Βουλή - Οργή Μητσοτάκη για Βαρουφάκη: Το Πολυτεχνείο, η «σούπα πάπιας» και ο... ηλίθιος

Βουλή - Οργή Μητσοτάκη για Βαρουφάκη: Το Πολυτεχνείο, η «σούπα πάπιας» και ο... ηλίθιος

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 να σταματήσει τα επικοινωνιακά σόου και να αναλογιστεί τις προσωπικές του ευθύνες

voulimitsotakisvaroufakis
Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, όχι μόνο για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για την οικονομική της πολιτική, την πολιτική στην εκπαίδευση και τους αδύναμους οικονομικά πολίτες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας προς τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχετε την στήριξή μας». Στηρίζουμε τα περιοριστικά μέτρα, όχι όμως την πολιτική σας είπε ο κ. Βαρουφάκης, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα πως η κοινωνία, ούτε οι ψηφοφόροι της στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι αναφορές στον Γκράουτσο Μαρξ

Ιδιαίτερη αναφορά, κλείνοντας, έκανε ο κ. Βαρουφάκης στον «αυταρχισμό» της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στην απόφαση να απαγορευθεί η πορεία την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα είναι “παρών” στην πορεία τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να μας χτυπήσει».

Ωστόσο το… φινάλε ήταν αυτό που άναψε φωτιές. «Και μιας και με αναγκάζετε να αναφερθώ στον Μαρξ, θα κλείσω με τον Μαρξ. Αλλά όχι με τον Καρλ, με τον Γκραούτσο Μαρξ. Στην ταινία “σούπα πάπιας”, ο οποίος είχε πει για κάποιον: «Τον βλέπετε αυτόν; Μπορεί να μοιάζει με ηλίθιο, μπορεί να μιλά ως ηλίθιος όμως μην σας μπερδεύει: Είναι ηλίθιος» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης και μετά τις αντιδράσεις συνέχισε:

«Θα σας πω για ποιον το λέω. Για τις πολιτικές σας. Μπορεί να μοιάζουν σαδιστικά αυταρχικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, που κάνει την επιδημία ευκαιρία υπέρ της λεηλασίας των ολίγων, μπορεί να λειτουργούν οι πολιτικές σας ως σαδιστικά αυταρχικά πολιτικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, αλλά μην μπερδεύεστε: Αυτό ισχύει γιατί είναι».

Δείτε τις αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη στο 43ο λεπτό

Ι.Βαρουφάκης(Γραμματέας ΜέΡΑ25)(Αντιμετώπιση πανδημίας) (12/11/2020)


Στην δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε οργισμένος για την φράση αυτή, λέγοντας πως «δεν ήταν ούτε εικόνα, ούτε λεξιλόγιο αυτό που χρησιμοποιήσατε κύριε Βαρουφάκη. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να έρχεστε εδώ πέρα για να κάνετε ένα επικοινωνιακό σόου, να αναλογιστείτε τις δικές σας προσωπικές ευθύνες και την κατάσταση στην οποία οδηγήσατε τις ελληνικές τράπεζες.

Δε θυμάμαι να επιδεικνύετε την ίδια ευαισθησία προς τους αδύναμους όταν γυρνούσατε και λέγατε “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες” και κλαίγανε οι συνταξιούχοι έξω από τα ATM. Ούτε όταν φωτογραφιζόσασταν σε διάφορα lifestyle περιοδικά, αναδεικνύοντας τη φρέσκια εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Καλό είναι λοιπόν σε αυτή την αίθουσα να έχουμε αίσθηση των ιστορικών μας ευθυνών. Και δυστυχώς εσάς προσωπικά για το τρίτο μνημόνιο, για τη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών σας βαραίνουν πολλές τέτοιες ευθύνες για να νομίζετε ότι τα έχουμε ξεχάσει έτσι εύκολα».

Δείτε την απάντηση Μητσοτάκη

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα: 

Καταστηματάρχης βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στη Χαλκίδα

Βουλή: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Η Τουρκία «πνίγει» το Καστελόριζο - Το σχέδιο «αποκοπής» του από τα νησιά του Αιγαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης