Σταθάκης: Δεν υπήρξαν αυξήσεις τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα

stathakis

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστηρίζει ότι οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα υποχώρησαν  - Απορρίπτει τα περί ακραίων επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς

Δεν υπήρξαν αυξήσεις τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης καθώς όπως τονίζει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Eurostat προκύπτει ότι «σε 12μηνη βάση οι τιμές στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 6%, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 19 κρατών της Ευρωζώνης».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Εδώ και καιρό, στελέχη της αντιπολίτευσης αναμασούν μια κινδυνολογία περί επικείμενων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος. Πλην όμως, από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Eurostat, σχετικά με το κόστος που είχε το β΄ εξάμηνο του 2017 η ηλεκτρική ενέργεια για τα νοικοκυριά, προκύπτει ότι:

-Σε 12μηνη βάση οι τιμές στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 6%, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 19 κρατών της Ευρωζώνης. Σημειώνεται ότι σε 8 κράτη-μέλη οι τιμές αυξήθηκαν και ο μέσος όρος της Ευρωζώνης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος (-0,1%).

-Η μέση τιμή των 100 kWh στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 16,2 ευρώ, περίπου 35% χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (21,8 ευρώ).

-Στην Ελλάδα το 33% της τελικής τιμής αφορά φορολογικές επιβαρύνσεις, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωζώνης (44%).

Όχι μόνο δεν υπήρξαν αυξήσεις τιμών αλλά τελικά αυτές μειώθηκαν, παρότι ήταν ήδη σημαντικά χαμηλότερες του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Παράλληλα τα στοιχεία καταρρίπτουν τον μύθο περί ακραίων επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς. Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας αποφέρουν ήδη καρπούς».

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΔΩ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ,ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Μανώλης

Ο δήθεν ¨αριστερός¨ εφοπλιστής Σταθάκης προκαλεί για άλλη μια φορά με τις δηλώσεις του... Τι να πουν για την τιμή του ρεύματος οι πολύτεκνοι που είδαν την τιμή του ρεύματος να εξαπλασιάζεται... αφού τους κατήργησε το λεγόμενο πολυτεκνικό τιμολόγιο;;; Φαίνεται η Ελλάδα έγινε Κίνα για τον κ. υπουργό... και δεν θέλει άλλα παιδιά! Το πολυτεκνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ το κατήργησε με την δικαιολογία όπως είπε στη βουλή, ότι το ελάμβαναν εύπορες πολύτεκνες οικογένειες! Έχει καταλάβει άραγε ο ¨δήθεν¨ αριστερός υπουργός ότι το ισχύον Σύνταγμα στο άρθρο 21 (ειδική μέριμνα τους κράτους) αναφέρεται στις πολύτεκνες οικογένειες και όχι σε άπορους, φτωχούς και εξαθλιωμένους οικογενειάρχες πολλών παιδιών; Η ΑΣΠΕ επανειλημμένα είχε ζητήσει να παύσει η (παρα)πληροφόρηση της ΔΕΗ για τις ΥΚΩ ότι οι πολύτεκνοι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι του κόστους αυτών, ενώ μόλις πρόσφατα αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το κόστος των ΥΚΩ είναι μόλις 1,35% για τους πολυτέκνους! Τελικά επίσης, οι αρμόδιοι παραδέχτηκαν ότι οι πολύτεκνοι που έκαναν χρήση του πολυτεκνικού τιμολογίου ήταν μόλις 16.000 οικογένειες στην ελληνική επικράτεια... Αναμένουμε τώρα μετά τη νέα Υ.Α και την κατάργηση του πολυτεκνικού τιμολογίου, να μας πει ο υπουργός, πόσοι τελικά πολύτεκνοι κάνουν χρήση του νέου ΚΟΤ Β... είναι οι μισοί και κάτω; Αυτή είναι δυστυχώς η στήριξη της Κυβέρνησης στις νέες πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα παιδιά... Εμπαιγμός και Κοροϊδία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsos

«Υπήρξε μία μεγάλη προσωπικότητα που υπηρέτησε με γνώση, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά και αποφασιστικότητα τους σκοπούς του Ο.Η.Ε για ειρήνη, ασφάλεια και πρόοδο με σεβασμό στους ανθρώπους και το περιβάλλον», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

sounio_tsipras

Επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός διαμένει σε σπίτι 250 τμ στο Σούνιο για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες - Ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος αναφέρει ότι έχει μισθωμένο το σπίτι στον ιδιοκτήτη της εταιρείας DHI Κωνσταντίνο Γιώτη ο οποίος το υπομισθώνει σε μέλος της οικογένειας του πρωθυπουργού

25
anan-dem708

«Ο Κόφι Ανάν αφήνει στην Διεθνή Κοινότητα, και ιδίως στους διαδόχους του στον Ο.Η.Ε., την παρακαταθήκη ενός Γενικού Γραμματέα, ο οποίος εργάστηκε, με ζήλο», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας