Μοσκοβισί: Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι να τιμωρήσει αλλά να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας

Μοσκοβισί: Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι να τιμωρήσει αλλά να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας

Ο ευρωπαίος επίτροπος τάχθηκε υπέρ των ποιοτικών και όχι των ποσοτικών μεταρρυθμίσεων - «Οι πολίτες όταν πληρώνουν φόρους θέλουν να δουν που πάνε τα λεφτά τους και θέλουν ποιοτικές υπηρεσίες από το κράτος»

Μοσκοβισί: Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι να τιμωρήσει αλλά να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας
Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γάλλος επίτροπος αναγνώρισε ότι έχουν γίνει «πολλές θυσίες» από τον ελληνικό λαό και τάχθηκε υπέρ των ποιοτικών και όχι των ποσοτικών μεταρρυθμίσεων. Πρόσθεσε, δε, με νόημα ότι «ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι να τιμωρήσει. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες και να βοηθήσουμε».

Κλείσιμο
«Οι πολίτες όταν πληρώνουν φόρους θέλουν να δουν που πάνε τα λεφτά τους και θέλουν ποιοτικές υπηρεσίες από το κράτος.  Αυτή η προσέγγιση αποτελεί την προσέγγιση του μέλλοντος» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσίασε στον ευρωπαίο επίτροπο τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τους τελευταίους 18 μήνες στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και του προσωπικού, αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «έχουμε αναλάβει με θάρρος και αποφασιστικότητα την ιδιοκτησία αυτών των μεταρρυθμίσεων και συζητάμε μαζί με τους εταίρους μας τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μπορέσουμε  να τις υλοποιήσουμε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης