Νέα πολιτική κόντρα για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα

Νέα πολιτική κόντρα για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα

ΝΔ, Ποτάμι και Ευάγγελος Βενιζέλος απαιτούν εξηγήσεις για το ποιους συνάντησε στην Βενεζουέλα ο τότε διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ποια συνέχεια είχε το ταξίδι του

Νέα πολιτική κόντρα για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα
Αναζωπυρώθηκε η οξεία πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013.

Με αφορμή νέο δημοσίευμα, του Ελεύθερου Τύπου, που αναφέρει επιπλέον λεπτομέρειες για το θέμα, που είχε απασχολήσει και προ καιρού την επικαιρότητα.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και τότε διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ταξίδεψε με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και τον επιχειρηματία της Βενεζουέλας Μαχέντ Χαλίλ, που διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνησης της χώρας του, στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, με το ιδιωτικό αεροσκάφος του τελευταίου.

Η
Κλείσιμο
ΝΔ σε ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι πλέον ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013. Και πρόσθεσε: «Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για... ζαρζαβατικά. Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές». Η ΝΔ υπενθύμισε δε τις επισκέψεις του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησε να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς.

Θέτει δε ερωτήματα όπως ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά, εάν φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος, εάν συναντήθηκε ξανά με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου και τι τον συνδέει με το δικηγόρο των  offshore  κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών.

Απαντώντας στη ΝΔ ο κ. Παππάς αναφέρει: «Περσινά ξινά σταφύλια. Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει "Βενεζουέλα". Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως». 

Ανακοίνωση εξέδωσε όμως και το Ποτάμι, ενώ το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το Ποτάμι ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής: «Τα ερωτήματα για το μυστικό ταξίδι του κ. Παππά με τον Mr. offshore, κ. Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα είναι παλιά και αναπάντητα. Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος και φιλοξενία στην Καραϊβική από επιχειρηματία του καθεστώτος Μαδούρο, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την θέση του υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Και μετά ας κάνει όσες επιθέσεις θέλει στο παλιό σύστημα. Η μέθοδος "δείχνω τους άλλους" όταν πρέπει "να απολογηθώ ο ίδιος" είναι ξεπερασμένη και παλαιοκομματική».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κ. Παππά, ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο twitter ότι «η απάντηση του κ. Παππά για το ταξίδι Βενεζουέλα-Καραϊβική θυμίζει το παλιό ανέκδοτο που καταλήγει "και εσείς όμως βασανίζετε τους μαύρους"».

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει από την πλευρά του ότι το ρεπορτάζ «τεκμηριώνει την ύπαρξη προωθημένων μυστικών επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους της Βενεζουέλας», αλλά και «την επιρροή που ενδέχεται να έχουν ασκήσει αυτές στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ερωτά τον κ. Τσίπρα για το εάν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος του Ελεύθερου Τύπου.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης