Κόντρα Πανούση - Διαμαντόπουλου για τον παιδοκτόνο και την αυτοδικία

Κόντρα Πανούση - Διαμαντόπουλου για τον παιδοκτόνο και την αυτοδικία

Πανούσης: Ο Διαμαντόπουλος μαζεύει υπογραφές να με διώξει - Διαμαντόπουλος: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Κόντρα Πανούση - Διαμαντόπουλου για τον παιδοκτόνο και την αυτοδικία
Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου δόθηκε μέσω αναρτήσεων στο facebook, αλλά και με αιχμές σε συνεντεύξεις τους.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος επιτέθηκε στον υπουργό με αφορμή τη δήλωση του κυρίου Πανούση για το «νόμο των φυλακών», όταν είπε πως άνθρωποι όπως ο παιδοκτόνος βρίσκουν πολύ γρήγορα το θάνατο μέσα στις φυλακές. «Όταν ένας υπουργός "ταΐζει"-μέσω της ευκολίας με την οποία αποδέχεται την ύπαρξη αυτοδικίας-το πιο συντηρητικό & εκδικητικό κομμάτι της κοινωνίας, αναγκάζοντας συντρόφους να αρθρογραφούν με τέτοιο περιεχόμενο σε φίλια μέσα τότε δεν ψιχαλίζει» έγραψε ο κύριος Διαμαντόπουλος, ανεβάζοντας ένα άρθρο με τίτλο «Αρκετά, κύριε Πανούση».

Κλείσιμο


Μετά την παρέμβαση στο θέμα του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, που δήλωσε πως οφείλουμε να οικειοποιούμε το κοινό με τις αρχές της δικαιοσύνης και όχι τις αγριότητες της αυτοδικείας, αποδοκιμάζοντας έτσι τη δήλωση Πανούση, ο κύριος Διαμαντόπουλος επανήλθε: «Αφήνω στη κρίση σας την αναπόφευκτη σύγκριση μεταξύ των δύο αλλά και υπενθυμίζω τις τοποθετήσεις του Πανούση σε σημεία που είχε επιλέξει η αντιπολίτευση για να ασκήσει "αντιπολίτευση" στο πιο προοδευτικό νομοσχέδιο Υπ.Δικαιοσύνης που είχε κατατεθεί τα τελευταία χρόνια».



Εν τω μεταξύ, με κείμενό του με τίτλο «Νηφάλια», ο Γιάννης Πανούσης ανέλυσε μέσω facebook την επίμαχη θέση του (δείτε αναλυτικότερα εδώ) και έγραψε προς όσους τον κατέκριναν: «Αυτοί που κάθε τρεις και λίγο ζητάνε την παραίτησή μου ή την αποπομπή μου δεν βαρέθηκαν; Μήπως είδαν ή διάβασαν τα ποσοστά της κοινής γνώμης για την επέμβαση στην κατειλημμένη από μη πανεπιστημιακούς Πρυτανεία; Δεν κατανοούν ότι βρίσκονται πολύ μακρυά από την κοινωνία και απλώς αυτο-αλληλο-βαυκαλίζονται ότι είναι κήνσορες των πάντων (πλην του εαυτού τους)» και ακόμα «Μερικοί "δικαιωματίες" (sic) βρίζουν χυδαία και λιντσάρουν όποιον κάνει χρήση του δικαιώματος διαφωνίας. Έλεος».



Παράλληλα, με συνέντευξή του, ο κύριος Πανούσης αναφέρθηκε ονομαστικά στον Βαγγέλη Διαμαντόπολο, λέγοντας πως μαζεύει υπογραφές για να τον διώξει ο πρωθυπουργός από την κυβέρνηση, για να έρθει νέα ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έγραψε: «Ο-κατά τα άλλα-νηφάλιος Αν.Υπ.Προ.Πο μέσα στον πανικό,που του έχει προκληθεί από τις αντίδρασεις σε δηλώσεις και πράξεις του,έφτασε σε συνέντευξη του να δηλώσει πως έχω ζητήσει την συλλογή υπογραφών για την αποπομπή του... "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην"».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης