Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Καθαρή η πρωτιά του κυβερνώντος κόμματος στα βασικά θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής και καθημερινότητας - Χαμένη η χώρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών λέει η πλειοψηφία των πολιτών - Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

dimoskopisi-fakelos
Σταθερή πρωτιά της ΝΔ (37%) και μάλιστα με διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ (22,2%) στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW (17 έως 23 Ιουνίου 2021) για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Το κυβερνών κόμμα προηγείται σημαντικά και σε όλα τα κρας τεστ στα βασικά θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση κρίνεται από τους πολίτες ως η καταλληλότερη να διαχειριστεί κάθε τομέα, μεταξύ των οποίων την οικονομία (51%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ(21%), την πανδημία (54%), την εξωτερική πολιτική (58%), την άμυνα (60%), τις επενδύσεις (61%).

ΧΑΜΕΝΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 

Τρία χρόνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως η πλειοψηφία των πολιτών (38%) εκτιμά ότι η χώρα μας είναι χαμένη εξαιτίας της συμφωνίας, με το 29% να βλέπει ότι είναι κερδισμένη. Την ίδια ώρα μια ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκει το 40% των ερωτηθέντων αντίθετους πιστεύοντας πως θα είναι χειρότερα για την Ελλάδα ενώ το 33% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερα.

ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι : Β. Κικίλιας (7.5), Ν. Παναγιωτόπουλος (7.2), και Α. Γεωργιάδης (7.0) κι ακολουθούν ο Κ. Πιερρακάκης (6.9), ο Χ. Θεοχάρης (6.3), ο Ν. Μηταράκης (6.1) και ακολουθούν ο Μ. Χρυσοχοίδης (6.0) και η Ν. Κεραμέως με (5.8)

ΣΤΑΘΕΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 37% εξακολουθεί να εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 14,8% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22,2%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ 37.0%
ΣΥΡΙΖΑ 22.2%
ΚΙΝΑΛ 7.0%
ΚΚΕ 5.7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.6%
ΜεΡΑ25 3.4%
ΑΛΛΟ 8.1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.0%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1.0%

Κλείσιμο
Ακολουθούν τα στοιχεία της δημοσκόπησης

vergina-2
vergina-3
vergina-4
vergina-5
vergina-6


Ειδήσεις σήμερα:

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανησυχούν για την κακομεταχείριση των κρατουμένων στη Γαλλία

Αγρίνιο: «Με βίασε όταν ήμουν 13 ετών» - Τι καταγγέλλει η κοπέλα για τον ιερέα

Σύνοδος Κορυφής: Την ανάγκη η Τουρκία να παραμείνει σε τροχιά αποκλιμάκωσης θα τονίσει ο Μητσοτάκης

.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης