Έρευνα για τις κρυφές χρηματοδοτήσεις των Podemos ζητά ο Ραχόι

Έρευνα για τις κρυφές χρηματοδοτήσεις των Podemos ζητά ο Ραχόι

Εφόσον η πρωτοβουλία του εγκριθεί από το ισπανικό κοινοβούλιο, αναμένεται να αναζωπυρωθεί και στην Ελλάδα η συζήτηση για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Βενεζουέλας, για την οποία άλλωστε εκκρεμεί αίτημα της Ν.Δ. για σύσταση σχετικής εξεταστικής επιτροπής

Έρευνα για τις σχέσεις των Podemos με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, αλλά και για το ενδεχόμενο να έχει χρηματοδοτηθεί το κόμμα της ισπανικής αριστεράς από τον κομματικό μηχανισμό του Μαδούρο, θα ζητήσει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα “El Pais”, ο Ισπανός πρωθυπουργός ζήτησε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση στην Βουλή της Ισπανίας, για την υπόθεση της πιθανής χρηματοδότησης των Podemos από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, που ερευνάται ήδη, από ειδική Επιτροπή της Βουλής.

Όπως αναφέρει η “El Pais”, το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας Φρέντυ Γκεβάρα, ο οποίος αυτές τις μέρες πραγματοποιεί συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες, ζητώντας τους ενημέρωση για την έρευνα που πραγματοποιεί ο ίδιος για την ίδια υπόθεση, κατ' εντολήν της Βουλής της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ισπανικής εφημερίδας, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας σκοπεύει να ζητήσει να κληθούν να μιλήσουν στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής και να καταθέσουν όσα στοιχεία διαθέτουν, ο Φρέντυ Γκεβάρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ισέα αλλά και η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας που έχει διαφύγει από τη χώρα, λόγω των διώξεων που υπέστη από την κυβέρνηση Μαδούρο.Από την άλλη πλευρά, οι Podemos έχουν αρνηθεί ότι είχαν οικονομικές συναλλαγές με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενώ στελέχη του κόμματος υπενθυμίζουν πως όλες οι σχετικές καταγγελίες για την πιθανή χρηματοδότηση τους, που διατυπώθηκαν στο παρελθόν, έχουν μπει στο αρχείο.

Όμως εφόσον η ειδική συνεδρίαση της Βουλής πραγματοποιηθεί, όπως ζητά ο Μαριάνο Ραχόι, τότε θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Αν υπάρχει κάποιο πολιτικό κόμμα που έχει χρηματοδοτηθεί από τη Βενεζουέλα ή το Ιράν εμένα με ενδιαφέρει και θέλω να το ξέρω», δηλώνει ο Ισπανός πρωθυπουργός, αιτιολογώντας την πρωτοβουλία του.

Πρέπει να σημειωθεί, πως εφόσον η πρωτοβουλία Ραχόι εγκριθεί από το Ισπανικό Κοινοβούλιο, τότε αναμένεται να αναζωπυρωθεί και στην Ελλάδα η πολιτική συζήτηση για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, για την οποία άλλωστε εκκρεμεί αίτημα της Ν.Δ. για την σύσταση σχετικής εξεταστικής επιτροπής.

Το αίτημα διατυπώθηκε από την Ν.Δ. και αναμένεται να επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της εμφάνισής του στην Δ.Ε.Θ.μετά τις αποκαλύψεις πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ζητήσει την διαμεσολάβηση της Βενεζουέλας στην Ρωσία, για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, στην περίπτωση που θα έβγαινε από την ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2015.

Πριν από λίγες μέρες εξάλλου, ο τομέας Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, είχε εκδώσει ανακοίνωση στήριξης της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, αποδοκιμάζοντας όπως τόνιζε, «την νέα κλιμάκωση της βιαιότητας της αντιπολίτευσης». Ταυτόχρονα ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, ήταν ο μοναδικός επίσημος προσκεκλημένος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο περίφημο εναλλακτικό κάμπινγκ στην Ηλεία.

Αντιθέτως, όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κρατούν πλέον αποστάσεις από την κυβέρνηση Μαδούρο, συντασσόμενες στο πλευρό της Αντιπολίτευσης.

Μόλις προχθές, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν που φθάνει αύριο στην Αθήνα, επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χούλιο Μπόρχες, του μοναδικού θεσμού που παραμένει υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.
Ο Μακρόν εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του στον Μπόρχες ενώ πρόσφατα επέκρινε τον Μαδούρο για την πολιτική βίας που ακολουθεί στις καθημερινές διαδηλώσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 125 ανθρώπους, τονίζοντας πως “πρόκειται για μια δικτατορία που προσπαθεί να επιβιώσει».

ΣΧΟΛΙΑ (35)

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ: Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙ ''ΗΓΕΤΕΣ''. ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΤΟ ΚΑΙ ΟΧΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΠΟΜΠΩΔΩΣ ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙΟ ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΞΙΟΤΑΤΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 3 ΜΕ 5% ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ. Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 80%. Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΠΑΔΟΙ, ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 15% ΤΟ ΠΟΛΥ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΙ ΠΑΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΕΛΑΚΙ'', ΤΟ 95% ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ''ΠΑΕΙ'' ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ... ΤΟ ΑΛΛΟ 5% ΕΞ ΑΥΤΩΝ (ΗΤΟΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 5% ΤΟΥ 15%) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΤΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΩ....

drone fund

Κάτι κόμματα του στυλ Τζήμερος Ποτάμι που χρηματοδοτούνται ?

μακιςςς

από τα μέλη τους.

drone fund

Τα ξέρουμε όλα τα μέλη τους?

ΕΤΣΙ

Οταν θα βγει με το καλο η Ν.Δ θα ξεφτιλιστουν τελειως τα αναρχοκομμουνια συριζαιοι..Και μακαρι αρκετοι απο αυτους να οδηγηθουν στη φυλακη.

Q

Ναι, οπως ξεφτιλιστηκαν το 2008 που καιγανε την Αθηνα, με την ΝΔ να κανει απανωτες παρεμβασεις στην δικαιοσυνη για να μην παει ουτε ενα κομμουνι φυλακη. Οπως ξεφτιλιστηκαν το 2011, οταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρεουλα βγαζανε λαδι τους δολοφονους της Marfin. Οπως ξεφτιλιστηκαν το '14, τοτε που Μιχελογιαννακης και ΣΙΑ κανανε δηθεν απεργια πεινας (με τις τυροπιτες κατω απο την κουβερτα) για συμπαρασταση σε τρομοκρατη και κανεις απο ΝΔ μερια δεν βρεθηκε να μιλησει για ηθικη αυτουργια και συνεργους τρομοκρατων. Οπως ξεφτιλιστηκαν ακομα παλαιοτερα, οπως τοτε που τα ΜΑΤ ειχαν κανει ντου στην ΑΣΟΕΕ, ειχαν βρει ολοκληρο οπλοστασιο και ο Σκουρλετης τα ειχε βαφτισει "ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ". Τελικα εχεις δικιο, απο την μια ξεφτιλα στην αλλη τους παει η ΝΔ!

chrisAK

Τώρα να δείτε ζαράρι που θα πάθει ο τσίμπλας. Ο Άδωνις ζήτησε λίστες επιβατών από δύο αεροδρόμια την περίοδο των πυρκαγιών όταν ο τσίμπλας ήταν "εξαφανισμένος" στην Βενεζουέλα. Θα πέσει πολύ φάπα.

chrisAK

Άδωνις, ο εφιάλτης του σύριζα. Σε λίγο θα ανοίξει τον φάκελο "προδοσία" και θα πάτε μπουλούκι, αληταράδες τσιμπλάκηδες. Δεν γλυτώνετε από τον Άδωνι, θα σας στείλει στα κάτεργα.

ΖΗΜΕΝΣ

και τερμα! Επιχορηγηση με στυλ! Κατα τα αλλα αξιοκρατια και διαυγεια. Γιδιαααααααααααααααα φατε σανο κουλικο

George

@Ζημενς.....Τσουκάτος και λοιποί που λες, θα φαίνονται γατάκια δίπλα σε πολική αρκούδα....πάρε ποπκόρν,μπυρίτσα από τον Νικολάκη και μια σεζλόνγκ...τα επόμενα χρόνια θα τους μετράς σε φάσκελα σε αριθμό....

Να μας ζήσουν

Αντε και στα δικά μας.!

stp

Την γλιτώσαν οι Ισαπανοί. Κατάλαβαν τι γίνεται μετά την εκλογή του συντρόφου του Αλέξη στην Ελλάδα.

Ελεάνα

Εσείς όμως, ΔΕΝ θα την ..."γλιτώσετε" στις εκλογές του 2019! Θα πάθετε ΝΙΛΑ με ... χωρίς προηγούμενο.

Οι κρυφες χρηματοδοτησεις ΤΣΙΠΡΑ και ΠΟΔΕΜΟΣ

Κανεις ποτε δεν αναρωτηθηκε, πως ένα κομμα του 3% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε κεφαλαια για να κανει μια τοσο μεγαλη και επιτυχημενη καμπανια στις εκλογες του 2015? Μιλαμε για μια τεραστια και ακρως οργανωμενη καμπανια με λεφτα από το εξωτερικο αλλα και το εσωτερικο. Η Γιαννα γιατι νομιζετε βγηκε πρωτη μουρη στον ALPHA την βραδια των εκλογων που κερδισε ο ΣΥΡΙΖΑ? Μηπως τα 350 εκατομυρια που εχει ο Αγγελόπουλος σε θαλασοδανεια (τα οποια δεν θα επιστρεψει ποτε) εχουν καμια σχεση? Οι Κλιντονς και ο George Sorros γιατι στηριζουν τοσο πολύ κομματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΟΔΕΜΟΣ? Απλα γιατι Τσιπρας και ολοι αυτοι είναι μαριονετες τους. Πως εξηγειται αλλωστε η σιγουρια του Τσιπρα να λεει ανοιχτα οτι "θα κυβερνα για αλλα 8 χρονια". Παιρνει σημα από τους διεθνεις σπόνσορες του, οι οποιοι του δινουν χρημα και δυναμη να ξεπουλησει την Ελλαδα σε αυτους και τα συμφεροντα τους. Οι ξενοι εκαναν πρωθυπουργο τον Τσιπρα. Γιατι τα σκληρα μετρα που δεχτηκε ο Τσιπρας να περασουν, δεν τα δεχοταν καμια άλλη κυβερνηση. Το ειχε πει αλλωστε ο Τσιπρας πριν γινει πρωθυπουργος ότι "και με το διαβολο θα συνεργαζοταν" προκειμενου να γινει πρωθυπουργος. Φατε τωρα αριστερο σανό να χορτασετε.

Φερενίκη

Ο λαός, απλά, ΑΗΔΙΑΣΕ τους ΔΕΞΙΟΥΣ και τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ και έφερε στην εξουσία την τρισένδοξη ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Γιά να σου λύσω την απορία. Και ...θα το ΞΑΝΑ-πάθετε αυτό το μακρινό ...2019. Τα όσα δε λες εσύ, είναι απλά ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

christos

Αυτα που δεν λες εσυ Φερενικη ειναι το ζουμι,που μονο απο το λαθρομεταναστευτικο μαζεψατε ολο το χαρτι,α και τα περι φασισμου αστα γιατι συγκυβερνατε με τον αρχιφασιστα Καμμενο και εκει να δεις γλεντια μολις τελειωση αυτος ο ερωτας τι εχει να γινει. Δεν θα σας ξεπλενει τιποτα οπως δηλωσε και ο Καμμενος οτι ,εμεις θα παμε μαζι μεχρι το τελος. Γιαυτο Φερενικη Καρανικα γρηγορα στην τρυπα σου και ασε τα περι φασισμου και τις εκλογες το 2019,του χρονου τετοιο καιρο θα ψαχνεται μερος να κρυφτηται γιατι υπολογιζεται χωρις τον Αδωνη.

AFK

Γειά σου ρε Ελεάνα-Φερενίκη-Βερενίκη (κι ότι άλλο) με τις φοβέρες σου, πάμε όλοι να κρυφτούμε, αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε την τρισένδοξη αριστερά...αλλά τρισένδοξη;;; Πού ακριβώς τρισδοξάστηκε;;;; Αγνοώ πολλές σελίδες της νεώτερης ιστορίας "ως φαίνεται...."

g

Ελεάνα μην γράφεις συνεχώς τα ίδια.

Οι κρυφες χρηματοδοτησεις ΤΣΙΠΡΑ και ΠΟΔΕΜΟΣ

Κανεις ποτε δεν αναρωτηθηκε, πως ένα κομμα του 3% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε κεφαλαια για να κανει μια τοσο μεγαλη και επιτυχημενη καμπανια στις εκλογες του 2015? Μιλαμε για μια τεραστια και ακρως οργανωμενη καμπανια με λεφτα από το εξωτερικο αλλα και το εσωτερικο. Η Γιαννα γιατι νομιζετε βγηκε πρωτη μουρη στον ALPHA την βραδια των εκλογων που κερδισε ο ΣΥΡΙΖΑ? Μηπως τα 350 εκατομυρια που εχει ο Αγγελόπουλος σε θαλασοδανεια (τα οποια δεν θα επιστρεψει ποτε) εχουν καμια σχεση? Οι Κλιντονς και ο George Sorros γιατι στηριζουν τοσο πολύ κομματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΟΔΕΜΟΣ? Απλα γιατι Τσιπρας και ολοι αυτοι είναι μαριονετες τους. Πως εξηγειται αλλωστε η σιγουρια του Τσιπρα να λεει ανοιχτα οτι "θα κυβερνα για αλλα 8 χρονια". Παιρνει σημα από τους διεθνεις σπόνσορες του, οι οποιοι του δινουν χρημα και δυναμη να ξεπουλησει την Ελλαδα σε αυτους και τα συμφεροντα τους. Οι ξενοι εκαναν πρωθυπουργο τον Τσιπρα. Γιατι τα σκληρα μετρα που δεχτηκε ο Τσιπρας να περασουν, δεν τα δεχοταν καμια άλλη κυβερνηση. Το ειχε πει αλλωστε ο Τσιπρας πριν γινει πρωθυπουργος ότι "και με το διαβολο θα συνεργαζοταν" προκειμενου να γινει πρωθυπουργος. Φατε τωρα αριστερο σανό να χορτασετε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w25-165828PTDLEGENDS2004

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με θέμα «Το Εγώ κάτω από το Εμείς, Διδάγματα και Εμπειρίες από ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα» για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου του 2004

3
Spanakis_01

Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οικονομολόγος και ένας από τους ελάχιστους δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικεί την εκλογή του με τη Νέα Δημοκρατία - Μιλά για το δημόσιο τομέα, αλλά και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ΝΔ την επόμενη ημέρα της ενδεχόμενης νίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

8
FOTIS_KARYDAS

Ο υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο τομέα της Β' Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία παίρνει θέση στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό - Μιλά για τα Ελληνοτουρκικά, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα αλλά και το πόσο καλά γνωρίζει ο ίδιος την εκλογική του περιφέρεια

tsipras_cherries

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την άρνηση ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ να συμμετέχουν στην τηλεοπτική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για να απευθύνει κάλεσμα στον πρόεδρο της ΝΔ να «αναμετρηθούν» τηλεοπτικά ενώπιον των ψηφοφόρων

12