Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκης και Κατριβάνου στο πλευρό του Σάββα Ξηρού

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκης και Κατριβάνου στο πλευρό του Σάββα Ξηρού

Ζήτησαν την αποφυλάκιση του καταδικασθέντος τρομοκράτη επισημαίνοντας ότι έχει 93% αναπηρία και πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας - «Εχει τα ίδια δικαιώματα» με τους άλλους φυλακισμένους, είπε ο Τάσος Κουράκης και ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει στον Σάββα Ξηρό τη δυνατότητα να μην αργοπεθαίνει - Στις 26 Ιουνίου η απόφαση

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκης και Κατριβάνου στο πλευρό του Σάββα Ξηρού
Το αίτημα του καταδικασθέντος μέλους της «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση και κατ' οίκον στηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου. 

«Θέλω να πιστεύω, επειδή η πολιτεία δεν εκδικείται ότι θα δικαιωθεί το αίτημα για κατ' οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού», ειπε ο κ. Κουράκης και συνέχισε αναφερόμενος στους φυλακισμένους γενικώς: «Τιμωρήθηκαν και μπήκαν στην φυλακή. Δεν μπήκαν στη φυλακή για να τιμωρηθούν». 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Τάσου Κουράκη στα αδικήματα που έχει τελέσει ο Σάββας Ξηρός. «Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον βιαστή, στον εκτελεστή και στον προδότη με ένα άλλο που έχει κάνει ένα οποιοδήποτε αδίκημα. Θα πρέπει να αποσυνδέσουμε αυτά τα πράγματα και να καταλάβουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν πρόσημ», υποστήριξε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε: «Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να καταλάβει ότι ανεξάρτητα από το αδίκημα για το οποίο έχουν δικαστεί και καταδικαστεί από τα δικαστήρια έχουν τα ίδια δικαιώματα».

Κλείσιμο







«Ήρθαμε με την ιδιότητά μας ως βουλευτές της επιτροπής της βουλής έχοντας δει επανειλημμένα την αθλιότητα που επικρατεί μέσα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και πόσο ακατάλληλο είναι αυτό το πράγμα» δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

Η κυρία Κατριβάνου πρόσθεσε ότι μέσα στο νοσοκομείο των φυλακών υπάρχει πολυανθεκτική φυματίωση λέγοντας εν συνεχεία: «πώς ένας άνθρωπος (εννοώντας τον Σάββα Ξηρό) με σκλήρυνση κατά πλάκας, με τόσο βεβαρυμμένο και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, βρίσκεται σε αυτούς τους χώρους που ο,τιδήποτε άλλο εκτός από νοσοκομείο θυμίζει, είναι στοίβαγμα ανθρώπων και δεν υπάρχει καμία μέριμνα».

Η κυρία Κατριβάνου είπε ότι με αυτό το δεδομένο και σαν κράτος δικαίου δε θέλουμε να εξοντώσουμε τους ανθρώπους, δεν είναι η αντίληψή μας αυτή για την τιμωρία και έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο που είναι βαριά άρρωστος, δεν αυτοεξυπηρετείται, έχει 93% αναπηρία, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και θα πεθάνει.

«Πιστεύουμε» πρόσθεσε «ότι η πρότασή μας για κατά οίκον νοσηλεία με όλα τα περιοριστικά μέτρα είναι η καταλληλότερη».

Ο κ. Κουράκης και η κυρία Κατριβάνου ζήτησαν την αποφυλάκιση του καταδικασθέντος τρομοκράτη επισημαίνοντας ότι έχει 93% αναπηρία και πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η απόφαση του δικαστηρίου Πειραιά επί του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για μετατροπή της φυλάκισής του σε κατ' οίκον νοσηλεία θα γνωστοποιηθεί στις 26 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης