίβερπουλ. Η Τότεναμ μου είναι συμπαθής, αλλά είμαι Λίβερπουλ. Είμαι κατά τον ίσων αποστάσεων. Μεταξύ Λίβερπουλ και Τότεναμ επιλέγω Λίβερπουλ».

Για το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα: «Το ποδοσφαιρικό μου ίνδαλμα ήταν ο Μισέλ Πλατινί».


Δεν θα ξεχάσω τα ματς του '87 και του 2004

Για τα ματς που δεν θα ξεχάσει: "Το 87 όταν σηκώσαμε το Ευρωπαϊκό ήμουν κιόλας μέσα σε ηλικία 17 ετών. Το άλλο παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω ήταν ο ημιτελικός της Γερμανίας με τη Γαλλία. Τότε αισθάνθηκα την άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Φυσικά, ήταν και όλη η διαδρομή της Εθνικής ομάδας το 2004.

Νομίζω ότι μετά τον προημιτελικό με τη Γαλλία όλοι πιστέψαμε ότι μπορεί να γίνει. Όπως η Λέστερ πήρε το πρωτάθλημα. Κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορεί να γίνει."


Μεγαλώσαμε με τον Γκάλη

Για το μπασκετικό του ίνδαλμα: "Εμείς μεγαλώσαμε με τον Γκάλη. Ο Γκάλης ήταν το ίνδαλμα μας. Εγώ επειδή ήμουν στην Αμερική θα πω και τον Τζόρνταν. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με κανέναν. Ο ΛεΜπρόν είναι τεράστιος παίκτης, αλλά σαν τον Τζόρνταν δεν έχει περάσει κανένας".

Για το ποιο ματς θα ήθελε να ξαναδεί και να έχει άλλο αποτέλεσμα: "Να χάσει η Σίτι και με ισοπαλία συμβιβάζομαι!

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Κωστας

Του φερανε μαντάτα.

....

...και που να δει και τα επισημα χαμπερια την αλλη κυριακή!!! μετραει μερες!! αυτός και όλο το χουντολόϊ που μαζεψε στη νουδου. Και βλεπεις οτι οι "παλιοι" κει μεσα δεν μιλανε πολύ ακομα και παραμονές εκλογών.

ChrisΑΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κάτι και δεν έγινε αφού δεν ήταν ποτέ πρωθυπουργός. Ο Τσίπρας όμως, πρωθυπουργός, ότι είπε δεν έγινε διότι ήταν ψέματα. Τα αποτελέσματα είναι η πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται. 10 μέρες και μετά στον κάδο η συμμορία Τσίπρα.

....

Δεν ανησυχώ με τις ευρωεκλογές. Κυρίως φοβάμαι τις Εθνικές εκλογές τον Οκτώβρη διότι δεν θα υπαρχει ο μητσοτάκης τότε και δεν ξερουμε ποιόν θα έχει απέναντί του ο Τσίπρας.

Η Ελλάδα χάνεται πρώτα από τους ηλίθιους ψηφοφόρους της και μετά από τους ψεύτες πολιτικούς της

Aυτό το γουρλομάτικο είναι τόσο loser που παίζει μόνος του και χάνει 0-3 από το πρώτο δεκάλεπτο...

Αγύριγο κεφάλι

Προβληματίζομαι_________Μπορεί ο ένας να είναι χαζός αλλά ο άλλος είναι ψεύτης_________Άσε που έμαθα ότι δεν ήξερε ποιος είναι ο Μάρκος και το παίζει αριστερούλης_________Πώς την πάτησα έτσι

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Αυτοί οι Συριζαίοι είναι ικανοί να μην κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο σαν τον Ολυμπιακό στο κύπελλο...

Γρύλλος

Αυγενάκης (ΝΔ) το πρωί στον ΣΚΑΙ: "Υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι ακόμα και να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών"... 'Οπα, τί σημαίνει αυτό;

Παναγιώτης Αναστασίου

Tι δεν καταλαβαίvεις; Pώτα εμάς τους παλιούς δεξιoύς που το 1961 ζήσαμε τις εκλoγές βίας και voθείας που έκαvε ο κoυφός Kαραμάv-αλής που έβαλε πεθαμέvoυς και δέvτρα να ψηφίσoυν!

Ψυκτικός Περιστερίου

Επτά να 'ναι οι ώρες σας!!!

kyriakos

Εμείς είμαστε αριστεροί!!! Ψηφίζουμε αλβανοτσαμη γιατί είναι όμορφος (χαχανουλης, στραβοδοντης, ζουμπας), γιατί κάνει αν-ντισταση στην τυμβωθηρια, δεν αν-νταμοιβεται από κοτερατζουδες, έχει αν-ντερα και διαπραγματευεται 17 ώρες βγάζοντας έρπητα, μιλάει με τρόπο κατανοητό ώστε να τον καταλαβαίνουν όλοι όσοι έχουν IQ κάτω από 80, δεν λέει ψέμματα μεταξύ ψεμματων, είναι χριστιανός ανυπαντρος με αβάπτιστα κομμουνιστοπαιδα που πάνε στα πιο ακριβά ιδιωτικά σχολεία, έχει δουλέψει φτιάχνοντας σχέδια για κοτετσια και μιλάει μια γλώσσα που δεν ανήκει σε άλλο αιώνα (εννοεί τον μεσαίωνα) αλλά είναι σωστή δηλαδή η Μακεδονία είναι των γυφτοσκοπιανων, η θάλασσα δεν έχει σύνορα, οι Αμερικανοί είναι φονιάδες, το σόι του αξίζει να διοριστεί στο δημόσιο γιατί είναι αληταραδες σαν κι αυτόν και κανένας άξιος εργοδότης δεν θέλει να προσλάβει κατακαθια, το χρέος το έχει γραμμένο στα ίδια του αφού τα παιδιά των άλλων θα το πληρώσουν και οι Έλληνες δεν θα πάθουν και τίποτα αν η Ελλάδα πουληθεί. Εμπρός λοιπόν, όλοι να επιβραβευσουμε τον αλβανοτσαμη μπετοβλακα, τον αδίστακτο τσογλανο, τον αλητη-ινδαλμα του ατιμου αιλυνα οικογενειαρχη!!!

....

Για Λιανοκλάδι όλο ευθεία!! Παρε και το βλακαηδώνη επ'ώμου, και δρόμο τον ανήφορο

Ρε κακομοίρη Κούλη....

Βαλσαμωμένο πουλί να σου δώσουν να κρατήσεις, θασου φύγει. Με σένα στο τιμόνι της ΝΔ ο Τσίπρας θα κυβερνάει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

ντορε

το κακο για σενα κυριακο εινα οτι στο δευτερο θα χεις γινει αλλαγη

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

10
theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

22
yriakos

Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και από τις αναφορές στο κείμενο των συμπερασμάτων για τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

11