Εκλογές 2023 - Νίκη: Το κόμμα του θεολόγου με τις σχέσεις στο Άγιον Όρος και τις εκκλησιαστικές οργανώσεις

Εκλογές 2023 - Νίκη: Το κόμμα του θεολόγου με τις σχέσεις στο Άγιον Όρος και τις εκκλησιαστικές οργανώσεις

Με αρχηγό έναν τηλεοπτικό σταρ της Βόρειας Ελλάδας, τον Δημήτρη Νατσιό, αποτελεί το κόμμα-έκπληξη των δημοσκοπήσεων μέχρι στιγμής - Αναβίωση Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Hollywood και «Λεγεώνα Ομογενών»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
natsios-mak2
Με επικεφαλής έναν θεολόγο με καριέρα στην τηλεόραση της Βόρειας Ελλάδας, με πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου έναν υπερπολύτεκνο και δεύτερο έναν πρώην γκουρού που άλλαξε ζωή όταν γνώρισε τον Αγιο Παΐσιο, το κόμμα Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα - Νίκη έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του με το 1% που πήρε στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, η Νίκη είναι πλέον το όγδοο κόμμα στην Ελλάδα, μετά την Πλεύση Ελευθερίας της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφει ποσοστό 1,5%. Μάλιστα, η παρουσία του νέου κόμματος είναι πολύ πιο έντονη στη Βόρεια Ελλάδα, παίρνοντας ψήφους από τη δεξαμενή του κ. Κυριάκου Βελόπουλου. Αιτία δε της ίδρυσής του είναι η Συμφωνία των Πρεσπών: το κόμμα ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2019, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, σχεδόν έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

natsios
O Δημήτρης Νατσιός ήταν από τους κορυφαίους εκφραστές της απορριπτικής γραμμής για τη Συμφωνία των Πρεσπών καταγγέλλοντας «εθνική μειοδοσία»

Κλείσιμο
Ηταν αποτέλεσμα ζυμώσεων προσώπων που είχαν αντιδράσει σθεναρά στη συμφωνία με τα Σκόπια, συμμετέχοντας ενεργά και οργανωτικά στα μεγάλα συλλαλητήρια που τότε είχαν πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις βασικές θέσεις του κόμματος, εξάλλου, συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση της «προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών», αντιπροτείνοντας το «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία Σκοπίων» για συνταγματική ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας. Αν και αρχικά στόχος ήταν η κάθοδος στις εκλογές του 2019, αυτό δεν έγινε κατορθωτό γιατί υπήρξαν οργανωτικές δυσκολίες και διαφορές για το πρόσωπο που θα ηγούνταν της κίνησης.

Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν: η Νίκη εμφανίζεται πλέον με πλήρεις συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα και έχει πρόεδρο τον δάσκαλο - θεολόγο και συγγραφέα Δημήτρη Νατσιό, με καταγωγή από την Πιερία, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Κιλκίς.

Το πώς ξεπεράστηκαν τα εσωκομματικά προβλήματα καταγράφεται γλαφυρά στο βιογραφικό του προέδρου, όπως παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος: «Το 2019 δέχθηκε την εισήγηση, από προσωπικότητες με αγάπη για την Ορθόδοξη Πατρίδα μας, να διακονήσει, από την θέση του ιδρυτικού Προέδρου της ΝΙΚΗΣ, ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο: να εμπνεύσει, συνενώσει και συστρατεύσει κάθε ζωντανή, σοβαρή, έντιμη και ανιδιοτελή συνείδηση, σε έναν ιερό αγώνα να ξαναχτίσουμε από τα πολιτικά θεμέλια την Πατρίδα μας».
natsios-1
Η Μονή Καρακάλου στο Αγιον Ορος παρέχει πνευματική στήριξη στο κόμμα Νίκη

O κ. Νατσιός είναι γνωστός για τη μάχιμη αρθρογραφία του για εθνικά και θρησκευτικά θέματα. Διατηρεί -και δεν το κρύβει- ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά και μονές του Αγίου Ορους. Δεν κρύβει επίσης τα φιλορωσικά του αισθήματα, χαρακτηρίζει «εγκληματική» την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία. Ηταν από τους κορυφαίους εκφραστές της απορριπτικής γραμμής για τη Συμφωνία των Πρεσπών καταγγέλλοντας «εθνική μειοδοσία».

Ο πρόεδρος του νέου κόμματος που εργάζεται 30 χρόνια ως εκπαιδευτικός είναι αρκετά γνωστός στη Βόρεια Ελλάδα, αρχικά από μια πρωτοβουλία που είχε αναλάβει με άλλους δυο-τρεις δασκάλους για την ορθή διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία. Το 2006 ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που είχε αναδείξει με άρθρο του τον περιβόητο «συνωστισμό» της Μαρίας Ρεπούση στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, ενώ είναι γνώριμος στο τηλεοπτικό κοινό, αφού για σχεδόν μια 12ετία ήταν παρουσιαστής της εκπομπής «Γράμματα Σπουδάματα» στο 4Ε, το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό κανάλι στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και στο Δίον Τηλεόραση.

Στην εκπομπή του είχαν φιλοξενηθεί με ζητούμενο την ορθή διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, αλλά και με προέκταση της συζήτησης στα «πατριωτικά θέματα», μεταξύ άλλων, οι Κώστας Ζουράρις, Νίκος Λυγερός, Σαράντος Καργάκος κ.ά.

Ωστόσο, ο κ. Νατσιός φέρεται να μην έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή ή με εξτρεμιστικά κομμάτια του ακροδεξιού χώρου, γι’ αυτό και προέταξε το επίθετο «δημοκρατικό» αντί για το «πατριωτικό» στο κόμμα του. Αντίθετα, σημείο αναφοράς του φέρεται να είναι μια «χριστιανοκεντρική κυβέρνηση».
Πλήρες ψηφοδέλτιο και υπερπολύτεκνος στο Επικρατείας

Η Νίκη φαίνεται ότι είναι ο μόνος εξωκοινοβουλευτικός συνδυασμός δεξιότερα της Ν.Δ. που τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις για αξιοπρεπή κάθοδο στις εθνικές εκλογές, καθώς παρουσιάζει 260 υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Αντίθετα, το Εάν... του κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου δεν θα εκπροσωπηθεί σε 13 από τις συνολικά 60 περιφέρειες - στοιχείο που απομακρύνει εκ προοιμίου την προοπτική εισόδου του στη Βουλή.

Οπως επισημαίνεται από τα στελέχη της, η Νίκη «απέφυγε να υιοθετήσει ταυτότητα, εθνικά σύμβολα ή συμπεριφορές που θα καθιστούσαν έκνομη τη συμμετοχή της στις εκλογές», ενώ τα στελέχη της φροντίζουν να ξορκίζουν επίσης τις «ακροβασίες συνεργασίας με πατριωτικές πολιτικές “συνιστώσες”, οι οποίες θα περιελάμβαναν πολιτικές που δεν πληρούν βασικά κριτήρια των αξιών της Νίκης», εννοώντας συνεργασίες με άλλα κόμματα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο και κυρίως τους Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι ο κ. Γιώργος Μπαϊραμίδης, υπερπολύτεκνος, με 9 παιδιά, 72 εγγόνια και 8 δισέγγονα, με στόχο να αναδειχθούν οι θέσεις του κόμματος για το δημογραφικό και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα.

Ο πρώην γκουρού και ο Παΐσιος

Δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κατεβαίνει ο κ. Θανάσης Ρακοβαλής, ο οποίος συνομιλούσε με τον Αγιο Παΐσιο. Ο κ. Ρακοβαλής ήταν γκουρού και ο Αγιος Παΐσιος τον επανάφερε στην Ορθοδοξία. Λέγεται δε ότι τον είχε σαν παιδί του.

Μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματος φέρεται να είναι το σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», με αναφορά στον Αγιο Παΐσιο, ενώ πνευματική στήριξη παρέχεται από τις Μονές Φιλοθέου και Καρακάλου του Αγίου Ορους.

Η Νίκη ανέπτυξε, κατά τους επιτελείς της, «πολιτικές θέσεις που δίνουν ελπίδα στον απογοητευμένο Ελληνα και εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα με προσεκτικά βήματα προκειμένου να συμμετάσχει με σοβαρότητα και αξιοπιστία στις εθνικές εκλογές».

Οπως αναφέρει το άρθρο 2 του καταστατικού, σκοπός της κίνησης είναι να «ενώσει όλους τους Ελληνες, οι οποίοι εμφορούνται από πατριωτικό και Ορθόδοξο φρόνημα για την υπεράσπιση των ιδανικών της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας του συνόλου του έθνους, των αξιών της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστης και του δημοκρατικού χαρακτήρα του Εθνους-Κράτους, στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος και της νομοθεσίας». Παράλληλα, στόχος είναι: «Η κατάργηση της κομματοκρατίας που δυναστεύει τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες», ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι «η Νίκη αποκλείει, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα ψηφίζοντας εθνοκτόνους νόμους, σιωπώντας απέναντι σε εθνοκτόνες πολιτικές ή καπηλευόμενα τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού».
natsios-2
Ο Νατσιός επί 12 χρόνια ήταν παρουσιαστής της εκπομπής «Γράμματα Σπουδάματα» στο 4Ε. Στην εκπομπή του είχε φιλοξενηθεί και ο Κώστας Ζουράρις

«Πόρτα» στους μασόνους

Σύμφωνα με το καταστατικό, μέλος του κόμματος μπορεί να γίνει «οποιοσδήποτε Ελληνας στην καταγωγή, ή αποδεδειγμένος φιλέλληνας, άνω των 18 ετών, ο οποίος δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και υπό την προϋπόθεση ότι αποδέχεται τις διακηρυγμένες αρχές του Κινήματος και σέβεται τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα του Εθνους-Κράτους» και βέβαια να μην είναι μασόνος.

Σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος, από τη μια πλευρά βρίσκονται οι «μεγάλες συμμορίες της κομματοκρατίας», βρίσκεται «η Ελλάδα που μας πληγώνει», η πατρίδα «της πνευματικής, βιολογικής και εδαφικής αυτοκαταστροφής». Γι’ αυτό και όλες οι αναρτήσεις στο site του κόμματος συνοδεύονται από τη φράση του Γιώργου Σεφέρη «Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό».

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια

Το κοντράστ ολοκληρώνεται με την εικόνα της «άλλης Ελλάδας», αυτής που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει η Νίκη. Της χώρας που «δίνει φιλότιμα τον ιδρώτα της στη σκληρή δουλειά, το αίμα της στα χαρακώματα, τον σεβασμό της στο εικονοστάσι. Της Ελλάδας που τιμά τους προγόνους της και δεν ξεχνά τους αγώνες τους, που προστατεύει τα παιδιά της και δεν τα διώχνει, που είναι μαθημένη να χαρίζει, αλλά όχι να χαρίζεται. Είμαστε όλοι εμείς, παιδιά αυτής της Ελλάδας, της Ρωμηοσύνης».

Επιχειρώντας παράλληλα να αποϊδεολογικοποιήσουν το εγχείρημα, σημειώνουν: «Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά - αλλά μπροστά. Σεβόμαστε τις ρίζες μας και γι’ αυτό δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ριζοσπαστικοί. Αρνούμαστε να συντηρήσουμε τον παλαιό άνθρωπο -τον βολεμένο, τον ασελγή, τον πονηρό- και γι’ αυτό νιώθουμε αληθινά προοδευτικοί και βαθιά επαναστατικοί». Ωστόσο, από τις διακηρύξεις και τις θέσεις προκύπτει πως το κόμμα κινείται στο δεξιό, συντηρητικό πολιτικό φάσμα προτάσσοντας το παραδοσιακό σύνθημα του χώρου «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Οι αντικειμενικοί σκοποί του κόμματος, δηλαδή οι άμεσες πρωτοβουλίες που θα πάρει αν αναλάβει την εξουσία η «Ομαιχμία» -αμυντική συμμαχία, έτσι αυτοαποκαλείται η ηγετική ομάδα- χωρίζονται σε δύο κατευθύνσεις:

Η πρώτη αφορά την «απελευθέρωση από την κομματοκρατία». Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τις θέσεις του κόμματος, ως εξής: Οσοι θήτευσαν σε κυβερνήσεις, Κοινοβούλιο και Ευρωκοινοβούλιο θα λογοδοτήσουν για όλο το κακό που έχουν προξενήσει στην πατρίδα και τον λαό. Το δικαίωμα επανεκλογής τους θα περιοριστεί βάζοντας τέλος στους αιώνιους επαγγελματίες πολιτικούς.

Θα διεξαχθεί εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και θα επιβληθεί επιστροφή των χρωστούμενων οφειλών τους στον ελληνικό λαό. Θα καταργηθούν οι υπέρογκες επιδοτήσεις των κομμάτων.

Ακολούθως, θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα φέρνοντας την απλή και άδολη αναλογική χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια, αλλά με ατομικές υποψηφιότητες σε κάθε νομό. Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με χέρι και τεφτέρι, «και όχι από πληροφοριακά συστήματα», ενώ η Βουλή θα απαρτίζεται από 200 βουλευτές.
natsios-3
Ο Θανάσης Ρακοβαλής, δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι ο πρώην γκουρού που ο Αγιος Παΐσιος τον επανάφερε στην Ορθοδοξία και που όπως λέγεται τον είχε σαν παιδί του

Αναβίωση Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Hollywood και «Λεγεώνα Ομογενών»

Για την Παιδεία, οι συντάκτες του κομματικού προγράμματος οραματίζονται «αδαμάντινη» Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα στηριχθεί σε νέα συγγράμματα Γλώσσας, Θρησκευτικών και Ιστορίας με έμφαση στα κείμενα των Παλαμά, Παπαδιαμάντη, Σεφέρη και Πηνελόπης Δέλτα.

Για τον Πολιτισμό, σκοπός είναι «η καλλιέργεια και προβολή ενάρετου τρόπου ζωής στους πολίτες, μέσα από την ζωντανή γνώση της Ιστορίας μας και την ανάδειξη των καλών παραδειγμάτων» και η δημιουργία του «Ελληνικού Hollywood».

Στην Εξωτερική Πολιτική προωθείται νέο δόγμα σύμφωνα με το οποίο «η συνείδηση της Ρωμηοσύνης, η Βυζαντινή αυτοκρατορική κληρονομιά, ο Ορθόδοξος ενοποιός χαρακτήρας που δεν έχει λογική κατακτητή-κατακτημένου αλλά αδελφοποίησης στην Πίστη, μπορεί να τροφοδοτήσει μία διεθνή εστία σταθερότητας και ισορροπίας στη Βαλκανική Χερσόνησο, επιθυμητή από πολλούς».

Για το Δημογραφικό, προτείνεται η καθιέρωση ισχυρών κινήτρων για την απόκτηση τρίτου τέκνου, όπως η χορήγηση εφάπαξ ποσού 5.000 ευρώ και μηνιαίο επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα 200 ευρώ, με 50 ευρώ προσαύξηση για κάθε επιπλέον τέκνο κάτω των 25 ετών, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος, το Δόγμα Παλλαϊκής Αμυνας, προβλέπει μεταξύ άλλων: «Σαφής αποστολή για όλους: μεμονωμένους πολίτες, κοινωνικά σύνολα, κοινοβούλιο και κυβέρνηση, κρατικές υπηρεσίες και τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιωτικό τομέα. Ο πολίτης να γνωρίζει με ακρίβεια τι πρέπει να κάνει σε διάφορα πολεμικά σενάρια συμμετρικής ή ασύμμετρης προσβολής. Προοδευτική αύξηση της θητείας έως και 18 μήνες σε βάθος χρόνου». Και δημιουργία «Λεγεώνας των Ομογενών».


Ειδήσεις σήμερα:

Τύρναβος: Σύλληψη τεσσάρων ανήλικων μετά την καταγγελία 22χρονης για ομαδικό βιασμό

Θεσσαλονίκη: Κάναμε γκράφιτι λένε οι κουκουλοφόροι μετά την καταδίωξη στις ταράτσες

Youth Pass: Επιταγή 150 ευρώ σε κάθε νέο που γίνεται 18 ετών - Πού θα χρησιμοποιείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης