Οι λίστες Παπανδρέου και Βενιζέλου

Οι λίστες Παπανδρέου και Βενιζέλου

Από ποιους θα απαρτίζεται η νέα κυβέρνηση - Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η ΝΔ θα επιδιώξει περιορισμένη συμμετοχή - Τι θα ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση

Οι λίστες Παπανδρέου και Βενιζέλου
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της κυβέρνησης, η ΝΔ ενδιαφέρεται για πολύ λίγες και πολύ συγκεκριμένες θέσεις, που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση και την παρακολούθηση της χθεσινής συμφωνίας, αλλά και με την προετοιμασία της δικής της, όπως ελπίζει, επόμενης μέρας. Συγκεκριμένα, πέραν του βέτο για την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ενδιαφέρεται για την οικονομία, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την εκπροσώπηση της νέας κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι η ΝΔ θα τοποθετήσει και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Με αυτά τα δεδομένα το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει τις δικές του λίστες. Όλοι, βέβαια, έχουν θέσει εαυτούς στη διάθεση των αρχηγών για να κλείσει η συμφωνία. Απλά η κυβέρνηση αγωνιά για την ανάγκη να υπάρχει συνέχεια και η νέα κυβέρνηση να είναι αποτελεσματική.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει τον Δημήτρη Ρέππα, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννη Ραγκούση, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μανόλη Όθωνα, τη Φώφη Γεννηματά και άλλους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στηρίζει κι αυτός τον Ανδρέα Λοβέρδο, επιπλέον τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και προτείνει  νέα πρόσωπα, όπως ο Κώστας Καρτάλης και ο Νάσος Αλευράς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης