LIVE

Κορωνοϊός

''Γελοία και ανεύθυνα τα σενάρια περί χρεοκοπίας''

''Γελοία και ανεύθυνα τα σενάρια περί χρεοκοπίας''

Aνεύθυνα και γελοία τα περί επικείμενης παύσης πληρωμών ή για χρεοκοπία, λέει ο Βενιζέλος - Ανήσυχες έως πανικόβλητες αντιδράσεις από πολλούς πολίτες, λόγω των πολιτικών εξελίξεων

Γελοία και ανεύθυνα χαρακτηρίζει με δήλωσή του τα σενάρια περί χρεοκοπίας ο υπουργός Οικονομικών κ.Ευάγγελος Βενιζέλος, που επιμένει ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να δώσει απάντηση στους αμφισβητίες της.

«Δεν είναι μόνον ανεύθυνα αλλά και γελοία τα σχόλια ή οι περισπούδαστες αναλύσεις για επικείμενη παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία. Κάθε σαββατοκύριακο η Ελλάδα και δυστυχώς και η Ευρωζώνη, υφίσταται αυτήν την οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών» αναφέρει ο κ.Βενιζέλος.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις. Και για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική.

Η παραμονή του στην Αθήνα, όπως και όλης της Κυβέρνησης, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός κίνδυνος ή έκτακτο οικονομικό γεγονός αλλά στο ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση, που δεν την αφήνει να δει καθαρά τον ορίζοντα της. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και θα σπάσει».

Με τα δεδομένα αυτά, σε ετοιμότητα για τη λήψη νέων μέτρων βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την έκφραση δυσπιστίας και οργής εκ μέρους των ευρωπαίων εταίρων της χώρας.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις Σόιμπλε, σύμφωνα με τις οποίες, «η Ελλάδα το ξέρει ότι δεν πετυχαίνει τους στόχους» και εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν το νέο έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα «θα αποφέρει έσοδα φέτος», δήλωσε τα εξής:

«Δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε και δεν μπορώ να τις σχολιάσω…. Για την εφαρμογή και την απόδοση αυτών των μέτρων, όχι μόνον η Κυβέρνηση, αλλά όλος ο τόπος καταβάλλει και κυρίως πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια».

Ο κ.Βενιζέλος προειδοποιεί ότι «η χώρα είναι και πρέπει να είναι ενωμένη, ψύχραιμη, αποφασισμένη και αποφασιστική. Να κάνει όλες τις κινήσεις που πρέπει, προκειμένου να πάψουμε να λειτουργούμε ως ο αποδιοπομπαίος τράγος που αποκτά διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πράγματι έχει ως οικονομικό μέγεθος, στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας».

Επιπλέον απευθύνεται και στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και όποιον διατυπώνει δημόσιο λόγο «ότι πρέπει να γνωρίζει ότι τίποτα δεν προορίζεται για εσωτερική χρήση. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για την δήθεν αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και επιτρέπουν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναπαράγουν και να διογκώνουν μια συζήτηση, η οποία λειτουργεί εις βάρος της χώρας.

Σημασία δεν έχει να δημιουργούμε εφήμερους αρνητικούς μύθους, αλλά να αντιμετωπίσουμε το διαρθρωτικό και διαρκές πρόβλημα της χώρας, που είναι δυστυχώς όχι μόνο πρόβλημα θεσμών, αλλά και πρόβλημα νοοτροπιών και πρακτικών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (27)

αγανακτισμένος

 όποιος πολιτικός βγει και πει ότι θα καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών-βουλευτών και θα τους κάτσει όλους στο σκαμνί, αυτός θα ψηφιστεί. ο λαός έχει αγανακτήσει με όλου τους βολευτές και μιζαδόρους που πλρώνει και που τον έφεραν σ'αυτήν την κατάσταση

Pokar

Να το θυμάστε αυτό που είπατε κύριε Βενιζέλο.

καλύτερα να πιστέψω παπατζή

 Γιατί να εμπιστευτώ τον δημιουργό του νόμου περί ευθύνης υπουργών? Τι είπε και το έκανε? Τι δεν είπε και το έκανε? Τι δεν έκανε και τι είπε? Όπως όλοι βέβαια.

Π.Ε

 ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτό είναι το επίτευγμα που ισχυρίζεται ο κ. Πάγkαλος, που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ , με την ανάληψη -κατάκτηση-της εξουσίας το 1981,ως επιβολή της γνήσιας Δημοκρατίας. Αποδοκίμασε τους θεσμικούς φορείς της Δημοκρατίας, και στο όνομα λαϊκισμού, "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" κατέστησε τον συντεχνιακό συνδικαλισμό, ρυθμιστή της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής και της δικαιότερης κατανομής του παραγόμενου πλούτου, με παροχές και ψευτοεπιδόματα, ανάγοντας τους συνδικαλιστικοπατέρες σε νομενκλατούρα του αδήλωτου πλούτου και των νέων τζακιών, ουσιαστικούς Υπουργούς!!! Αυτήν την κατάντια επέφερε κ, Πάγκαλε , η παθολογική κατάκτηση της εξουσίας, Από την συντηρητικότητα της Δεξιάς, καταντήσαμε στην αθλιότητα του αριστερισμού, που βιώνουμε τα αποτελέσματά του σήμερα, με την επιδαψίλευσή της αντιπροεδρίας σας.

Π.Ε

  ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΛΑΪΚΑ- ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΚΑΣΤΡΑ!!! ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ-ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ- ΤΩΝ ΛΑΩΝ -ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ:«ΔΕΙ ΔH ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΔΕΟΝΤΩΝ». Άλλοτε, η υποταγή των λαών επιχειρούνταν με πολέμους, τοπικούς και Παγκόσμι-ους, με τόξα, όπλα, κανόνια και πυραύλους. Η Ελλάδα, ως γεωστρατηγικός χώρος ανάμεσα σε Ανατολή, Δύση, Βορρά και Νότο, προκάλεσε τα πολεμικά ενδιαφέροντά των Περσών, των Ρωμαίων,, των Οθωμανών, της Ιταλίας, της Γερμανίας που αντιμετωπίστηκαν με την Ιστορική γενναιότητα και δεν κάμφθηκε, παραμένοντας όρθια, στις αρχές και αξίες του Ελληνισμού. Στον 21ο αιώνα, καταργούνται συστηματικά οι κλασικοί τρόποι και μέθοδοι υποδούλωσης των λαών, με συμβατικά όπλα και επιβάλλεται με την υπερσύγχρονη σφαίρα της οικονομικής πολιτικής, του δανεισμού και υπέρ-δανεισμού αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την όλη διαχείριση και διοίκηση της χώρας με «υποταχτικούς τις εσωτερικές Κυβερνήσεις». Αυτήν την ιστορική –μοντέρνα- διαδικασία διέρχεται και η Ελλάδα, με την σχεδόν κατοχή της από το ΔΝΤ και την Τρόικα. Εκόντες-ανάγκα τε- οι Έλληνες, υπόδουλοι του ΔΝΤ, με μόνο αντίλογο αισιοδοξίας, να ισχύσει προσωρινά, στην ιστορική πραγματικότητα πως «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά»,επιβεβαιώνοντας πως είναι κύκλος της Ιστορίας και θα περάσει, με την ελπίδα, πως τα παθήματα, θα γίνουν επί τέλους και μαθήματα.

panos

ti les re pagale... exoume xreokopisei 2 xronia twra akomi na to katalavete??

ΤΙΜΟΣ

ΑΜΗΝ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΚΙΟΛΑ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛ@ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ

oti na nai

 110δισ ευρώ στους τραπεζίτες από το 2009 σας λένε κάτi; O κάθε βολεμένος ή άσχετος λέει το κοντό ή το μακρύ του για το δημόσιο.. Για να τελειώνουμε με την καραμέλα: ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, όπως έδειξε κ η απογραφή του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, είναι συγκρίσιμος με αυτόν όλων των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ..κ επειδή πολλοί που δεν έχετε ιδέα τι γίνεται στις άλλες χώρες της Ευρώπης θα πείτε ότι οι Έλληνες τα ''ξύνουν'', απλά δεν ξέρετε τι σας γίνεται..οι γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολύ χειρότεροι κ πιο λουφαδόροι από τους δικούς μας.. κάντε κάποια έρευνα, ανοίξτε κανένα βιβλίο,γενικώς μάθετε, πριν ανοίξετε το στόμα σας.. Εκτός κ αν οι τεμπέληδες του δημοσίου σας είναι πολύ βολική εξήγηση για την κατάντια της χώρας όταν την ίδια στιγμή αυτό που μας ξεχωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη, η φορολογία στις επιχειρήσεις ως πηγή κρατικών εσόδων έχει κατρακυλήσει από το 48% στο 30% μέσα σε μια δεκαετία (κ πολύ περισσότερο μετά την κρίση που την πληρώνουν σχεδόν ολοκληρωτικά οι εργαζόμενοι κ οι συνταξιούχοι)..Αλήθεια, δεν είναι περίεργο την ώρα που η φορολογία προς τους φτωχούς αυξάνεται δυσβάσταχτα, η φορολογία στις επιχειρήσεις έχει πέσει στο 20%..ή ότι οι εφοπλιστές πληρώνουν 12 εκ ευρώ (το χρόνο!!!!!)? Αλλά τι λέω, οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε που λόγω των πολιτικών της ΕΕ καταστράφηκε ο παραγωγικός ιστός στη γεωργία κ βιομηχανία κ πλέον είμαστε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα (μάλλον βαριόμαστε)..ή που λόγω της σταθερής ισοτιμίας του ευρω-νομίσματος εντός της ΕΕ τα πιο πολλά ελληνικά είναι πλέον μη ανταγωνιστικά κ φτάσαμε να εισάγουμε τα πάντα.. Η αντι-επιστημονικότητα των απόψεων έχει κοντά ποδάρια, το μόνο που τις κάνει να στέκουν είναι η (ίσως κ λόγω συμφέροντος) εθελοτυφλία αυτών που τις λένε ή τις υποστηρίζουν.. Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε παράθεση απόψεων με λογική κ επιχειρήμματα..

ΞΕΝΟΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΣΙΑΛΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΡΕ ΝΕΟΚΟΠΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΨΕΥΤΗΣ (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ (ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ. 

Δημήτρης Κορίνθιος

 Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πώς τό δίχως όρια άτομικόν σας συμφέρον {πολιτικών βο{Υ}λευτών } ήταν ή κακή σας ΗΘΙΚΗ ,Τώρα βλέπουμε ότι είναι καί ή οίκονομία πού μάς φορτώσατε,δηλαδή όχι μόνο Ανηθικώτητα αλλά καί Άνικανότητα νομίζω ότι τό μαγαζί δέν κρατιέτε έτσι ,κλείστε το ,καλό γιά έσας καλύτερο γιά έμάς

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης