Επί 20 λεπτά τα είπαν τηλεφωνικά Μητσοτάκης και Τσίπρας για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Επί 20 λεπτά τα είπαν τηλεφωνικά Μητσοτάκης και Τσίπρας για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Μίλησαν τηλεφωνικά λόγω της ασθένειας του πρωθυπουργού από κορωνοϊό - Ο κ. Τσίπρας τον ρώτησε για την κατάσταση της υγείας του

mitsotakis-erdogan-54
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε ο γύρος τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Σε καλό κλίμα εξελίχθηκε, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Κουμουνδούρου, το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα. Στη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ανδρών, η οποία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την ατζέντα της χθεσινής επαφής του με τον Τούρκο Πρόεδρο, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες από την τηλεφωνική τους συζήτηση, από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας τον ρώτησε πώς είναι η κατάσταση της υγείας του, αφότου σήμερα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει αναδείξει την ανάγκη ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα, ήδη από την εποχή της ανάδειξης του Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε ως «θετικό» το να υπάρχουν γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, όλο το τελευταίο διάστημα.

Το πρόγραμμα επαφών του πρωθυπουργού για αύριο

Κλείσιμο
  • Στις 10.00, το πρωί της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
  • Στις 10.30, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.
  • Στις 11.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης-Ερντογάν έθεσαν βάσεις για πιο ήρεμα νερά - Το παρασκήνιο για το πώς «έσπασε» ο πάγος

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του στα social media ανακοινώνοντας πως είναι θετικός στην covid -19, «Στο ημερήσιο rapid test που έκανα σήμερα στο γραφείο βγήκα θετικός στον Covid19. Κατά συνέπεια θα απομονωθώ στο σπίτι μου και θα εργαστώ από εκεί. Θέλω να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια από την σοβαρή νόσηση. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα είμαι πάλι στο γραφείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευχήθηκε εν τω μεταξύ νωρίτερα μέρα στη μέρα ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, επισημαίνοντας πως «με τρεις δόσεις εμβολίου, εύχομαι να το περάσει γρήγορα και χωρίς συμπτώματα». 
Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αγανακτισμένη» με τα ΜΜΕ δηλώνει η οικογένεια με ανακοίνωσή της

Εμανουέλ Μακρόν: Το «ανθρώπινο» πρόσωπο του Γάλλου προέδρου - Aξύριστος, ανήσυχος, με μαύρους κύκλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης