Λοβέρδος για γαλλικές φρεγάτες: Ενοικίαση ή ευτελές και ανεύθυνο πυροτέχνημα;

Λοβέρδος για γαλλικές φρεγάτες: Ενοικίαση ή ευτελές και ανεύθυνο πυροτέχνημα;

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, διερωτάται μετά και τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο οποίο δεν λήφθηκε καμία σχετική απόφαση αλλά και τις δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας

loverdos_main01
Με αφορμή δηλώσεις της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει καμία συμφωνία για δανεισμό φρεγατών προς την Ελλάδα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσε την κυβνέρνηση να απαντήσει αν είναι αλήθεια τα περί δανεισμού ή αν «πρόκειται για έμνα ακόμη ευτελές και ανεύθυνο πυροτέχνημα».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Κουβέλης είχε εξαγγείλει με περισσή βεβαιότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ την χρονομίσθωση δύο γαλλικών φρεγατών, τις οποίες μάλιστα θα παραλαμβάναμε πολύ σύντομα.

Επιφυλαχτήκαμε να πάρουμε θέση ως υπεύθυνο και σοβαρό κόμμα. Η γενική μας αρχή ωστόσο είναι ότι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας αποτελεί πάγια υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όμως καμία σχετική απόφαση δεν λήφθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Κλείσιμο
Και εντελώς προσφάτως πληροφορηθήκαμε εξ απολύτως αρμοδίων χειλέων οτι η παραπάνω εξαγγελία στερείται ουσιαστικού περιεχομένου τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι συγκεκριμένο και η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει:

Θα προστεθούν οι γαλλικές φρεγάτες στο αμυντικό οπλοστάσιο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού ή πρόκειται για ένα ακόμη ευτελές και ανεύθυνο πυροτέχνημα;»



Κεντρική φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης