Στρατούλης: Στοπ στη μείωση των συντάξεων - Επαναφορά 13ης σύνταξης

Στρατούλης: Στοπ στη μείωση των συντάξεων - Επαναφορά 13ης σύνταξης

«Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας και θα υλοποιήσουμε όλα όσα είπαμε προεκλογικά γιατί για αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός»

Στρατούλης: Στοπ στη μείωση των συντάξεων - Επαναφορά 13ης σύνταξης
Την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

«Θα ξεκινήσουμε με το κοινωνικό πακέτο, κυρίως για την ανθρωπιστική κρίση και κάποια πράγματα που αφορούν στον τομέα της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τουλάχιστον να σταματήσει η λεηλασία και να γίνει μια καινούργια αρχή» ανέφερε στον Ant1 ο κ. Στρατούλης. 

Για την 13η σύνταξη ανέφερε ότι θα αποκατασταθεί άμεσα αφού είναι έτοιμο το νομοσχέδιο. «Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας και θα υλοποιήσουμε όλα όσα είπαμε προεκλογικά γιατί για αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης. Διευκρίνισε, ότι αυτό δεν θα συμβεί για το Πάσχα. 

Κλείσιμο
Ο κ. Στρατούλης είπε ότι με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα επιστραφούν τα 360 ευρώ στους ηλικιωμένους ανασφάλιστους του ΟΓΑ. Για εμάς, είπε ο υπουργός, «e-mail Χαρδούβελη» δεν υπάρχει, ούτε για τα όρια ηλικίας, ούτε για τη μείωση συντάξεων.

Επίσης ο υπουργός είπε, ότι εκτός από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές θα καταργηθεί και η «ρήτρα θανάτου». «Έχουμε πει ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα είναι να σταματήσει η μείωση των συντάξεων και δεύτερο η επαναφορά της 13ης σύνταξης». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης