Τζανακόπουλος: Δεν εμπιστευόμαστε τον Σόιμπλε

Τζανακόπουλος: Δεν εμπιστευόμαστε τον Σόιμπλε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σημείωσε πως "από τα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχουμε, από την εμπειρία του παρελθόντος, δεν μας επιτρέπεται να προεξοφλούμε θετικές λύσεις από ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Σόιμπλε"

Απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών έχει ο πρωθυπουργός δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, στις οποίες υποστήριζε το αντίθετο. 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο News247, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και ότι σε αυτό που δεν έχει εμπιστοσύνη είναι εάν και κατά πόσο ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει ο κ. Σόιμπλε μπορεί να δώσει θετική λύση για την Ελλάδα.

Εξέφρασε δε την ελπίδα να διαψευστεί αυτή η εκτίμηση και σημείωσε πως είναι δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όλα όσα όφειλε με μεταρρυθμίσεις και προαπαιτούμενα, έχει τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της και πως τώρα είναι σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν και όσα δικαιούται η Ελλάδα για να βγει με βιώσιμους όρους στις αγορές χρήματος.
Αναλυτικά, είπε:

"Ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσακαλώτο, δεν έχει εμπιστοσύνη στο κατά πόσο ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε θα δώσει θετική λύση για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει κάνει όσα όφειλε, είναι η σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν ώστε η Ελλάδα να βγει με βιώσιμους όρους στις αγορές.

Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν μας επιτρέπεται να προεξοφλούμε θετικές λύσεις από ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε".
Υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει -και το έχει αποδείξει- ώστε να υπάρξει μια θετική κατάληξη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και πως αν πληρωθούν ορισμένα κριτήρια (παρέπεμψε στα κριτήρια που έθεσε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο) η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να μην αποδεχτεί μια λύση.

Προσδοκούμε λύση στις 15 Ιουνίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ίδια συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο News247, σημείωσε πως "το βασικό μας σενάριο και η βασική μας προσπάθεια είναι να υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου".

"Είναι προτιμότερο να έχουμε μια οριστική και θετική λύση απ ότι να μεταθέσουμε το πρόβλημα για το μέλλον. Υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία να υπάρξει οριστική λύση. ΘΑ είναι προτιμότερο να χαθούν 5-6 μέρες παρά να μεταθέσουμε το πρόβλημα για μετά. Υπάρχει η Σύνοδος αλλά προτιμάμε να υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου.
Πρέπει να αποδραματοποιηθεί η κατάσταση. Το φόρουμ που θα βρεθεί λύση δεν είναι αναγκαίο να είναι το Eurogroup. Οι ηγέτες θα πρέπει να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για το επόμενο βήμα της Ευρώπης. Έχουμε την πεποίθηση ότι δικαιούμαστε τη λύση".
Στη συνέχεια, ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε πως η "Σύνοδος Κορυφής έχει πολλές φορές δώσει πολιτικές λύσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρώπη και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με άλλες χώρες. Τα ζητήματα δεν είναι μόνο τεχνικά αλλά κατεξοχήν πολιτικά, αν και κατά πόσο η Ευρώπη θα βρει συμφωνία για τον τρόπο διαχείρισης της Ελληνικής κρίσης".
"Οφείλουμε να προετοιμαστούμε ώστε τον Αύγουστο του '18 να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας,τώρα που υπάρχει το μομέντουμ", πρόσθεσε.

Για το Μενίδι

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Μενίδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε: 
"Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ομαλοποίηση της κατάστασης και για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας. Δεν διαμορφώθηκε η κατάσταση χθες πάει αρκετά πίσω στο χρόνο και άφορα ένα ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα".
"Παίρνουμε πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της ταξης. Να ληφθούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα και να γίνει πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο για την κατοχή όπλων μια κατάσταση διαμορφωμένη εδώ και δεκαετίες.
Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για την μνήμη του νεκρού παιδιού να προσπαθεί η ΝΔ να επαναφέρει η να επιβάλλει μια ατζέντα τρομοκρατικής τάξης και ασφάλειας στη δημόσια συζήτησης χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις συνθήκες. Πρέπει να αποφεύγουμε εντάσεις που θα υπακούν στην σχεδόν ρατσιστική ρητορική της ΝΔ, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τουλάχιστον ορισμένα στελέχη", κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ΝΙΚΟΣ

Ενώ εσάς σας εμπιστεύεται ο κόσμος όλος. Σας βάζουν και υπογράφετε μέχρι και τι ώρα θα πάτε για κατούρημα, κουραμπιέδες. Η πιο ξεφτιλισμένοι αναξιόπιστοι πολιτικοί που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε κυβέρνηση. Βάλτε τώρα τον Τσακαλώτο να ξανά στέλνει επιστολές μετάνοιας στον " σοβαρό" κύριο Σόιμπλε και άσε τις παπαριές.

ΜΙΚ

Και πού να δεις εκείνος πόσο σας εμπιστεύεται!

μ.πασοκ

ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Παναγιώτης

Η Ελλάδα στο πρόσωπο του αρχηγού σου Αλέξη Τσίπρα εισπράτει καθημερινές προσβολές, αδιανόητες για πρωθυπουργό ανεξάρτητης χώρας αλλά και για απλό και φυσιολογικό άνθρωπο. Αυτά που λες είσαι ειναι Γκεμπελίστικη προπαγάνδα της συμφοράς, καχέκτυπα της πολιτικής είστε και οι δυο, προσβάλετε την Ελλάδα και κάθε σκεπτόμενο έλληνα.

Sheriff

Ιν σουμπλε γουι τραστ. ΜΥ.ΡΙΖ.Α

ΣΤΑ4 ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ

ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΟΛΗΜΕΡΙΣ..... ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ. ΕΚΕΙ ΣΤΑ4 ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ

πολιά κεφαλή-ανωγειανή κουζουλάδα

Και σας βρε παλικάρια της φακής ποιος σας εμπιστεύεται; Και η ίδια η μητέρα που σας έφερε στον κόσμο δεν εμπιστεύεται το μπαλαμούτι σας. Έχετε καταντήσει ο περίγελως του κάθε σκεπτόμενου πολίτη...

Αλήθειες

Στα 4 θα πάτε στα 4

Petran36

Καλά...! Εσείς κάνετε αντιπολιτευση νηπιαγωγείου και trollαρετε την κυβέρνηση ότι θα πάει ...στα τέσσερα γιατί δεν έχετε καταλάβει ότι τελικά, στα τέσσερα θα πάμε όλοι...!!! Αυτοί (οι πολιτικοί όλων των κομμάτων) τον έχουν δεμένο τον γάιδαρο τους...

nikos22

Φαντάζομαι μετά την βαρυσήμαντα αυτή συνέντευξη οι δανειστές θα τρέμουν. Είδικα τους λυπάμαι, ρε παιδιά, όταν λέμε ότι δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα. Πιστεύω ότι δεν θα κλείνουν μάτι από το άγχος.

Montazieros

Είχε μια φαγούρα τώρα ο Σοιμπλε που δεν τον εμπιστεύεστε απίστευτη!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει» 


vroutsis2

«Τίποτα δεν καταργείται» τόνισε ο υπουργός Εργασίας – Δυνητικό εργαλείο προς χρήση η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία - «Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης» απάντησε ο Νίκος Παππάς

2
21763880__1_

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους ήταν παραγωγικές και θα συνεχιστουν την ερχόμενη Δευτέρα - Σκανδαλίδης: Η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει

3