Full solidarity with President @ZelenskyyUa and the people of Ukraine. We welcome Ukraine’s EU choice; they are one of us.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 28, 2022
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ χαιρέτισε την έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Γκόμελ. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα, χαιρετίζουμε τη συνάντηση», ανέφερε το RIA Novosti.
Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. «Αυτό το θέμα δεν είναι στην τρέχουσα ατζέντα. Πρέπει να εστιάσουμε τώρα σε πιο πρακτικά πράγματα. Πρέπει να διατυπώσουμε μια απάντηση τις επόμενες ώρες, όχι τα χρόνια. Η Ουκρανία έχει ευρωπαϊκές προοπτικές, αλλά πρέπει να πολεμήσουμε τον επιτιθέμενο», είπε.
Ειδήσεις σήμερα
Οι κυρώσεις της Ιαπωνίας θα βοηθήσουν ώστε να προκληθεί μεγάλο κόστος στη Ρωσία, λέει ο Μπλίνκεν
Τουρκικό Bayraktar βάλλει κατά ρωσικού στόχου - Το βίντεο της ουκρανικής πρεσβείας στην Άγκυρα
Οι Λευκορώσοι αποφάσισαν σε δημοψήφισμα να σταματήσει η χώρα τους να είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη