Κυρ. Μητσοτάκης: 7.000-8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2013

Κυρ. Μητσοτάκης: 7.000-8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2013

Ο υπουργός παραδέχεται ότι κρατά «μικρό καλάθι» ως προς τον εντοπισμό «μαϊμού» πτυχίων και δικαιολογητικών πρόσληψης

40 δισ. ευρώ φέτος  από τα νοικοκυριά!
Κυρ. Μητσοτάκης: 7.000-8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2013
Περισσότερες προσλήψεις το 2014 σε σχέση με όσες έγιναν φέτος «υποσχέθηκε» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «Διαύγεια».

Ο υπουργός εξήγησε ότι, έως το τέλος του 2013, θα έχουν πραγματοποιηθεί 7.000-8.000 προσλήψεις (σ.σ. μέσω του μέτρου 1/5) και εκτίμησε ότι «το 2014 οι προσλήψεις θα είναοι σημαντικά περισσότερες, λόγω του 1/5 και του 1/1 (αναγκαστικές αποχωρήσεις)».

Πάντως, παραδέχθηκε ότι κρατά «μικρό καλάθι» αναφορικά με τον επανέλεγχο για τον εντοπισμό «μαϊμού» πτυχίων και δικαιολογητικών πρόσληψης, παρά τις αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις που έκανε ο ίδιος, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, που μιλούσε για 100.000 προσλήψεις με  «μαϊμού» πτυχία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «έγινε μια αναφορά για πλαστά δικαιολογητικά. Εχει σταλεί εγκύκλιος για να επανεξεταστούν, αλλά ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από έναν έλεγχο σε συγκεκριμένη κατηγορία -των δημοτικών αστυνομικών- διαπιστώσαμε ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία. Υπάρχουν διαφορετικά δικαιολογητικά σε κάθε περίπτωση και έλλειψη, σε πολλές περιπτώσεις, βάσης δεδομένων για να συγκριθούν τα στοιχεία».

Επιπροσθέτως, ανέφερε πως, από τις περίπου 2.100 περιπτώσεις που ελέγχονται για πειθαρχικά παραπτώματα, οι 960 έχουν μπςει σε αυτοδίκαιη αργία και 223 τέθηκαν σε αναγκαστική αποχώρηση.
Κλείσιμο

Πέραν αυτών, ο υπουργός υπερασπίστηκε τις διατάξεις του νομοσχεδίου που «διορθώνουν», όπως είπε, τον τρόπο χορήγησης αδειών σε δημοσίους υπαλλήλους, εξηγώντας: «Η μηχανογραφική άδεια θεσπίστηκε το Μάιο του 1989, όταν η τότε κυβέρνηση θεώρησε ότι κάποιος μπορεί να πάρει άδεια λόγω χρήσης Η/Υ. Σήμερα θεωρούμε ότι αυτό είναι αναχρονιστικό και πρέπει να καταργηθεί. Διορθώνουμε τις αναρρωτικές και από 4 ημέρες που μπορούσε να πάρει κάποιος από τη «σημαία», το κατεβάζουμε στις 2».

Σημείωσε δε, ότι σε ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων είναι αυξημένος ο αριθμός -ξεφεύγει από τη στατιστική ανάλυση- λήψης αδειών επαπειλούμενης κύησης.

«Πρέπει να χορηγείται» όπως είπε, «για τους σωστούς λόγους», ενώ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φέρει το επόμενο διάστημα ρύθμιση και για τη συγκεκριμένη κατηγορία αδειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης