Συναγερμός στην κυβέρνηση!

Συναγερμός στην κυβέρνηση!

Δεν μας δίνουν την 6η δόση - Στον αέρα και το δάνειο - Μπαράζ δραματικών κυβερνητικών συσκέψεων

The situation is critical, scenarios of coalition government
Δραματικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να μην μεταβεί τελικά στις ΗΠΑ όπως ήταν προγραμματισμένο. Η ανακοίνωση με την οποία το γραφείο Τύπου ανακοίνωσε την απόφαση αυτή έχει ως εξής: «Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ».

Ο κ. Παπανδρέου πήγαινε στις ΗΠΑ για να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ σχεδίαζε και σειρά συναντήσεων με την ηγεσία του ΔΝΤ.

Ο κ. Παπανδρέου πήρε άρον άρον τον δρόμο της επιστροφής από Λονδίνο, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κλείσιμο
Σε αυτό το τηλεφώνημα, ο κ. Βενιζέλος του μετέφερε το κλίμα που αντιμετώπισε στην Πολωνία που χαρακτηρίζεται από δυσπιστία μέχρι εχθρότητα των εταίρων μας απέναντι στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του Ecofin σήμερα οι εταίροι μας απέρριψαν το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο.

Πιο συγκεκριμένα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αμφισβήτησαν ευθέως τη δυνατότητα είσπραξης 1,5 δισ. ευρώ από τα τελευταία μέτρα, θεωρώντας ότι στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να εισπραχθεί το 1/3 του στόχου. Κατά την ίδια πληροφόρηση, οι εταίροι μας δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Μόλις ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις αρνητικές αυτές εξελίξεις κρίθηκε επιβεβλημένο να ακυρωθεί το ταξίδι στις ΗΠΑ, ώστε να χειριστεί τα ζητήματα και τις εξελίξεις ο ίδιος.

Ήδη μια πρώτη σύσκεψη μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να συνεδριάζουν την Κυριακή και κυβερνητικά όργανα, όπως λ.χ. η κυβερνητική επιτροπή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης