Σε νευρική κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ: Μηλιός «αδειάζει» Μητρόπουλο

Σε νευρική κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ: Μηλιός «αδειάζει» Μητρόπουλο

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Μηλιού για τις δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατακτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι πιθανό να συνεχίσει μνημονιακές πολιτικές»

Σε νευρική κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ: Μηλιός «αδειάζει» Μητρόπουλο
Σε μία σκληρή δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός καλεί τον Αλέξη Μητρόπουλο είτε να ανασκευάσει, είτε να επανεξετάσει τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να μαζέψουν 
 τις δηλώσεις Μητρόπουλου που από χθες έχουν προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, από την στιγμή που ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανασκευάζει αλλά επιμένει σε αυτά που είπε περί συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής, αν το κόμμα του δεν έχει αυτοδυναμία.

«Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα τελειώνουμε με τα μνημόνια και την λιτότητα. Όποιος νομίζει ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μπορεί ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, θα πρέπει να επανεξετάσει ο ίδιος τη θέση του και την στάση του στον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιός, για να προσθέσει με νόημα ότι «αυτό το λέει με απόλυτη κατηγορηματικότητα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δε θα ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές», κατέληξε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδοκιμάζοντας δημοσίως τον κ. Μητρόπουλο.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Μητρόπουλος επέμεινε στην θέση του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πως θα περάσουν από την Βουλή οι νόμοι για επαναφορά του κατώτατου μισθού, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία; Πρέπει ο λαός κι εμείς να σταματήσουμε τις πολυφωνίες και να στηρίξουμε τον Πρόεδρο. Φανταστείτε να μην έχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Πως θα πάει να βάλει αίτημα διαγραφής του χρέους στη Μέρκελ;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης