Σφοδρή αντιπαράθεση αναμένεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με... φόντο την πανδημία

Σφοδρή αντιπαράθεση αναμένεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με... φόντο την πανδημία

Η ατζέντα της σημερινής συζήτησης - Τι θα πει από βήματος ο Βουλής ο πρωθυπουργός - Τι θα υποστηρίξουν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης

vouli
Ένας ακόμα κύκλος θα προστεθεί στη σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών για την εξέλιξη και διαχείριση του νέου κορωνοϊού, τις αντοχές του συστήματος Υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρισης καθώς στις 11:00 ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πανδημία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η διαδικασία ανοίγει με την πρωτολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για όλες τις κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, τα επόμενα βήματα για τους εμβολιασμούς και τους νέους υγειονομικούς κανόνες προστασίας και διεξαγωγής δωρεάν self test τονίζοντας παράλληλα ότι βασικό συστατικό για την επιτυχή μετάβαση αποτελεί η πιστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας από το σύνολο των πολιτών.

Παράλληλα, θα αναφερθεί και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τον οδικό χάρτη 170 μεγάλων έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που θα κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισ.  ευρώ και φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες μέσα στην επόμενη 6ετία.

Τέλος, αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα δράση στήριξης του κλάδου εστίασης που επλήγη ασύμμετρα από την πανδημία. Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να επιδοτήσει 34.000 επιχειρήσεις. 

Απο την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συνεχίσει την σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά για την διαχείριση της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συζήτηση πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε την αστυνομοκρατία, τον περιορισμό των δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία και τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης.

Κλείσιμο
ΗΦώφη Γεννηματά, η οποία προκάλεσε την σημερινή συζήτηση, θα καλέσει την κυβέρνηση σε συνεννόηση προκειμένου να σχεδιαστεί συγκροτημένη εθνική στρατηγική για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάσχεση των οικονομικών της συνεπειών.

Κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση του νέου κορωνοϊού αναμένεται να ασκήσει και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γγ του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βίντεο: Έφιπποι αστυνομικοί και υδροφόρες διέλυσαν τεράστιο υπαίθριο κορωνοπάρτι στις Βρυξέλλες

Υπόθεση κατασκοπείας στην Ιταλία: Τι έγγραφα του ΝΑΤΟ παρέδωσε ο αντιπλοίαρχος

Μπέργκαμο η Γαλλία - Δραματικές ώρες στις ΜΕΘ: Γίνεται επιλογή ασθενών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης