Κατερίνα Παναγοπούλου: Ούτε ζήτησα, ούτε έλαβα ποτέ αμοιβή ή προνόμια

panagopoulou

Με ανάρτηση στο facebook απαντά στα περί ΔΟΕ - «Πολυετής και ανιδιοτελής η προσφορά μου στον Αθλητισμό» - «Τιμή μου, που γεννήθηκα στα προσφυγικά της Νέας Σμύρνης» - «Στο σπίτι μου φυλάω τη Σημαία της Εθνικής Αντίστασης που είχε ο πατέρας μου»

Με μια προσωπική δήλωση την οποία ανήρτησε στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο Facebook, η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου δίνει την δική της απάντηση σε ότι αφορά τις διακινούμενες  φήμες για την ΔΟΕ και ότι αφορά την σχέση της με τον Αθλητισμό  και το Ολυμπιακό κίνημα.      


Αθήνα, 10/5/2019
«Την Πατρίδα την υπηρέτησα, ως όφειλα, σαν Ελληνίδα»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΦΗΜΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Είχα αποφασίσει, να μην ασχοληθώ με τις δυσώδεις απόπειρες εμπλοκής μου, σε «δήθεν» πολιτικά και παραπολιτικά παιχνίδια των ημερών.
Έκανα λάθος, γιατί, αποδεικνύεται, ότι μια ετερόκλητη συμμαχία συμφερόντων και φθόνου, ορισμένων «υπερτιμημένων τίποτα» συνεχίζει την εξερεύνηση του βάραθρου «κάτω από τον πάτο», προχωρώντας, σε αμφισβήτηση της σχέσης μου με το Αθλητικό, Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό κίνημα.
Επειδή, η Ελλάδα είναι μικρή και ο κόσμος, ακόμα, μικρότερος και όλοι, γνωριζόμαστε, αποφάσισα να απαντήσω, ώστε, να προστατευτεί η αλήθεια, δηλαδή, ο μόνος σύμμαχος της Δημοκρατίας σε καιρούς εκφασισμού και ισοπέδωσης.

Η αλήθεια έχει ως εξής:
Το 1998, η Πολιτεία, με όρισε Εθνική Πρέσβη της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.
Φυσικά, αρνήθηκα, κάθε προνόμιο και αμοιβή, που προέβλεπε η θέση και από τότε, μέχρι και σήμερα, με δαπάνες της οικογένειάς μου, αγωνίζομαι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, για την διάσωση και την ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και την προβολή της Πατρίδας μας στο Διεθνές Αθλητικό Κίνημα.

Ως αντιπρόεδρος και μετέπειτα, Πρόεδρος του μεγαλύτερου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών, του ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», από το 1997, αισθάνομαι υπερήφανη, γιατί, κατορθώσαμε, από κοινού, με τις χιλιάδες γυναίκες, μέλη μας σε όλη την Ελλάδα, να υλοποιήσουμε και να παραδώσουμε στη νεολαία μας, δεκάδες αθλητικών υποδομών, σε όλη τη χώρα, καθώς και να ενισχύσουμε, αποφασιστικά, με χρήματα και εξοπλισμό, στα πλαίσια Μνημονίων Συνεργασίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, περισσότερους, από τριάντα Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, από το 2012, έως σήμερα.

Όλοι αυτοί οι Φορείς, καθώς και η Εκκλησία της Ελλάδος, μου έχουν απονείμει, πολλές φορές, βραβεία για τη συνολική προσφορά μου στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα.
Το 2012, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μου απένειμε - για πρώτη φορά σε Ελληνίδα- το Πρώτο Βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός για την Ευρώπη 2012», σε ειδική τελετή στο Los Angeles.
Το 2016, συνυπέγραψα, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ, κυρίου Tomas Bach, το ψήφισμα για την Εκεχειρία, στην Αρχαία Ολυμπία, από κοινού, με τις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη και Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κύριο Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της ΔΟΑ κύριο Ισίδωρο Κούβελο.
Το 2017, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε την ανακήρυξή μου, ως «Ευρωπαίου Πολίτη της Χρονιάς 2017», συνεκτιμώντας, την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά μου στον Αθλητισμό και την Κοινωνία των ενεργών Πολιτών.

Επισυνάπτω σχετικό φωτογραφικό υλικό, από τις στιγμές αυτές, καθώς, στους πονηρούς καιρούς που διανύουμε, «ότι είναι, πρέπει και να φαίνεται».
Κάποιοι που ανακάλυψαν όψιμα το Αθλητικό και Ολυμπιακό Κίνημα και κάποιοι, που θυσιάζουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, αναπαράγοντας ψέματα, ενώ, έχτισαν καριέρες πάνω στο Κρατικό χρήμα και ευημέρησαν «δημοσία δαπάνη», θα έπρεπε να το σκεφτούν καλά, πριν με πιάσουν στο στόμα τους. Έχω ενημερώσει, σχετικά, τους νομικούς εκπροσώπους μου.

Για το τέλος, ένα σχόλιο, μόνο. Συνολικά, για την καταδρομικού τύπου επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος, που έχει εξαπολυθεί εις βάρος μου τις τελευταίες μέρες:
«Τιμή μου, που γεννήθηκα στα προσφυγικά της Νέας Σμύρνης. Τιμή μου, που ξενύχτησα εργαζόμενη και επιχειρώντας, πάνω από 20 χρόνια, σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, στο Βέλγιο και στην Ελλάδα, όταν, κάποιοι, κλώνοι ευγονικής λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα. Τιμή μου, που παντρεύτηκα ένα σπουδαίο Έλληνα, τον Περικλή Παναγόπουλο, που γέμισε τις θάλασσες του κόσμου, με πλοία ντυμένα γαλανόλευκα.
Τιμή μου, που μου δίνεται η ευκαιρία, να συνεχίζω, να υπηρετώ την Πατρίδα μου, χωρίς, κανένα προνόμιο. Ούτε ζήτησα, ούτε έλαβα, ποτέ, αμοιβή ή προνόμια. Την Πατρίδα την υπηρέτησα, ως όφειλα, σαν Ελληνίδα. Έτσι, διδάχθηκα από τον πατέρα μου, την Σημαία της Εθνικής Αντίστασης του οποίου, με τιμή φυλάσσω στο σπίτι μου».

ΣΧΟΛΙΑ (71)

!!!!!!

Ειστε ηλίθια κυρία. Δυστυχώς

Μας έπεισες

" Το πλεονέκτημα τού να είσαι έξυπνος είναι ότι εύκολα μπορείς να κάνεις το κουτό .....τα αντίθετο είναι πού παρουσιάζει δυσκολίες..." Κουρτ Τουχολσκι ------χχχχ-----

ΜΑΡΙΟΣ

Γιατί δεν γράφετε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι όλα της τα έξοδα, μετακινήσεις, εισιτήρια για Αμερική, διανυκτερεύσεις και φαγητά πληρώνονται από τους ΄Ελληνες φορολογούμενους.... Μπορεί να μην πληρώνεται με μισθό αλλά έχει κόστος στις πλάτες του φορολογούμενου αυή η ημιμαθής γυναίκα.

aris

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, η ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ???

Κοριτσαρα μου

Εαν εδωσες το κοτερο και στον Παπα ...χωρις αποδειξης ...μαλλον θα στο κατασχεσουν .... Και καλο ΣΚ

Φασιστακια

Νσ δημοσιευετε ολα τα σχολια και οι αναγνωστες να κρινουν.Ελευθερια του λογου.α ρε ερντογαν που θελετε.

Kiki

ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ......ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΧΗΡΑ.....ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.....ΓΛΕΝΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ......ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.......

stp

Ο πατέρας σου η μητέρα σου ήταν στον συνωστισμό, τι σου είπαν, έχει δίκιο η Συριζαία που εσύ βάζεις πλάτη.

Ποιος είναι ο ΛΟΓΟΓΡΑΦΟΣ της εθνικής μας κορδελιάστρας; Ο Π Ε

Τις γράφει περισπούδαστα κείμενα για το Τύπο, τα οποία ούτε που καταλαβαίνει η κοπτοραπτού ... ήταν υπουργός παιδείας του ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ η ΔΗΣΥ ή Ελιά ή

ENTAΞΕΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ !

''ΠΕΤΑΣ'' ΕΝΑ '' ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ '' ΚΑΙ ΕΛΥΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ !! ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ@@@@ !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Giannis_Ragkousis

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι είναι κυβερνητικό σχέδιο το ντου στα σινεμά και εντάσσεται στο δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξις»

1
zaev_ar

Οι δημοσκοπήσεις εν όψει των πρόωρων εκλογών του Απριλίου του 2020 δείχνουν πρωτιά για το VMRO-DPΜNE – Το μπλόκο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια υποχρεώνει την ελληνική πλευρά να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους πειθαναγκασμού των Σκοπιανών για εφαρμογή των συμφωνηθέντων

28
oreines

Η ταινία αναφέρεται στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος «έφυγε» τον Μάιο του 2017 - «Παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

3