Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα με 9,3% για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα με 9,3% για τη ΝΔ

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλουν οι πολίτες

DIMOSKOPISI_ALCO
Προβάδισμα 9,3% της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει πανελλαδική Πολιτική έρευνα της OPINION POLL.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα tomanifesto, προκύπτει ότι η Ν.Δ διατηρεί σημαντική διαφορά της τάξης του 8.9% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόθεση ψήφου η οποία φτάνει το 9.3% στην Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Πιο συγκεκριμένα οι επιδόσεις των κομμάτων στην Πρόθεση ψήφου είναι: Ν.Δ 31.7%, ΣΥΡΙΖΑ 22.8%, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11.8%, Κ.Κ.Ε 5.1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.8%, ΜΕΡΑ 25 2.5%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2.2%, ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1.1% , ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1.1%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2.7% , ενώ οι Αναποφάσιστοι είναι 9.9%.

manifetsos


Σε σχέση με την τελευταία έρευνα της εταιρείας, του Μαΐου,  υπάρχει μια πτώση της τάξης του 0.4% για την Ν.Δ , μια άνοδος 1% για το ΣΥΡΙΖΑ και πτώση 0.9% για το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής. Οι επιδόσεις αυτές στην Πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων είναι: Ν.Δ 33.1% , ΣΥΡΙΖΑ 23.8%, ΠΑΣΟΚ 12.3%, Κ.ΚΕ 5.3% , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5%, ΜΕΡΑ 25 2.6%.

manifetso22



Το 52% επιθυμεί οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών φαίνεται να έχει επιδράσει στο τι απαντούν οι πολίτες για τον χρόνο των εκλογών. Το 37.5% επιθυμούν να πραγματοποιηθούν εκλογές το Φθινόπωρο  ενώ η πλειοψηφία, το 52% επιθυμεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Κλείσιμο
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν  οι προτιμήσεις των πολιτών για το τι Κυβέρνηση επιθυμούν να προκύψει από τις εκλογές.

manifest33

Τι αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι

Οι επιλογές συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Αυτοδύναμη Ν.Δ 26.6%, 11% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ 8.9%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-  ΠΑΣΟΚ 11.7% και Κυβέρνηση τεχνοκρατών με την συνεργασία και των τριών πρώτων κομμάτων 13.7%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η απάντηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ως πρώτη επιλογή έχουν μια Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με 23.5% και δεύτερη μια Κυβέρνηση τεχνοκρατών το 20.6% , ενώ αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ συγκεντρώνει το 14.7% και Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ το 11.8%.
tivernhsh2


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36,9%. Στη συνέχεια ακολουθεί ο κανένας ,ε 27,3% και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 21%. Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2,1% και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος με 1,7%.

prothipourgos

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγιστάνας του real estate στο Ντουμπάι είναι στη Μύκονο και ξόδεψε 100.000 ευρώ σε σαμπάνιες Dom Perignon

Σαρώνει ο καύσωνας τη Δυτική Ευρώπη - Συναγερμός για θερμοκρασίες ρεκόρ στη Βρετανία

«Έχουμε φωτιά στον κινητήρα» - Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν την συντριβή του Antonov στην Καβάλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης