Κασαπίδης: Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαπράττουν εσχάτη προδοσία - Οξύ επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής

kasapidis

Βαριές εκφράσεις στη Βουλή για το Σκοπιανό - Έντονη αντιπαράθεση με τον Νίκο Φίλη, ο οποίος του ζήτησε να ανακαλέσει 

Οξύ επεισόδιο ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κασαπίδη εκτυλίχθηκε λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης της Ολομέλειας, όταν ο κ. Κασαπίδης στην ομιλία του είπε ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας εφόσον ψηφίσουν την συμφωνία με την πΓΔΜ.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Κασαπίδη να ανακαλέσει.

Ο βουλευτής δεν το έπραξε, αντιθέτως επανήλθε, μιλώντας για "προδοσία" και το θέμα πήρε έκταση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη, να ζητεί από την ΝΔ να πάρει θέση και εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη να παίρνει αποστάσεις.

Ο Γ. Κασαπίδης θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για απολογία, ενώ παράλληλα από την ΝΔ θα τεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα των δηλώσεων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασίας Γκαρά, κατά την πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ένταση

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Κασαπίδη, ο Νίκος Φίλης πήρε τον λόγο για να αναφέρει: "Ο κ. Κασαπίδης είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότες, είναι μειοδότες και διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Οι εκφράσεις αυτές δεν μπορεί να ακούγονται έτσι αδιαμαρτύρητα τον καλώ να πάρει πίσω τα όσα είπε. Αλλιώς η διαδικασία της συνεδρίασης φοβούμαι ότι είναι δύσκολο να συνεχιστεί".

"Για το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία, τα ιερά και τα όσια έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Μακεδονομάχοι και κατακρεουργήθηκαν χιλιάδες αθώοι Μακεδόνες πολίτες. Αν αυτά που τα υπερασπίστηκαν Μακεδονομάχοι με το αίμα τους, εμείς τα χαρίζουμε με αυτή την Συμφωνία, τότε αν αυτό δεν είναι προδοσία τι είναι;", ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ.

Μετά την τοποθέτηση, αυτή και αφού ο κ. Κασαπίδης προκλήθηκε πολλές φορές από το Προεδρείο να ανακαλέσει, παρενέβη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας: "Καταλαβαίνω την φόρτιση των συναδέλφων, ιδιαίτερα των προερχόμενων από την Βόρειο Ελλάδα. Αυτές τις ώρες υπάρχει ένταση στις περιοχές τους. Και το πρωί υπήρξε ένταση. Από το πρωί και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκαν βαριές κατηγορίες εναντίον της ΝΔ. Θα ήθελα ότι λέγεται να ειδωθεί στο πλαίσιο αυτής της έντασης και να προχωρήσουμε παρακάτω".

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, και τις εκ νέου εκκλήσεις να ανακαλέσει, ο Γ. Κασαπίδης είπε εκ νέου:

"Τότε τσάμπα σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς. Τσάμπα σκοτώθηκαν όλοι οι Μακεδονομάχοι. Γι αυτά τα ιερά αγωνίστηκαν και τα υπερασπίστηκαν με το αίμα τους. Κι εμείς τα ξεπουλάμε".

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος παρακάλεσε τον βουλευτή να ανακαλέσει τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να προχωρήσουν διαδικασίες σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής. "Καλές είναι οι θεατρικότητες και το συναίσθημα αλλά ας μας πει κι η ΝΔ αν πρέπει να πάμε για εσχάτη προδοσία", είπε ο κ. Ξυδάκης. Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε προς τον βουλευτή της ΝΔ, ότι η στάση του δεν είναι σωστή και προσέθεσε: "Καλείστε να επανορθώσετε, βοηθάτε αυτούς τους οποίους μέμφεστε". "Η ΝΔ οφείλει να πάρει σαφή θέση" επέμεινε ο Νίκος Φίλης, ενώ ενημέρωσε ότι θα κινηθεί η διαδικασία της κλήσης για απολογία του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Τον λόγο έλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος και ανέφερε: "Το πρωί ελέχθη κάτι πολύ βαρύ από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Γκαρά. Αυτή την ώρα, λέγεται κάτι που επίσης δεν εκφράζει τον πολιτικό λόγο της ΝΔ, περί εσχάτης προδοσίας. Η ΝΔ παίρνει απόσταση και από τα δύο. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε το θέμα εδώ. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ας πάει και η κυρία Γκαρά, να δούμε αν οι εκφράσεις αυτές ότι εμείς είμαστε ναζιστές ή συνεργάτες ναζιστών γίνονται αποδεκτές από την Βουλή. Να τα δούμε όλα σφαιρικά. Πάντως δεν βοηθάει αυτή την ώρα η όποια ακραία τοποθέτηση. Η ΝΔ είναι κόμμα του μέσου και της μεσότητος. Είμαστε κόμμα δημοκρατικό. Βεβαίως είμαστε σε απόλυτη αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ζήτημα των Σκοπίων· από εκεί και πέρα τοποθετούμαστε όπως τοποθετήθηκε ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τοποθετήθηκα εγώ το πρωί. Τελεία και παύλα".

Στο ζήτημα επανήλθε ο κ. Φίλης ο οποίος είπε μεν ότι δεν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό εκ μέρους της κ. Γκαρά, ωστόσο δήλωσε ότι δεν δέχεται συμψηφισμούς, καθώς αυτός είναι ένας πολιτικός χαρακτηρισμός. "Εδώ υπάρχει ευθεία επίθεση που προσβάλλει το Κοινοβούλιο, ότι η πλειοψηφία είναι προδότες. Μην συμψηφίζουμε φράσεις με υπαινιγμούς με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Κρατώ την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη και δεν συνεχίζω, αλλά το θέμα θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Λέω όμως "ντροπή" σε αυτόν τον κύριο (σ.σ. τον Γ. Κασαπίδη) ο οποίος έφτασε στο σημείο να πιάσει στο στόμα του έναν ήρωα. Τον Παύλο Μελά".

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με την σειρά του, ανάγνωσε από τα πρακτικά την αναφορά προς την ΝΔ της Αναστασίας Γκαρά σύμφωνα με την οποία: "Η ιστορία σας συνοδεύεται από πατριδοκάπηλους, συνεργάτες της Χούντας, των ναζί και προδότες". "Επομένως αν στην Επιτροπή Δεοντολογίας πάει ο ένας, θα πάει και η άλλη", επανέλαβε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ανέβηκε αμέσως μετά στο βήμα, μίλησε για επικίνδυνα γραφικές φωνές υστερίας και ανεύθυνες κατηγορίες που εκστομίζουν Έλληνες βουλευτές προς συναδέλφους τους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Σάρισα

Πολύ Σωστός!

βαγγελης

μπράβο στον κ. Κασαπίδη..δυστυχώς οι πατριωτικές φωνές είναι μειοψηφία..

Ανώνυμος

Αν πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος που είπε την αλήθεια,τι πρέπει να γίνει με όλους εσάς που μας γεμισατε ψέμματα και μας κοροϊδεύετε στα μούτρα μας;

Q

Στην ουσια ο Κασαπιδης ειπε οτι και ο Μπαρμπαρουσης, απλα με το γαντι. Δεν βλεπω ομως να τον τρεχουν καθολου! Που ειναι ο εισαγγελεας που μεχρι χτες ετρεχε με χιλια? Ακουσε ΝΔ και ξαναπεσε σε χειμερια ναρκη? Και η ΝΔ που μεχρι χτες καταδικαζε σε στυλ χορωδια μαζι με ολο το παρεακι (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), σημερα γιατι τοση μουγκα για το δικο της στελεχος? Καταδικαζουμε μονο εκει που μας βολευει?

Καρανικας

Μπραβο στον Κασαπιδη και τον Μπαρμπαλουση.Οι κουμουνιστες εκδικουνται το 49.Σειρα εχουν η Θρακη η Αλβανια και το Αίγαιο.Η ΝΔ πρεπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ .Κυριακο δεν θα εχεις αλλη ευκαιρια να σωσεις την Ελλαδα!!!Ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΘΝΙΚΑ οι Κουμουνιστες!!!

@

Επικινδυνότεροι όλων οι ηλίθιοι των οποίων αποτελείς χαρακτηριστικό παράδειγμα .

Λολα

Εχει δικιο ο Καρανικας παλιο@@@ρα.Μονο για τον Φονια κουφοντινα νοιαζονται να τρωει και να χεζει ελευθερος ο Αληταρας.

Μ.

Κασαπίδης. Στις επόμενες εκλογές θα σε θυμηθούμε! Σε ψηφίζω από τώρα γιατί είχες το σθένος να αντισταθείς. Βρεθείτε και άλλοι τέτοιοι βουλευτές να σας στηρίξουμε.

ΜΑΚΕΔΩΝ

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΕΣ!!!

Απόλυτα

Δίκιο έχεις Κασαπιδη, καλά τα είπες όλα αυτά τα αριστερά απόβλητα έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και τα ιδανικά της.

@

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΖΑΕΦ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΟΥΝ Β.... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ;;

CX

Ο Ελληνικός λαός απαιτεί κε Κασαπίδη να τους οδηγήσετε στον φυσικό τους δικαστή όταν έρθει η ώρα, για ότι έκαναν στο Έθνος.

@

Η καμορα εχει διαφορά με την μαφία αλλα δεν πρόκειται ποτε η καμορα να κλείσει φυλακή την μαφία....Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ το ποτάμι κτλπ εχουν αρκετούς προδότες δοσίλογους στις τάξεις τους που συμφωνούν να δοθεί η Μακεδονία στους σκοπιανούς,γι αυτό υπάρχει ανοχη και συγκάλυψη στους δοσίλογους των Συριζανελ,δεν ειναι χαζος ο George Soros εχει λαδωσει ανθρώπους σε όλες τις μεριές

;;;;

Η συμφωνια χαριζει ολη τη πολιτιστικη μας κληρονομια, και ανοιγει το δρομο προς διχτομηση της ελλαδας..αν δεν ειναι αυτο εσχατη προδοσια, τι ειναι;;ολα τα υπολοιπα, προτασεις μομφης και μαλλιοτραβηγματα ειναι για το θεαθηναι και για τα ψηφαλακια. απ τη στιγμη που δε γινονται οι καταλληλες ενεργειες περι εσχατης για να αποφευχθει η υπογραφη της προδοσιας,η ιδια κατηγορια τους βαραινει ολους τους..και ακομη κατι..ηξεραν ολοι εκει μεσα τι συμφωνια θα φερει ο ακατανομαστος,ηξεραν και για τα νεα μετρα..αν ειχαν παραιτηθει συσσωμες οι κοινοβουλευτικες ομαδες,απ τη στιγμη της παραιτησης και εντος 30 ημερων θα χαμε εκλογες, επομενως ΟΛΟΙ τους ανηκουν στην ιδια κατηγορια, τους προδοτες

@

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΒΟΡΡΑΣ! ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΕΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΕΩΡΓΑΦΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!! ΑΥΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΘΡΑΚΕΣ,ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ,ΘΕΣΣΑΛΟΙ,ΚΡΗΤΕΣ)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

adonis-new1

«Για να πάρει δάνειο ως ελεύθερος επαγγελματίας, όπως λέει, έχει αποκρύψει την ιδιότητά του ως πολιτικό πρόσωπο και αυτό έχει ποινικές ευθύνες γιατί υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

1
pavlos-polakis-novartis

«Εμένα για πέντε χιλιάρικα οι τράπεζες δεν σταματούν να με ενοχλούν!» έλεγε το 2015 στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε το βίντεο για να διαπιστώσετε πώς αλλάζουν οι καιροί - Πριν από τέσσερα χρόνια οι τράπεζες τον κυνηγούσαν για τα χρέη του και τώρα κατάφερε να πάρει προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο με το αστρονομικό ποσό των 100.000 ευρώ

4