Τσίπρας: «Φάρμακο» για την κρίση η παραγωγική ανασυγκρότηση

Τσίπρας: «Φάρμακο» για την κρίση η παραγωγική ανασυγκρότηση

Ομιλία του πρωθυπουργού στην κεντρική εκδήλωση του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου

Τσίπρας: «Φάρμακο» για την κρίση η παραγωγική ανασυγκρότηση
Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διεξάγεται το 2ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιείται στη Λαμία.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην κεντρική εκδήλωση του Συνεδρίου, στο Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης. ΄Εκανε λόγο για τη διάθεση συνεννόησης, που όπως είπε διαπίστωσε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη για δίκαιη ανάπτυξη, μιλώντας για την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στις κοινωνικές ομάδες που πλήρωσαν βαρύτερα την κρίση. «Η δίκαιη ανάπτυξη είναι θέμα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας. Εχουμε υποχρέωση να προωθήσουμε τάχιστα και χωρίς δισταγμούς της μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τον τόπο. Μιλώ για ένα ευρύτατο μέτωπο, τόσο ευρύ που απαιτεί ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες και ευρύτητα πολιτικών σχεδιασμών. Θα αδικούσαμε τον εαυτό μας και το λαό μας, αν επιχειρούσαμε να μπούμε στη νέα μέρα με τους κληρονομημένους από το χθες κανόνες που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής», είπε μεταξύ άλλων στην εισαγωγή της ομιλίας του ο κ.Τσίπρας για να περάσει στη συνέχεια στα επί μέρους ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. 
Όπως είπε,  φάρμακο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. 
Εξήγησε ότι γι΄ αυτό η κυβέρνηση κατάφερε την πρόσληψη πάνω από 9.000 νέων εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας και αναμένονται την επόμενη περίοδο άλλες 9.500. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση δίνει αυτές τις μάχες για να καλύψει ανάγκες, δεν έχει μόνο τους έξω που μας ελέγχουν, αλλά έχουμε και τους μέσα που μιλάνε για δήθεν ρουσφέτια και δήθεν προσπάθεια μας να διευρύνουμε ένα σπάταλο αντιλειτουργικό Δημόσιο.
 
Τόνισε ότι πρέπει κάποια στιγμή ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας προθέσεις και θέσεις, να δούμε με ποιον τρόπο θα προχωρήσουμε, στο ποιες είναι οι ανάγκες και ποιες οι μεταρρυθμίσεις που θα τις καλύψουν.

Κλείσιμο


Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σπατάλη πόρων στη Στερεά, τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι η κρίση ήταν πρόσθετο πλήγμα για τη Στερεά. «Η Περιφέρεια Στερεάς είναι αδικημένη στην κατανομή των πόρων» είπε.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στη Στερεά και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία να αυξηθούν οι πόροι προς την περιφέρεια και με εθνικά κονδύλια. «Εχουμε βρει τα εργαλεία που απαιτούνται ώστε η χρηματοδότηση να φτάσει τα 300 εκατ. από 190 που ήταν αρχικά».Ο κ.Τσίπρας μίλησε στη συνέχεια για την ύπαρξη ολοκληρωμένου προγράμματος παρέμβασης στην περιφέρεια με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε έργα υποδομής, τα οποία, όπως είπε, βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης- κατσκευής. «Ξεκινάμε με τη στήριξη της ΕΤΕπ μεγάλο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, ενώ προχωράμε και το μεγαλόπνοο σχέδιο της εξυγίανσης του Ασωπού», είπε.

Ο κ.Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία και τον τουρισμό στην Στερεά. Για την αναβάθμιση της παραγωγικής δραστηριότητας υποστήριξε ότι υπάρχουν δυνατότητες αναζωογόνησης, καθώς υπάρχουν , όπως είπε, οι υποδομές. «Προϋπόθεση είναι οι συνέργειες μεταξύ νέων και παλιών επιχειρήσεων, αλλά και εκπαιδευτικών - ερευνητικών ιδρυμάτων». Στη συνέχεια μίλησε για τη ΛΑΡΚΟ λέγοντας ότι στόχος είναι η προστασία του δημοσίου χαρακτήρα της, με ενιαία μορφή και η ένταξή της με αυτή τη μορφή, στο Υπερταμείο». Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Υποστήριξε ότι έχει επέλθει σημαντική συμφωνία- πλαίσιο ανάμεσα στη ΛΑΡΚΟ και τη ΔΕΗ. 



Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός πήρε μέρος σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη,  τους υπουργούς που συμμετείχαν στις θεματικές στρογγυλές τράπεζες του Συνεδρίου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης