"Μόνη λύση οι εκλογές"

"Μόνη λύση οι εκλογές"

Τα σενάρια περί δραχμής  τα διακινούν στελέχη  του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος της  ΝΔ, ζητώντας μείωση φορολογικών συντελεστών και του ΦΠΑ

Στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς
«Μόνη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο είναι οι εκλογές!». Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ κ Αντώνης Σαμαράς απέρριψε τα όποια σενάρια περί συγκυβέρνησης ή συναίνεσης σε νέα μέτρα, για τα οποία πιέζουν οι εταίροι μας και οι δανειστές μας.  

Μιλώντας στα πλαίσια της από  της 76ης ΔΕΘ, ο  κ. Σαμαράς  άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση  και προσωπικά στον πρωθυπουργό  κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά τρόπο που  δεν άφηνε κανένα περιθώριο συναίνεσης. «Ανάπτυξη τώρα, όχι πρώτα σταθεροποίηση» είπε ο κ. Σαμαράς και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για πολιτική ύφεσης που ακολουθεί ενώ ζήτησε ξανά την μείωση των φορολογικών συντελεστών με παράλληλη αυστηροποίηση των ποινών.

Αναφερόμενος  στο πρόσφατο χαράτσι στα ακίνητα  είπε: «εγώ δεν λέω στον κόσμο να μην πληρώσει λέω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει». Απέδωσε δε στις «φορολογικές επιδρομές την μείωση των εσόδων και την αύξηση των δαπανών» και ζήτησε αντιστροφή της πορείας αυτής.

Ζητούμε φόρο επιχειρήσεων και μερισμάτων 15%, ο φόρος φυσικών προσώπων να επιστρέψει στο 40% και σε δύο με τρία χρόνια στο 30%, ο ΦΠΑ να επιστρέψει εκεί που ήταν,  να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές και το αφορολόγητο να επιστρέψει στις 12.ΟΟΟ ευρώ. 



«Η κυβέρνηση  των μαθητευόμενων μάγων θα φορολογήσει και τον αέρα που αναπνέουμε και ο κόσμος θα κρατά την αναπνοή του» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η οικονομία χρειάζεται ένα θετικό σοκ που θα προκαλέσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με άξονες την μείωση των φόρων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Πρότεινε, δε, αναθεώρηση του Συντάγματος και ενοποίηση των υπουργείων –το πολύ μέχρι 12 ανεφερε χαρακτηριστικά- καθώς και συνολική διοικητική μεταρρύθμιση. Ενώ δέχθηκε την ανάγκη μείωσης του κράτους διαφώνησε με τις μαζικές απολύσεις σε συνθήκες κρίσης που προωθεί η κυβέρνηση.  

Ο κ. Σαμαράς  επιτέθηκε συνολικά στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Γιώργο Παπανδρέου καταλογίζοντάς του την ευθύνη για το ότι «εκβίασε εκλογές το 2009 και ακολούθως χειρίστηκε τα πράγματα κατά τρόπο που οδήγησε στο Μνημόνιο. Αναφέρθηκε στην υπόθεση με τις καταγγελίες για το «μαγείρεμα του ελλείμματος του 2009» από μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας λέγοντας ότι «θα είμαστε αμείλικτοι αν αποδειχθούν μεθοδεύσεις για το έλλειμμα».  
Ο ίδιος, δε, πρόσθεσε ότι τα 10 από τα συνολικά 36 δισεκατομμύρια ευρώ, στα οποία έφτασε το ύψος του ελλείμματος το 2009, προστέθηκαν από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.  
Πλήρης  ομολογία αποτυχίας 

Ο κ. Σαμαράς  άσκησε σκληρή κριτική και στους  πρόσφατους χειρισμούς της κυβέρνησης τόσο για την συμφωνία της 21ης Ιουλίου και για την διακοπή των συνομιλιών με την Τρόικα που οδήγησαν σε νέα μέτρα. «Δεν είναι αυτά πλήρης ομολογία αποτυχίας; Θέλουν να πιστέψουμε ότι το 2012 με τους φόρους θα υπάρξει πλεόνασμα». Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε: «δεν ανορθώνεται έτσι η αξιοπιστία στην Ευρώπη». 

Συνεχίζοντας  είπε ότι «αυτή η πολιτική έχει αποτύχει. Έπεσαν έξω σε όλους τους στόχους τους, αύξησαν τις δαπάνες  του κράτους, το πρόγραμμά τους προκάλεσε  ύφεση που ακυρώνει όλες τις θυσίες στις οποίες υπέβλαλλαν τον λαό. Παρόλα αυτά συνεχίζουν την λάσπη και διακινούν ότι εμείς θέλουμε την επιστροφή στην δραχμή. Άλλοι και μάλιστα επώνυμοι υπουργοί διακινούν σενάρια επιστροφής στην δραχμή». Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε ότι δεν συμφωνεί με την σιωπή του στρατώνα. 

«Εφαρμόστηκε λάθος πολιτική τι θα έπρεπε να κάνω να σιωπήσω και να συμμορφωθώ προς τα υποδείξεις;» ρώτησε ρητορικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι λειτουργούν διχαστικά και καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και αντί να ενώνουν διχάζουν.

Στράφηκε πάντως εναντίον των ακραίων αντιδράσεων των κοινωνικών ομάδων που στρέφονται ενάντια στον στόχο τους. 

Έδωσε το δικό του  πλαίσιο για την συζήτηση που  γίνεται στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ότι θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους της ΕΕ «εμείς ζητούμε να μας δωθεί η ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και θα παραμείνει και στο ευρώ». Ζήτησε την στήριξη όλων των Ελλήνων και ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καρκινοβατεί αλλά μαζί της βουλιάζει όλη η Ελλάδα. 

Ο πρόεδρος της  ΝΔ μίλησε, επίσης, για αξιοποίηση του πλούτου της χώρας διευκρινίζοντας ότι άλλο αξιοποίηση και άλλο ξεπούλημα. O κ. Σαμαράς άσκησε κριτικη στον κ. Παπανδρέου για την εξωτερική του πολιτική με ειδική αναφορά για τις σχέσεις με την Ρωσία και γιατί δεν ανακήρυξε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.









Stream videos at Ustream
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης