Τσίπρας: Δεν θα καθορίζουν οι αγορές το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρέπεια

Τσίπρας: Δεν θα καθορίζουν οι αγορές το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρέπεια

Στις 29 Δεκεμβρίου θα τερματιστεί η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση»

Τσίπρας: Δεν θα καθορίζουν οι αγορές το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρέπεια
«Επιλογή πολιτικά απονομιμοποιημένη» και «συνάμα αδύνατη να δώσει την ευρεία συναίνεση που καλεί ο νομοθέτης» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την επίσπευση της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου ανακοινώθηκε μια μέρα «μετά την παραδοχή από όλες τις πολιτικές πλευρές ότι υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο».

Κλείσιμο


Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η επίσπευση της εκλογής Προέδρου «ισοδυναμεί με επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη λαϊκή ετυμηγορία και αυτό είναι θετική εξέλιξη».

«Επιτέλους σήμερα γνωρίζουμε την ημερομηνία σταθμό, την 29η Δεκεμβρίου που θα τερματιστεί η καταστροφική θητεία της κυβέρνησης του Μνημονίου», τόνισε ο κ. Τσίπρας ταυτίζοντας την ημερομηνία που έχει οριστεί να γίνει η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, προεξοφλώντας δηλαδή ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος.

«Έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε με ουσία και περιεχόμενο ευτυχές το νέο έτος» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι εξ ανάγκης επέσπευσε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

«Η επίσπευση των διαδικασιών κάνει αυτό που επι της ουσίας ζητά η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση αντιδρά σθεναρά κατηγορώντας για πολιτική αποσταθεροποίηση», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την άποψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επιτάχυνση της εκλογής Προέδρου «έγινε εξ ανάγκης και όχι από πολιτική επιλογή γιατί η αντίδραση σε αυτή την πολιτική έχει λάβει καθολικό χαρακτήρα».

«Ο λαός επιβάλει σε αυτή την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και φυγή προς τα εμπρός», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε την «επίσπευση των εξελίξεων μια λαική και δημοκρατική νίκη».


Μάλιστα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και το δίλημμα των εκλογών.

«Στις εκλογές που έρχονται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας «θα αντιπαρατεθούν δύο μοντέλα: Από τη μια η πολιτική Σαμαρά και από την άλλη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που με συγκεκριμένα και σταθερά βήματα με σιγουριά και ασφάλεια από την πρώτη ημέρα της νέας διακυβέρνησης όπως αναλυτικά περιγράψαμε στο σχέδιο της ΔΕΘ».
Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση
Χρόνος αλλαγής και ελπίδας για Ελλάδα και Ευρώπη θα είναι το νέο έτος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας» είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει λύσεις προς όφελος του λαού και του τόπου».

Πάμε, όπως είπε, σε μια αναμέτρηση που το δίλημμα είναι αν θα συνεχιστεί η όχι λιτότητα, αν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα, αν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις αν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ και κάλεσε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση και να μετατρέψουν την αντίδρασή τους σε δύναμη αλλαγής. «Δεν είναι οι αγορές που θα καθορίζουν το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρέπεια» ανάφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο λαός «τρομοκρατείται μην τυχόν συνεχιστεί το μαρτύριο των νέων μέτρων».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης