Εξηγήσεις για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με Βενεζουέλα ζητά η αντιπολίτευση

Εξηγήσεις για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με Βενεζουέλα ζητά η αντιπολίτευση

Εξεταστική ζητά η Νέα Δημοκρατία - Ανακοινώσεις από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι 

Εξηγήσεις για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με Βενεζουέλα ζητά η αντιπολίτευση
Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τις σχέσεις του με τη Βενεζουέλα ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας
ζήτησε από το καθεστώς Μαδούρο να προσφέρει στην Ελλάδα φθηνό πετρέλαιο και διπλωματική βοήθεια ώστε να υποστηριχθεί ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πρώην υπουργό της Βενεζουέλας, ο κ. Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς μετέβησαν τον Ιούλιο του 2013 στη Μόσχα για μυστική συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, αν και τελικά συναντήθηκαν απλώς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του και τον υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Κλείσιμο

Ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει σε ξενοδοχείο της Μόσχας ραντεβού με τον Νίκολας Μαδούρο. Μαζί του βρίσκεται αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Στο βάθος ο Νίκος Παππάς.

Στις επαφές με τους «τσαβίστας» ο κ. Τσίπρας φέρεται να ζήτησε από τη Βενεζουέλα να τροφοδοτήσει την Ελλάδα με φθηνό ή δωρεάν πετρέλαιο σε περίπτωση Grexit – δηλαδή να προσφέρει σε τυχόν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την ίδια βοήθεια που προσφέρει επί χρόνια στην Κούβα.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να ζήτησε παράλληλα από το καθεστώς Μαδούρο να μεσολαβήσει στις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας, ώστε να μειώσουν τις απαιτήσεις που του είχαν θέσει για να τον στηρίξουν σε περίπτωση σύγκρουσης με την ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ένα μήνα αργότερα ο κ. Παππάς ταξίδεψε προσωπικά στη Βενεζουέλα, συνοδευόμενος από τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό αεροσκάφος του αμφιλεγόμενου λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποδεχτεί άμεσα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα.

Τονίζει δε πως ο κ. Τσίπρας έχει «υποχρέωση να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες» για τις επιλογές του, με δεδομένο ότι αυτοί «πληρώνουν το μάρμαρο των πολιτικών επιλογών του και της παροιμιώδους ανικανότητας του».

Η ΝΔ σημειώνει αιχμηρά πως το δημοσίευμα για τη Βενεζουέλα «έρχεται να συμπληρώσει τα όσα έχουν υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες οι κύριου Λαφαζάνης, Στρατούλης και Βαρουφάκης και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που δεν μπορεί να κρύβεται άλλο».

«Θα μας ενημερώσει αν πήγε στην Μόσχα και περίμενε επί διήμερο σε ξενοδοχείο τον Μαδούρο, για να  ζητήσει υλική υποστήριξη για το Grexit;

Ότι και να κάνει όμως, στο τέλος η αλήθεια για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του θα αποκαλυφθεί. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Oι αποκαλύψεις για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ. Τσίπρα δεν έχουν τέλος γράφει το «Ποτάμι» σχολιάζοντας το  δημοσίευμα.

«Τη στιγμή που εμφανιζόταν ως σφοδρός πολέμιος του κ. Σόιμπλε και τον κατήγγελλε ότι θέλει τη χώρα εκτός Eυρωζώνης, συζητούσε με θετικό τρόπο το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αναζητώντας εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Ο ελληνικός λαός θυμάται ότι το Ποτάμι σε όλη την κρίσιμη περίοδο κατήγγελλε τις ασυνάρτητες κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούσε να σταματήσουν. Όταν σταμάτησαν, είχαν κοστίσει πάνω από 100 δισ., η χώρα είχε βρεθεί στο χείλος της καταστροφής και είχαν επιβληθεί capital controls τα οποία ισχύουν ακόμη. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης