Νέα δημοσκόπηση: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές

dimoskopisi_main01

Γκάλοπ της Marc για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  ANT1 - Στις 8 μονάδες η διαφορά με αναγωγή επί των εγκύρων, 7,6 μονάδες μπροστά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - «Μικρό» το κέρδος του ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα - Στις 8,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για το Βεργίνα TV

Το παγιωμένο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές επιβεβαιώνει άλλη μία δημοσκόπηση: Σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc που διενεργήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 29,3%, έναντι 21,7%  του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να φθάνει το 7,6%. με αναγωγή επί των εγκύρων ωστόσο η διαφορά ανεβαίνει στις 8 ποσοστιαίες μονάδες: 30,6% για τη ΝΔ έναντι 22,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν: 
ΚΙΝΑΛ: 6,3
ΧΑ: 6
ΚΚΕ 5,1
Ελληνική Λύση: 2,2
Ενωση Κεντρώων: 2
ΛΑΕ: 1,3
ΜΕΡΑ 25: 1,2
Ποτάμι: 1,2
ΑΝΕΛ: 1,1

Τα κέρδη από τα προεκλογικά δώρα

Ενδιαφέρον ωστόσο είναι το στοιχείο που εντοπίζει η δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, σε ό,τι αφορά τα «κέρδη» για τον ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα. 
Οι ερωτηθέντες στη σχετική ερώτηση απάντησαν σε ποσοστό 18,7% ότι θα ψήφιζαν ούτως ή άλλως το κυβερνών κόμμα, το 71,9% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει, το 7,1% δεν απαντά, ενώ μόλις το 2,3% απαντά ότι θα ψηφίσει το κυβερνών κόμμα λόγω των προεκλογικών παροχών. Σε αριθμούς και όχι ποσοστά εκτιμάται ότι περίπου 150.000 ψηφοφόροι άλλαξαν γνώμη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των παροχών.

Δημοσκόπηση ant1


Σενάρια εκλογικής επίδοσης των κομμάτων

Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει μια σειρά σεναρίων - εκτιμήσεων για την εκλογική επίδοση των κομμάτων με αντίστοιχες αναγωγές και κατανομές.  

Με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 35% έναντι 25,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με κατανομή των αναποφάσιστων στο κόμμα προέλευσης η ΝΔ λαμβάνει 33,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 27,7%. 

Με πολυπαραγοντική κατανομή των αναποφάσιστων όμως, η εικόνα αλλαζει και διαμορφώνεται ως εξής: 

ΝΔ: από 31,7% έως 36,9% - κεντρική τιμή 34,3%
ΣΥΡΙΖΑ: από 23,9% έως 28,7% - κεντρική τιμή 26,3%

Η εικόνα για τα άλλα κόμματα επίσης με πολυπαραγοντική κατανομή των αναποφάσιστων έχει ως εξής:

ΚΙΝΑΛ: 6,2% - 9% (κεντρική τιμή 7,6%)
ΧΑ: 5,3% - 8,1% (κεντρική τιμή  6,7%)
ΚΚΕ: 4,4% - 7 (κεντρική τιμή 5,7%)
Ελληνική Λύση: 1,8% - 3,6% (κεντρική τιμή 2,7%)
Ενωση Κεντρώων: 1,6% - 3,4% (κεντρική τιμή 2,5%)
Ποτάμι: 1,4% - 3% (κεντρική τιμή 2,2%)
ΑΝΕΛ: 0,8% - 2,2% (κεντρική τιμή 1,5%)

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 33,1% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, 9,2% από τη ΝΔ και 9,2% από το Ποτάμι. 

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση στους πίνακες που ακολουθούν: 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

Δημοσκόπηση της Interview για το Βεργίνα ΤV: 8,8% μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές

Η ΝΔ με ποσοστό 33% , έναντι 24.2% του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές» , ενώ στην Τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 7.1% και ακολουθούν η Χ.Α με 6.9% και με μικρή διαφορά 6.6%, το ΚΚΕ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε στο Βεργίνα TV και διενεργήθηκε από την Interview.
Οι εκπλήξεις
Από τα λεγόμενα μικρά κόμματα μόνο η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, φαίνεται σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα να …κόβει το νήμα των ευρωεκλογών με ποσοστό 2.9%. Με την αναγωγή το κόμμα της Ελληνικής Λύσης φαίνεται να βρίσκεται εντός του Κοινοβουλίου με 3,2% περίπου.
Στις …εκπλήξεις της έρευνας της Interview που παρουσιάζει αποκλειστικά η Βεργίνα Τηλεόραση, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κόμμα ΛΑΟΣ/ΠΑΤΡΙΕ που συγκεντρώνει το 1% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων. Σε ανάλογα ποσοστά βρίσκεται η «Δημιουργία Ξανά» με 1.1%, το «ΛΑΕ» 1.0%, οι «Οικολόγοι Πράσινοι» 1.0%.


Δεν επηρεάζονται από την παροχολογία

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 14 Μαϊου
· Το 68% των ερωτηθέντων απαντούν πώς «τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός δεν θα επηρεάσουν την απόφασή τους για το κόμμα που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές»
· ενώ το 45.5% των ερωτηθέντων απάντησαν πώς «η ΝΔ καλώς κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ Πολάκη»
· Οι διακοπές του κ Τσίπρα σε σκάφος εφοπλιστή, σύμφωνα με το 50.4% των ερωτηθέντων «προκάλεσαν πρόβλημα στη δημόσια εικόνα του Πρωθυπουργού»
Σταθερά πρώτη η ΝΔ στις Ευρωεκλογές-8,8% η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η ΝΔ με ποσοστό 33% , έναντι 24.2% του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές» , ενώ στην Τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 7.1% και ακολουθούν η Χ.Α με 6.9% και με μικρή διαφορά 6.6%, το ΚΚΕ.

Οι εκπλήξεις

Από τα λεγόμενα μικρά κόμματα μόνο η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, φαίνεται σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα να …κόβει το νήμα των ευρωεκλογών με ποσοστό 2.9%. Με την αναγωγή το κόμμα της Ελληνικής Λύσης φαίνεται να βρίσκεται εντός του Κοινοβουλίου με 3,2% περίπου.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (86)

AΠΛΟΣ

Δεν είναι δυνατόν να γίνουν πιστευτές οι δημοσκοπίσεις τη στιγμή που καμιά εταιρία δεν επισημαίνει ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που ένεκα του κλίματος εκφοβισμού τρομοκρατίας και φίμωσης του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, αποφεύγουν να δηλώσουν την πρόθεση ψήφου. Αυτοί που τολμούν να πούν οτι θα ψηφίσουν ΧΑ είναι ΄πολύ λιγότεροι από εκείνους που τελικά θα ψηφίσουν στις εκλογές. Οι δημοσκόποι στο πνεύμα του συστήματος " κρύβουν" τον κόσμο αυτόν στους αναποφάσιστους στο " λευκό" στο "κανένα κόμμα". Οταν από τον ΠτΔ μέχρι και το τελευταίο αντικοινοβουλευτικό, αναρχικό ή ακραίο κομμουνιστικό στοιχείο,τα όσα μύρια σε βάρος της ΧΑ φασίστες, ναζί, χώρια την απειλή τσακίστε τους σε κάθε γειτονιά,ακούει ο ψηφοφόρος , περιμένετε δημοσκόποι να σας δηλώσει το κόμμα που θα ψηφίσει?

...

Ο πρωην Κνιτης Γερακης, δεν εχει δωσει ΠΟΤΕ τριτο κομμα τη Χρυση Αυγη. Απλως δινει πανω και κατω οριο, ωστε το βραδυ των εκλογων που η ΧΑ θα βγει τριτη, θα πει "τελικα το ΚΙΝΑΛ επιασε το κατω οριο, και η ΧΑ το πανω οριο". Πιασε κι εσυ Γερακη το "κατω μας μοριο"...

ο πρώην

Κνίτης (και νυν γιατί αυτά είναι κουσούρια, δε φεύγουν, είναι αναπηρίες) θα τον πιεί για τα καλά όταν τη δει 2ο κόμμα γιατί για εκεί πάει το πράγμα εφόσον σε αλλεπάληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν είχε ποτέ πτώση ή έμεινε στα ίδια ή είχε άνοδο, μηδαμινή αλλά άνοδο

ΜΙΚ

Αν με τη 13η σύνταξη η ψαλλίδα έκλεισε κατά δύο μονάδες, με τη 16η ή τη 17η, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα έρθουν στα ίσα, ενώ με την 18η ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κεφάλι. Απλά μαθηματικά.

Λευκαδιτης

Ο κυβος εριφθη ο λαος μιλησε.Τσιπρας και τα μυαλα στα καγκελα.Δεν παιζουμε με τη τυχη της χωρας και των παιδιων μας.Οι κλεφτες εξω απ την Ελλαδα.σαραντα χρονια κλεβουν αρπαζουν ληστευουν.

Μια περίπτωση

Η μητέρα μου είναι πολύ ευχαριστημένη για τη σύνταξη-επίδομα αλλά όπως λέει, το ποσό αυτό δεν είναι ούτε το 1% της ζημιάς που της έκανε ο Τσίπρας και άρα θα ψηφίσει Μητσοτάκη

proton

Ψηφιστε Τζημερο ρεεε

Geo

Καμία ελπίδα! Αντι να μπει Ό τζημερος στην Βουλή, οι Ελληναράδες ψηφίζουν Κομουνιστές,ναζί Βελοπουλο και βαρουφακη

Μαρία

Πρώτο Κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 51%. Η ΝΔ ούτε 3% θα πάρει. Ο λαός αναγνωρίζει τα έργα και τις επιτυχίες του μεγαλύτερου Έλληνα ηγέτη στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Χριστίνα

Και τώρα εσύ δεν μπορείς να σταθείς όρθια/ος απ' τα γέλια σου. Πέραν του ότι η τρολλιά σου είναι παντελώς άλογη (τα δύο πρώτα κόμματα θα πάρουν 54%, άρα τα μικρά κόμματα θα πάρουν το 46%!!!), είναι και ανιστόρητη. Ο μεγαλύτερος ηγέτης της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας (εφόσον πούμε ότι ο θείος του Μητσοτάκη δεν ανήκει στη σύγχρονη ιστορία) είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο άνθρωπος που είπε το "ανήκομεν εις την δύσιν", ο άνθρωπος που μας έβαλε στην ΕΟΚ, την ώρα που οι αριστεροί φώναζαν "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Ο άνθρωπος που μας έσωσε από τη βαλκανιοποίηση και το να γίνουμε Αλβανία, εντάσσοντάς μας στις ισχυρότερες παγκόσμιες συμμαχίες και οικονομικές ενώσεις.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ

Πως ειναι δυνατον ενα κομμα που το εχετε φιμωσει ολοι και δεν το δινετε βημα να ακουσουμε τις αποψεις τους να παιρνει 6%; Αυτο ειναι ντροπη για την δημοκρατια μας. Ενω το φασιστικο μορφωμα του συριζα ειναι δευτερο κομμα και η ΝΔ που στηριξε την προδοσια των πρεσπων να ειναι πρωτο κομμα; Κατι δεν παει καλα σε αυτην την χωρα.

Γεο

Αν ψάχνεις για προδότες ψάξε πρώτα στην ηγεσία σας . Ξεπούλησαν τους ψηφοφόρους κάνοντας τα πλακάκια με τον Τσίπρα για να γλυτώσουν τα τομάρια τους

Έλληνας

Ότι και να δώσουν, ότι κι αν υποσχεθούν, θα χάσουν ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΆ !!!!! Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΑΡΈΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ. Ο κοσμακης που υποφέρει και θα εισπράξει τα επιδόματα και θα τους ΜΑΥΡΊΣΕΙ. Κοντός ψαλμός...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης