La Tribune: Δεν υπάρχει συμφωνία για δανεισμό γαλλικών φρεγατών λέει η Γαλλίδα υπ. Άμυνας

La Tribune: Δεν υπάρχει συμφωνία για δανεισμό γαλλικών φρεγατών λέει η Γαλλίδα υπ. Άμυνας

 Ωστόσο πηγή του υπ. Άμυνας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επέμεινε ότι η συμφωνία υπάρχει  - Στην επίσημη ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ της Δευτέρας δεν έγινε αναφορά στο θέμα των φρεγατών

fremm-fregata
Ερωτηματικά για την υπόθεση δανεισμού των δύο γαλλικών φρεγατών στην Ελλάδα προκαλεί δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας La Tribune η οποία επικαλείται δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλορένς Παρλί σύμφωνα με την οποία η συμφωνία για την οποία μίλησε ο Φώτης Κουβέλης «δεν υπάρχει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυρία Παρλί είπε ερωτηθείσα σχετικά οτι «η συμφωνία δεν υπάρχει αν και παραμένουμε στη διάθεση των Ελλήνων φίλων μας για στενή συνεργασία».

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι το Ναυτικό δεν έχει τη δυνατότητα να παραχωρήσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα αφού είναι απαραίτητες για την κάλυψη των δικών του επιχειρησιακών αναγκών.

fremm-fregata1


Κλείσιμο
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετά τη δήλωση της Παρλί που έγινε την περασμένη Παρασκευή - την ίδια ημέρα, δηλαδή, με τη δήλωση Κουβέλη - επικοινώνησε με το υπουργείο Άμυνας πηγή του οποίου επαναβεβαιώσε τη συμφωνία επικαλούμενο σχετική συζήτηση του Εμμανουέλ Μακρόν με τον Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Πέμπτης. Κατά την πηγή αυτή ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Φώτη Κουβέλη το απόγευμα της Πέμπτης ότι «οι γαλλικές φρεγάτες θα είναι στην Ελλάδα τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο».

Υπενθυμίζεται ότι στο ΚΥΣΕΑ της Δευτέρας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα της αναβάθμισης των F-16 ενώ αποφασίστηκε η ενεργοποίηση υπο-προγράμματος για τα οπλικά συστήματα των αεροσκαφών C-27 αλλά στην ίδια ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα της παραχώρησης των δύο γαλλικών φρεγατών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης