Συνάντηση Μητσοτάκη-Πάιατ: Στην ατζέντα η τουρκική προκλητικότητα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Πάιατ: Στην ατζέντα η τουρκική προκλητικότητα

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί και αυτοσυγκράτηση

Συνάντηση Μητσοτάκη-Πάιατ: Στην ατζέντα η τουρκική προκλητικότητα
Συνάντηση με τον Αμερικανό πρεσβευτή, Τζέφρι Πάιατ, είχε την Παρασκευή, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στους Δελφούς ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
.

Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε την προσοχή του στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί και αυτοσυγκράτηση. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Κλείσιμο

 
Εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση τους, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της εντεινόμενης αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.
 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας των δυο χωρών στο πεδίο της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και στη στρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας.
 
Τέλος, στη συνάντηση εξετάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και οι εσωτερικές  πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης