Παρέμβαση Μοσκοβισί: Στις εκλογές οι Έλληνες να δείξουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ

Παρέμβαση Μοσκοβισί: Στις εκλογές οι Έλληνες να δείξουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ

Λίγο μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανακοίνωση για προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιανουαρίου, οι Ευρωπαίοι έδειξαν τις προθέσεις τους...

Παρέμβαση Μοσκοβισί: Στις εκλογές οι Έλληνες να δείξουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ
Νέα παρέμβαση από τον Επίτροπο Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, είχαμε αμέσως μετά την αποτυχία εκλογής του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αφήνοντας, ουσιαστικά, να διαφανεί και πάλι η... προτίμηση της Κομισιόν στις πολιτικές δυνάμεις εκείνες, με τις οποίες οι Βρυξέλλες συνεργάστηκαν και συνεργάζονται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο Γάλλος Επίτροπος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η ελληνική κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία αυτή, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει και πάλι για το μέλλον της χώρας. Μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη και μία ευρεία στήριξη, τόσο από τους Έλληνες ψηφοφόρους όσο και από τους πολιτικούς ηγέτες, για την απαραίτητη ελληνική μεταρρυθμιστική διαδικασία, θα είναι ουσιαστικής σημασίας για να ευημερήσει και πάλι η Ελλάδα μέσα στη ζώνη του ευρώ».

Με τη δήλωση αυτή, ο κοινοτικός Επίτροπος στέλνει ουσιαστικά ένα σαφές μήνυμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, την οποία συνδέει τόσο με την ψήφο των Ελλήνων στις εθνικές εκλογές, όσο και με μια δέσμευση από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι θα παραμείνει προσηλωμένος στο πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις, που κρατούν την Ελλάδα εντός της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης