Η γραβάτα του Μπαλάφα, το κοστούμι του Φίλη και οι «12» με τον θρησκευτικό όρκο

Η γραβάτα του Μπαλάφα, το κοστούμι του Φίλη και οι «12» με τον θρησκευτικό όρκο

Ο πανικός με τους δημοσιογράφους, τα ψηλοτάκουνα της Τζάκρη, είναι μόνο μερικά από τα «highlight» της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης

Η γραβάτα του Μπαλάφα, το κοστούμι του Φίλη και οι «12» με τον θρησκευτικό όρκο
Ο πανικός με τους δημοσιογράφους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, η γραβάτα του Γιάννη Μπαλάφα, το κοστούμι του Νίκου Φίλη, το... στυλιστικό σχόλιο που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, τα ψηλοτάκουνα της Θεοδώρας Τζάκρη αλλά και τα... γεμιστά της κυρίας Φωτίου, είναι μόνο μερικά από τα... «highlight» της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.

Πριν καν αρχίσει η ορκωμοσία, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο επικρατούσε πανδαιμόνιο από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι έδιναν μια πραγματική μάχη για να πάρουν μια δήλωση από τους νέους υπουργούς. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν ότι εκείνοι έφταναν από διαφορετικές κατευθύνσεις και ταυτόχρονα με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να τρέχουν πανικόβλητοι δεξιά και αριστερά για να τους προλάβουν, να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, να σπρώχνονται και να φωνάζουν, κι όλα αυτά on camera! 

Μάλιστα, εξαιτίας των... «γαλλικών» που ακούγονταν στον «αέρα» μεταξύ των δημοσιογράφων, αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν να διακόψουν τη σύνδεση με το Προεδρικό Μέγαρο, ουκ ολίγες φορές!

Κλείσιμο
Όσον αφορά στους υπουργούς, εντύπωση προκάλεσε η... γραβάτα του Γιάννη Μπαλάφα.
Κι όμως, το γεγονός πως ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποφάσισε να φορέσει γραβάτα σχολιάστηκε και στο Twitter.

Ενδεικτικό είναι το παρακάτω σχόλιο ενός χρήστη του Διαδικτύου ο οποίος έγραψε: «Μπαλάφας με σκούρο κοστούμι ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΑ! Δε χρειάζεται να κρύβεται πια».

Την ίδια ώρα, άλλη μια στυλιστική επιλογή έγινε αντικείμενο σχολιασμού εντός του προεδρικού Μεγάρου, ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες. Η αλήθεια, άλλωστε, είναι πως δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Νίκο Φίλη με κουστούμι.

Τις εντυπώσεις «έκλεψαν», όμως και οι ψηλοτάκουνες, μπεζ γόβες της κυρίας Τζάκρη, ενώ η Θεανώ Φωτιού κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση, με την απίθανη δήλωση που έκανε μετά την ορκωμοσία για τα... γεμιστά!

Η νέα υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης είπε στους δημοσιογράφους, οι οποίοι  έσπευσαν να πάρουν μια δήλωσή της, πως χρειάζεται και εφευρετικότητα για να βγούμε από το μνημόνιο και σε εκείνο το σημείο ήταν που έφερε ως παράδειγμα τα γεμιστά!

«Τι είναι τα γεμιστά; Λίγες ντομάτες, λίγο ρύζι και να ένα ωραίο φαγητό. Κάπως έτσι, κόβοντας από δω και δίνοντας από εκεί, η λύση θα βρεθεί», είπε η κυρία Φωτίου, εξηγώντας τι σημαίνει «νοικοκύρεμα».

Γενικά, πολλά ήταν τα «πηγαδάκια» μεταξύ των νέων υπουργών κατά τη διάρκεια της αναμονής τους για την υπογραφή του διορισμού τους, αλλά και αργότερα, μετά το πέρας της ορκωμοσίας. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη φωτογραφία του νέου κυβερνητικού σχήματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Φωτογραφίες από την ορκωμοσία 

Η γραβάτα του Γιάννη Μπαλάφα


Οι γόβες της κυρίας Τζάκρη 
 





Ο χαμός με τους δημοσιογράφους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο






Η Σία Αναγνωστοπούλου




Το κοστούμι του Νίκου Φίλη


Η κυρία Φωτίου μιλάει για τα... γεμιστά




Ποιοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο

Πάντως, τα περισσότερα μέλη της νέας κυβέρνησης αποφάσισαν να ορκιστούν με πολιτικό όρκο και μόνο 12 επέλεξαν τον θρησκευτικό όρκο. 

Πρόκειται για τους:

Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Παναγιώτη Καμμένο, υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Χρήστο Σπίρτζη, υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας,  Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τρύφωνα Αλεξιάδη, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Μάρκο Μπόλαρη, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τέρενς-Σπένσερ-Νικόλαο Κουίκ, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό.
Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Ιωάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών
Δημήτριο Καμμένο, υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σημειώνεται πως κατά τη σημερινή τελετή δεν ορκίστηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (υπεύθυνος για την μεταναστευτική πολιτική) Ιωάννης Μουζάλας, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, καθώς αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητές του.


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης