Μπαλαούρας: Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!

Μπαλαούρας: Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!

Είπε ότι τα μέλη της 17Ν «είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» - Μετά το σάλο, «ανακάλυψε» διαστρέβλωση από τα «παπαγαλάκια της διαπλοκής»! - ΝΔ: Γνωστή η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ σε καταδικασμένους τρομοκράτες

Μια απίστευτη τοποθέτηση για την τρομοκρατία στην Ελλάδα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι οργανώσεις όπως η 17Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Βήμα Fm ο κ. Μπαλαούρας ρωτήθηκε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Προτού όμως απαντήσει, ο ίδιος ο κ. Μπαλαούρας ζήτησε να τοποθετηθεί για το κατέβασμα της παράστασης του Εθνικού «η ισορροπία του Nash».

Αναφερόμενος σε σχόλιο του δημοσιογράφου για το αν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή και το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι δεν είναι το ίδιο όπως με το βιβλίο του Σάββα Ξηρού στο οποίο βασίστηκε η αμφιλεγόμενη παράσταση της πειραματικής σκηνής του Εθνικού.

«Εγώ λέω ότι είναι το ίδιο» είπε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γράψει βιβλίο που θα γίνει θεατρικό ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και στο γεγονός ότι το μέλος της 17Ν Σάββας Ξηρός έγραψε όσα πιστεύει ότι έπραττε η 17 Νοέμβρη και το υλικό χρησιμοποιήθηκε σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

«Όχι, δεν είναι» απάντησε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας: «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου...».

Η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

«Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» ρώτησε τον συνομιλητή του και ο Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε με μια τοποθέτηση που σε πολλούς ακούστηκε σαν να μοιάζει με μια sui generis υπεράσπιση της 17Ν.

«Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάσει περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» είπε ο κ. Μπαλαούρας για την 17 Νοέμβρη.

«Όχι, ο φασισμός είναι σε μαζικό επίπεδο δεν είναι ο κακός τραπεζίτης» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όταν ρωτήθηκε αν δικαιολογούνται οι «στοχευμένες» δολοφονίες: «Αλίμονο, οτιδήποτε και να 'ναι δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης».

Ωστόσο, ο κ. Μπαλαούρας αναφερόμενος συγκεκριμένα στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο σενάριο της παράστασης «η ισορροπία του Nash» που κατέβηκε έπειτα από τις αντιδράσεις των οικογενειών των θυμάτων της 17Ν αλλά και της κυβέρνησης των ΗΠΑ υπογράμμισε αναφερόμενος στα μέλη της 17 Νοέμβρη: «Όμως είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία...».

«Υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Όχι» απάντησε ο Μάκης Μπαλαούρας και πρόσθεσε: «Αλλά πρέπει να κάνουμε ορισμένες διαφορές. Εξυπηρετεί η διάκριση γιατί η φασιστική ιδεολογία έχει μια εξολοθρευτική μαζική αντίληψη των πραγμάτων...».

«Ενώ ο Ξηρός είχε μια πιο εξατομικευμένη αντίληψη;» ήταν το επόμενο ερώτημα.

«Όχι μόνο εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές και αυτό έχει μια τεράστια διαφορά κατά την γνώμη μου» τόνισε ο κ. Μπαλαούρας και συμπλήρωσε: «Δεν υποστηρίζω καμία απ' αυτές αλλά διακρίνω».

«Πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση ένας Ρουπακιάς από έναν Ξηρό;» ήταν το επόμενο ερώτημα του δημοσιογράφου προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο σε μια συζήτηση πνευματικού επιπέδου...» σχολίασε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης


Ανακοίνωση ΝΔ: Η ευαισθησία τους απέναντι σε καταδικασμένους τρομοκράτες είναι γνωστή
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, στηλιτεύεται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε τρομοκρατικές ομάδες, για τις οποίες, σύμφωνα με τη ΝΔ, η ευαισθησία του κυβερνώντος κόμματος είναι γνωστή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι "οργανώσεις, όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου".

Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλά αόριστα για "δράση ένοπλων ομάδων".

Και οι δύο επιμελώς ξεχνούν τη λέξη τρομοκρατική πριν την "οργάνωση" και την "ένοπλη ομάδα".

Η ευαισθησία τους απέναντι σε καταδικασμένους τρομοκράτες είναι γνωστή. Αλλά να τους βαφτίζουν σχεδόν "ανθρωπιστές" ξεπερνά κάθε όριο».

Κάνει λόγο για διαστρέβλωση
Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο κ. Μπαλαούρας προσπάθησε να τις «μαζέψει», κάνοντας -ως... είθισται- λόγο για διαστρέβλωση. Ανέφερε, λοιπόν, σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηλείας: «Η διαστρέβλωση των δηλώσεών μου σε σημερινή συνέντευξή στο Vima FM δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο εκτός από το να πληγεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίθεσή μου σε κάθε μορφή βίας, όπως και η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι δεδομένες μέσα από τη μακρόχρονη πορεία μου στην Αριστερά. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στα παπαγαλάκια της διαπλοκής».

Προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και στη Βουλή
Ο κ. Μπαλαούρας επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με τις δηλώσεις που ο ίδιος έκανε νωρίτερα για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Είχε προηγηθεί η κριτική από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, που είπε: «Όταν βγαίνει ο κ. Μπαλαούρας και λέει την περίφημη δήλωση. Οταν μας κυβερνούν άνθρωποι που θεωρούν ότι η 17Ν είχε ιδεολογία υπέρ του ανθρώπου, δεν μπορούμε να σας δώσουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη».

«Σήμερα έδωσα συνέντευξη στο Βήμα Fm με αφορμή το κατέβασμα του θεατρικού έργου για τον Σάββα Ξηρό. Μίλησα επ' αυτού. Περίμενα την επίθεση, αλλά να βάλουν σαν προμετωπίδα τον ακροδεξιό Γεωργιάδη δεν το περίμενα» αντέδρασε ο κ. Μπαλαούρας.

Και συμπλήρωσε: «Έχω την απομαγνητοφώνηση όσων είπα. Ανέφερα, λοιπόν, όταν ρωτήθηκα για τις δολοφονίες: "Είναι λαθεμένο, δεν υποστηρίζω τίποτα από αυτά, απλώς είχαν μια αντίληψη μιας καλής κοινωνίας και ότι οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν" και συνέχισα για το φασισμό και άλλα. Διαφωνώ με την αντίληψή τους, με όλα αυτά που κάνανε, σκοτώνοντας τους ανθρώπους, γιατί είναι αναφαίρετη η αξία της ζωής και όλα αυτά... τα λεω για την αποκατάστασης της αλήθειας».

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε, λέγοντας «έχει παλιώσει η καραμέλα του ακροδεξιού. Καλό θα ήταν να πείτε ότι κάνατε λάθος και είναι ανοησία. Γιατί δεν υπάρχει διαβάθμιση στους δολοφόνους και δεν μπορείτε να έρχεστε στη Βουλή και να λέτε για καλούς δολοφόνους. Είναι δολοφόνοι τρομοκράτες και δεν είναι νοητό μέσα στη Βουλή εμμέσως να τους δικαιώνετε».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Μάκης Βορίδης, που είχε τον εξής διάλογο με τον κ. Μπαλαούρα.

Μ. Βορίδης: Δολοφονίες για καλό σκοπό υπάρχουν;

Μ. Μπαλαούρας: Δεν είπα αυτό.. ήμουν πάντα απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και τις δολοφονίες

Μ. Βορίδης: Επειδή υπάρχουν οικογένειες με θύματα και πόνο, καλό θα ήταν να είμαστε καθαροί με δηλώσεις χωρίς παρερμηνείες. 

ΣΧΟΛΙΑ (187)

Sir Taki Gate7

Εισαγγελέας υπάρχει; Ο τύπος επικροτεί την ωμή βία και προάγει την ένοπλη αυθαίρετη δράση.

Κυριάκος Ιωαννίδης

Μπαλαούρο θέλει ο τύπος.

Idiots Stalinists

Who voted for them ???

Ερωτών

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, οι με επίκεντρο τον άνθρωπο, έκαψαν το σπίτι του Φλαμπουράρη!! Πληρώνει η ιστορία!!!

nik

Δεν πα να λέτε και να γράφετε ο,τι θέλετε ο κ. τίποτα θα κάνει την μπάζα του σαν βουλευτής. Οι υπόλοιποι συνταξιούχοι με τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσουμε κότες, γίδες και κουνέλια για να φάμε όπως κάναμε στα Λεχαινά στη δεκαετία του 50. Να είστε καλά συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ και ανθρωπιστές της 17Ν.

kyriakos

Πυργιωτες!!!

panos

Τι να κάνουμε έχουμε και εμείς τα φασιστοειδή μας. Κατά τα άλλα όμως ανθρωπάκι είναι, μάλλον δε κατάλαβε αυτό που είπε.

ok

Πολυ μελανι για το ....τιποτα του χωριου. Εδω στα Λεχαινα τον εχουμε για να σπαμε πλακα, εμεις της Ακροδεξιας που ουτε σκοτωνουμε, ουτε εξυμνουμε δειλους, που σκοτωνουν συναθρωπους τους και παντοτε πισωπλατα.

Κ

Δεν χρειαζεται να ακούσεις! Απλά να κοιταχτείς στον καθρέφτη! Και μετα κοίταξε γύρω σου πως καταντήσατε αυτή τη χώρα εδώ και 40 χρόνια αριστεροί φασιστο-θολοκουλτουριάρηδες!!!

Τάκης

Υπάρχουν οι φασίστες και οι συριζοφασίστες...τα ίδια σκ@τ@ είναι και οι δύο

ΚΥΠΡΙΟΣ

Ιδεώδες υπέρ του ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ, προφανώς, ανθρώπου. Κι όμως, μια συμμορία που ποτέ δεν έκρυψε το μίσος και την πρόθεση να ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ όσους διαφωνούν στο... όνομα της δημοκρατίας, έχει επιλεγεί από το λαό, ΔΙΣ μάλιστα, να τον διοικεί! Απόδειξη ότι η δημοκρτία δεν αρμόζει σε όλους τους λαούς - και δεν εννοώ μόνο της Μ. Ανατολής... Φυσικά αρκετοί ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ- αντί για δυτικοί- δε δηλώνουν;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

068_AA_12072019_983621

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου στη γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι είναι με λύπη που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας άκουσε τις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας 

4854969

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, συμμετείχε σήμερα στην άτυπη έκτακτη Διάσκεψη με θέμα τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Μεσόγειο

xatzidakis_main2

Ο υπουργός Ενέργειας έκανε λόγο για ιδεοληπτικές πολιτικές, που οδήγησαν τη ΔΕΗ στην κατάρρευση και σε «ελεύθερη πτώση» τη μετοχή της, ενώ χαρακτήρισε τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ ως απόλυτα καταστροφικές και προανήγγειλε την κατάργησή τους - «Οι καταναλωτές δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά στους λογαριασμούς που θα πληρώσουν, αυτό είναι δέσμευση» 

16